Düşkünün sefilin dostu yok

Benim dedem ve babaannemde aynı iyi bir emekli maaşı ve 3 dükkanı var kira aldığı durumumuz iyi şükür ama babam para konularında çok sıkı maalesef dedem bunu bildiği halde bir kez torunumsun deyip harçlık vermemiştir anlamıyorum yaşlıları mezara götürecekler sanki hayır bir yardım durumlarıda yok kimseye veya bir kuruma anlayamıyorum hala ikisininde gözü malda mülkte

Sana hak veriyorum. Benim eltimin cocuklarina mesela ne eltim bir sey alir ki kadin calismiyor. Kocasi almaz. Parayi harcar. Ben bir sey yerken bir sey alirken inan icim gidiyor bogazim dugumleniyor onlari dusunuyorum.
Elimdej geldigince cocukluklarini yasatip lunaparka alisverise goturuyorum.
Ama keske elimden daha fazlasi gelse..
Komsusu acken kendisi tok yatan bizden degildir.
Ki siz komsu bile degilsiniz.
Allah yardimciniz olsun...
Allah biliyor, görüyor. ..

sizi kiniyorum
ben o ailelerden yardim bekliyorum demedim, emekli nenem dedemden bahsettim uzun uzun gormuyormusunuz

annem saglik sorunlari yuzunden calisamiyor bilip bilmeden konusmayin benim okulumda is bulmama musait degil

o zaman sizde baskalarindan yardim beklemeyin. Herkezin parasi kendine. Egerki calisamiyorsaniz okul yüzünden o zaman milletin parasinada göz dikmeyin. Kendi imkanlarinizla mutlu olun

o zaman sizde baskalarindan yardim beklemeyin. Herkezin parasi kendine. Egerki calisamiyorsaniz okul yüzünden o zaman milletin parasinada göz dikmeyin. Kendi imkanlarinizla mutlu olun

siz veya sizin cocuklariniz benim durumumun 2 kat fazlasi duruma duserde ne demek istedigimi ozaman anlarsiniz insallah mesele sirf para degil ama sizde bunu anlayabilecek mantigi gormuyorum o yuzden fazlada birsey demeyecegim bazi insanlar basina gelince anliyor anca

Anlayan arkadaslara sonsuz tesekkurler

Bizde zor günler geçirdik zamanında babaanne dede yardımcı olmadı, bizde istemedik. Annem 30 yaşından sonra işe girdi. Babam işleri toparladı derken şimdi ortalamanım üzerinde maddi durumumuz. Maddi olmasa da manevi destek bekliyor insan en azından o konuda haklısınız. ancak bu durumu yaşamayan bir insan için ne anlattığınızı anlamak zor. Kimse kimseye yardım etmek zorunda değil ama kenara itilmiş olmak kendini kötü hissettiren zaten. Görmezden gelinmek canını sıkıyor insanın

kimse kimseye yardım etmek zorunda değil. kendi ekmeğinize bakacaksınız.... o bu kadar kazanıyor bilmem ne bu hesaplar çok çirkin. çalışmış kazanmış ister verir ister yer kendi tasarrufu. böyle beklentiler sizi hep üzer. ne okuyorsunuz bilmem ama ek gelir için okurken marketlerde part time çalışan bir sürü genç var. bende çalışmıştım vaktiyle :) siz de yapın hem sosyalleşirsiniz hem cebinize para girer. kimseylede kıyasa gitmeyin. Herkez nasibini yer....

Kimse kimseye yardim etmek zorunda degil mantigini asla kabul etmiyorim. Yardim etmek zorunda kardesim bu kadar basit.
Eger insanlar yardim etseydi birbirlerine, inanin su an bir ekmege muhtac kisiler de olmazdi..
Iyi valla senin torunun 5 kurusa muhtac olsun sen luks icinde etler pirzolalar ye ic.
Allah var yukarda ya. Yaziktir..
Bunun hesabi nasil verilecek??

