Düşme sonucu buz koyma veya krem sürme

Lochos

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2020
100
-24
30
Benim gerçekten merak ettiğim bir şey var. Küçük veya büyük bir çocuk düştüğü zaman hemen çok kötü bir şey olmuş gibi panik yapıp morarmasın diye buz koyulması ve krem sürülmesi şart mı? Yani çocuklar hareketli ve düşmesi normal, açık yara veya kafa üstü düşme gibi bir durum yoksa bu müdahalelere gerek var mı? Üstelik çocuk sadece o an ağlayıp sonrasında oyuncakları ile oyun oynayıp normal davranıyorsa. Bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz?

Kanamayı veya ağrıyı durdurması için veya zarar gören bölgenin şişmemesi için buz kompresi uygulanır genelde.
Tabi direkt uygulamak da sakıncalı olabiliyor bazı durumlarda. Örneğin bi bez içerisine buzu koyup kompresi yapmak çoğu zaman daha doğru bir yöntem olabiliyor.

Ya açıkçası ufak tefek düşmelere müdahale etmiyorum ben kaldirmiyorum bile, tepki vermiyorum, tepkisinden anlıyorum zaten ufak tefek bı aciysa ovaliyor anne düştüm bak diyor geçmiş acıyor mu diyorum, yoksa devam ediyor aktivitesine, zaten sert bı vuruşsa anlaşılıyor, çocuk düşüyor çevremdekiler koşuyordu aman buz getir krem sür bilmem ne ben tepkisiz kaldıkça onlarda çekildi biraz, çocuk en ufakta birşey olsa hastaneye gidelim demeye başlamıştı herkes koştukça, çevreyi bastırınca normale döndük, herşeye koşmak yerine durumun ciddiyetini takip edip bakmak daha mantıklı benim için

Bende öyle yapıyorum ve düşünüyorum ama eşimin annesi çok evhamlı. Geçen gün kafasını dolabın kenarına çarptı ve düz bir çizgi oluştu. Hemen eyvah eyvah buz koyalım, krem sürelim ah çocukcağızım diye çocuğun peşinde elinde buz ile koşuyor. Ve böyle yapması bana çok saçma geliyor.

Nasil düştüğüne göre değişir.

Bizim de yapardı anneanneai de babaannesi de annemi konustum hallettim karışmıyor babaannesi dinlemiyor çocukta buzdan korktu iyice hemen birşey olsa doktora gidelim diyordu önemli değil diye diye alistirdik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…