- 22 Şubat 2014
- 1.377
- 782
-
- Konu Sahibi yusufyusuf
sizi kiniyorum
ben o ailelerden yardim bekliyorum demedim, emekli nenem dedemden bahsettim uzun uzun gormuyormusunuz
annem saglik sorunlari yuzunden calisamiyor bilip bilmeden konusmayin benim okulumda is bulmama musait degil
o zaman sizde baskalarindan yardim beklemeyin. Herkezin parasi kendine. Egerki calisamiyorsaniz okul yüzünden o zaman milletin parasinada göz dikmeyin. Kendi imkanlarinizla mutlu olun
Hersey paylaştıkça çoğalır,eli açık olmalı ınsanın paylaşmalı,paylaşmayı bılmelıKimse kimseye yardim etmek zorunda degil mantigini asla kabul etmiyorim. Yardim etmek zorunda kardesim bu kadar basit.
Eger insanlar yardim etseydi birbirlerine, inanin su an bir ekmege muhtac kisiler de olmazdi..
Iyi valla senin torunun 5 kurusa muhtac olsun sen luks icinde etler pirzolalar ye ic.
Allah var yukarda ya. Yaziktir..
Bunun hesabi nasil verilecek??
Annem 3 kardes babam 4 kardes ve bu 7 ailenin icinde durumu en kotu yani tek kotu olan biziz... Hepsinin maddi geliri yuksek ve luks yasantilari var.. nene dedeleriminde emeklileri iyi sukur fazlasiyla paralari var Allah daha cok versin, Ben anne baba olsam durumu en duskun olan evladima torunumun egitimine yardim ederim ama bizde durum farkli, diger evlatlarinin durumu iyiye onlarin etrafinda dort donup bizi insandan saymiyorlar malesef.
Babam insaatta isci olarak calisiyor ve tek maasla beni okutuyor zar zor buna sukur..
Okadar gucume gidiyor ki, 2100 lira emekli olan insan ayda cikarip 50 veya 100 lira verse torununa fakirlesmez..
Allah var yukarida sadece cok uzuluyorum ne ben ne ailem saygida kusur etmiyoruz ama icten ice cok gucumuze gidiyor boyle yapmalari ..
Birde yakinda yasayan babaanem ve dedem biz yasliyiz gelirken sosis al kofte al pasta al canimiz cekti diyorlar parasini teklif bile etmiyorlar, sukadar tuttu babaanne diyorum eksik verir ama asla 50 kurus fazla vermezler
Dusenin dostu Allah, halimize sukur ama Rabbim tum zor durumda olanlara yardimci olsun
icimi dokmek istedim sadece
kimse kimseye yardım etmek zorunda değil. kendi ekmeğinize bakacaksınız.... o bu kadar kazanıyor bilmem ne bu hesaplar çok çirkin. çalışmış kazanmış ister verir ister yer kendi tasarrufu. böyle beklentiler sizi hep üzer. ne okuyorsunuz bilmem ama ek gelir için okurken marketlerde part time çalışan bir sürü genç var. bende çalışmıştım vaktiyle :) siz de yapın hem sosyalleşirsiniz hem cebinize para girer. kimseylede kıyasa gitmeyin. Herkez nasibini yer....
Benim dikkatimi çeken burası oldu. Dedenizin 2100 TL emekli maaşı var, 7 kişinin 6sının geliri yüksek ve lüks yaşantısı var, ama babanız inşaatta işçilik yapıyor. Diğer 6 kardeş nasıl bu kadar lüks hayata kavuştu peki?Annem 3 kardes babam 4 kardes ve bu 7 ailenin icinde durumu en kotu yani tek kotu olan biziz... Hepsinin maddi geliri yuksek ve luks yasantilari var.. nene dedeleriminde emeklileri iyi sukur fazlasiyla paralari var
beni maasa baglasinlar demedim akrabam su kazaniyor bana sukadarini versin demedim, siz olsaniz herhalde bu tarz hesap icinde olurdunuz
anlatmaya calistigim sey bambaska
fesat insan fesat anlar baska birsey diyemiyorum
Benim dikkatimi çeken burası oldu. Dedenizin 2100 TL emekli maaşı var, 7 kişinin 6sının geliri yüksek ve lüks yaşantısı var, ama babanız inşaatta işçilik yapıyor. Diğer 6 kardeş nasıl bu kadar lüks hayata kavuştu peki?
yanlis anlamis olabilirimbunu mu anladın yazdığımdan :)
Kimse kimseye yardim etmek zorunda degil mantigini asla kabul etmiyorim. Yardim etmek zorunda kardesim bu kadar basit.
Eger insanlar yardim etseydi birbirlerine, inanin su an bir ekmege muhtac kisiler de olmazdi..
Iyi valla senin torunun 5 kurusa muhtac olsun sen luks icinde etler pirzolalar ye ic.
Allah var yukarda ya. Yaziktir..
Bunun hesabi nasil verilecek??