Hersey paylaştıkça çoğalır,eli açık olmalı ınsanın paylaşmalı,paylaşmayı bılmelı

Ben küçükken bir ara babam işten çıkarılmıştı kış günü..Babaannem ve dedem bir torba kömür vermemişlerdi..Bütün kışı battaniye altında geçirdik..Bunun gibi bir sürü kötülükleri ile karşılaştım..Çok çektirdiler bize..Dediğin gibi durumları iyi olan kardeşlerle hep haşır neşirlerdi. Ama babaannem kanser oldu ve yatağa düştüğünde annem baktı..Dedem tek kaldığında ise ben baktım diğerleri kapılarını açmadılar..Çok kötülükleri ile karşılaştım ama boş verrr Allah büyük...

beni maasa baglasinlar demedim akrabam su kazaniyor bana sukadarini versin demedim, siz olsaniz herhalde bu tarz hesap icinde olurdunuz
anlatmaya calistigim sey bambaska
fesat insan fesat anlar baska birsey diyemiyorum

Annem 3 kardes babam 4 kardes ve bu 7 ailenin icinde durumu en kotu yani tek kotu olan biziz... Hepsinin maddi geliri yuksek ve luks yasantilari var.. nene dedeleriminde emeklileri iyi sukur fazlasiyla paralari var
Benim dikkatimi çeken burası oldu. Dedenizin 2100 TL emekli maaşı var, 7 kişinin 6sının geliri yüksek ve lüks yaşantısı var, ama babanız inşaatta işçilik yapıyor. Diğer 6 kardeş nasıl bu kadar lüks hayata kavuştu peki?

biraz daha disini SIK okulunu bitirdikten sonra guzelce isin olur insallah o zaman ailene sen bakarsin rabbim en onemlisi iman zenginligi versin..

beni maasa baglasinlar demedim akrabam su kazaniyor bana sukadarini versin demedim, siz olsaniz herhalde bu tarz hesap icinde olurdunuz
anlatmaya calistigim sey bambaska
fesat insan fesat anlar baska birsey diyemiyorum

bunu mu anladın yazdığımdan :)

anneanne dedem sadece annemi okutmamislar meslek sahibi olamamis malesef ki olsada sagligi musait degil su an ama
babamin 2 erkek kardesi ortak patronlar ve iscileri var her ay yeni yazlik yeni daire almalarinin haberlerini duyuyoruz iste
halamin esi zaten evlenirkende zengindi
bir sekilde herkesin kismet acikmis iste

Ben bu yazıya %200 katılıyorum. Torununun paraya ihtiyacı olduğunu bildiğin halde harçlık vermiyorsan parayı mezara mı götüreceksin kardeşim?

Bir de gelirken bana sosis al demişler koptum. Maddi durumu olmayan birine bana şunu al bunu al demek kadar dangalakça bir şey daha olamaz. Yardım etmedikleri gibi bu çocuğun parasını da yemek peşindeler.

Ne diyeyim yazıklar olsun. İnsanlık ölmüş.

Açsanız açıktaysanız yardım eli uzatmalılar, ama harçlık filan lüks, yapılmıyor diye kötü olmuyorlar. Kimseye havadan para gelmiyor. Lütfen onlar ev alıyor, şöyle yaşıyor, ama bize yok diye hesaplar yapıp durmayın. Hiç hoş değil. Biz de sülalenin durumu iyi olan ailelerindeniz. Evleri, arabaları olan. Bizde de var " onların parası var, şusu var, onlar böyle yaşıyor" filan diye beklenti içine girenler, amcam ve ailesi. O kadar çirkin ki bu hesaplar, hiç hoş karşılamıyor karşı taraf bilesiniz. Geçinemeyecek durumda ve gerçekten zordaysanız iş değişir, ama sürekli olarak kimse size bir şey yapmak zorunda değil. Herkes kesesine göre yaşasın.
Bir de sizle aynı düşünmeyenlere beddua etmişsiniz. Ben de sizi bunun için kınıyorum. Ayıp denen bir şey var, çirkinleşmeye gerek yok.

olan olmayana verse bu dünya da yoksulluk kalmayacak malesef
bizimkilerde aynı hatta babamdan ne koparırlarsa kar diye bakıyorlar ama diğer oğullarına yağdırıyorlar hemde babamın parası ile seni çok iyi anlıyorum 20 lira verip torununun gönlünü yapmak neden zor geliyor ki insanlara allahım herkese vicdan versin merhamet versin. benim babam daha 4 yaşında olan torununun cebini boş bırakmaz belki paramız olmazda canı bir şey çeker de alamazsam diye rabbim sizi refaha çıkarsın inş canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…