Düşkünün sefilin dostu yok

Bu nasıl bir üslup asıl ?
Size ne ki isteyen istediğini düşünüp söyler.Bencilce demek ne haddinize ?
Bana göre bir insan evladı aç,açıkta olmadığı sürece yardım etmek zorunda değil ona.Ha siz ederseniz edin.O da beni ilgilendirmiyor.
Konu sahibi de zaten beğenmediklerini cevaplamıyor ya da tersliyor...Kendimizi yormanın alemi yok.

Yardım mevzuna bir şey demeyeceğim zira komşusu açken tok yatan bizden değildir hadisini hatırlatmak isterim ama konu sahibi kendini duşkun sefil diye tanıtıp acıtasyon yapıp birde ustune başka bir yorumcuya senin evlatlarında benim yaşadığımı yaşayınca anlarsın diye bedduaya girişiyorsa kusura bakmayın bu tutum tamamen somuru faaliyetidir.o kadar kardeş okuyup bir yerlere gelirken neden babanız farklı bir yol çizip sizin tabirinizle sefaleti seçmiş diye sormak isterim..bende üniversite okudum hem çalıştım hem okudum..artı üniversite okuyabiliyorsanız burada sefiliz duşkunuz demeyin.kimseden para pul beklemeyin.ki beklemiyorum demeyin bursa bal gibide beklediğiniz goruluyor bırakın bu tavrı.

Bence de kimse kimseye yardım etmek zorunda değil, durumu kötü olan da iyi olan da umrunuzda olmayınca ne ühühü ağlamaya ne ihihi gülmeye gerek kalıyor. Kendi yağında kavrulmak diye diye çok güzel bir ata yadigarı geleneğimiz var.

Sanki "ama yardım etmek zorunda :/" denilince babaanne çıkarıp para verecek, bundan paranın üstünü tam alın, üstüne basa basa da istemekten utanmayın yeter konusahibi. Hiç de benim derdim manevi de demeyin, istedikleri bir şeyi alıp zorunda da değilsiniz, gücünüze gidiyorsa onu da yapmayın. Yapıp şikayet etmektense kafanız daha rahat olur.

üslubum gayet yerinde çok şükür
evet isteyen istediğini söyleyebilir bende söyledim size ne (de) benim düşündüğümden
evet bence bu düşüncede olan insanlar bana göre BENCİL
siz konu sahibinin ne demek istediğini tam anlayamamışsınız ki yazdığınıza cevap vermemiş demek

Sen bunu mu öğrendin yaşadıklarından ?
Hiç tanımadığın bir insana, sabi evlatlarına sizde bunu yaşayın inşallah demeyi mi öğretti sana yaşadıkların
Bu zihniyet yüzünden akrabalarınız uzak duruyor olabilir mi ? Hiç aldın mı takkeyi önüne ?

evet keşke herkes herkese yardım etse ne güzel olurdu ama maalesef böyle bir dünya yok sizinde sınavınız bu olsa gerek herkes bu dünyada bir şekilde sınavda bide bu açıdan bakmayı deneyin.umarım ilerde iyi bir mesleğiniz olur ve siz insanlara yardım ederrsiniz bu konu için demiyorum sadece ama gerçekten düşenin kolay kolay dostu olmadığı çok acı bir gerçek.

aaa nasilda ters donuverdiniz birden
evlatlarina yasasinda gor dememde ne varmis, nasil olsa kotu birsey degilmis ya, ozaman gururlu annelerin gururlu evlatlari kimseden birsey beklemez onlarda gurur duyar iste ne var bunda cok normal ya size gore

isteyen istedigi gibi anlasin, burada anlamadan fesat dusunen insanlara evet bu mubarek gunde diyorum insallah kendiniz veya cocuklarinizi aynisini yasarsiniz fazlasiyla, ne oldum dememeli ne olacagim demeli

cok guldum biride senaryo yazmis akrabalariniz bu dusunceler yuzunden mi uzak duruyor diye bize uzak durdugunu kim soylemis acaba hem akrabalarimdan para bekliyorum demedim zeka sorunu mu yasiyor bazi arkadaslar anlayamadim valla, akrabalarimin durumu cok iyi olmasina ragmen onlara harclik vermeyi esirgemiyor itaat ediyorlar bana bir harcligi cok goruyorlar dedim

acitasyon yapmiyorum, sefil diye durumu ozetlemek icin demistim ama sizing gibi ruhen sefil olmaktansa boyle sefil olmak ne guzelmis

Agzina saglik canim
aynen oyle valla
taki ve esya parasinin hesabini yapan arkadaslar gelmisler ahkam kesiyorlar
Allah herkesi vicdan sahibi yapsin diyorum baska birsey diyemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…