- 14 Mayıs 2015
- 21
- 18
-
- Konu Sahibi yusufyusuf
Ne yapıcan atsan atılmaz satsan satılmaz.Allah daha kötülerinden korusun ne güzel okuyormuşsun okulun bitince işine de girersin kazanırsın paranı ailene sen yardım edersin.Bunları kafana takmanın kimseye faydası yok maalesef sdc kendini yıpratırsınAnnem 3 kardes babam 4 kardes ve bu 7 ailenin icinde durumu en kotu yani tek kotu olan biziz... Hepsinin maddi geliri yuksek ve luks yasantilari var.. nene dedeleriminde emeklileri iyi sukur fazlasiyla paralari var Allah daha cok versin, Ben anne baba olsam durumu en duskun olan evladima torunumun egitimine yardim ederim ama bizde durum farkli, diger evlatlarinin durumu iyiye onlarin etrafinda dort donup bizi insandan saymiyorlar malesef.
Babam insaatta isci olarak calisiyor ve tek maasla beni okutuyor zar zor buna sukur..
Okadar gucume gidiyor ki, 2100 lira emekli olan insan ayda cikarip 50 veya 100 lira verse torununa fakirlesmez..
Allah var yukarida sadece cok uzuluyorum ne ben ne ailem saygida kusur etmiyoruz ama icten ice cok gucumuze gidiyor boyle yapmalari ..
Birde yakinda yasayan babaanem ve dedem biz yasliyiz gelirken sosis al kofte al pasta al canimiz cekti diyorlar parasini teklif bile etmiyorlar, sukadar tuttu babaanne diyorum eksik verir ama asla 50 kurus fazla vermezler
Dusenin dostu Allah, halimize sukur ama Rabbim tum zor durumda olanlara yardimci olsun
icimi dokmek istedim sadece
Kendi ağzınızla söylüyorsunuz o 7 ailenin her biri bağımsız birer "aile". Yani nüfus planlamalarını ekonomik güçlerini hesaba katarak yapmaları gerekiyor. Anneniz niçin çalışmıyor, siz yetişkinseniz siz niçin çalışmıyorsunuz? Bunları sorgulayacağınıza başkaları size yardım etmiyor diye söyleniyorsunuz. Onlara da bu kazanç gökten düşmüyordur herhalde?
bonkor olmakla alakasi yok aslinda vicdan sahibi olmakla alakasi varTek çocuk musun?
Part time bir işe girip kendi paranı kendin kazanabilirsin.
Herkes bonkör olamıyor maalesef.
sizi kiniyorum
ben o ailelerden yardim bekliyorum demedim, emekli nenem dedemden bahsettim uzun uzun gormuyormusunuz
annem saglik sorunlari yuzunden calisamiyor bilip bilmeden konusmayin benim okulumda is bulmama musait degil
Annenizin sağlık sorunu yüzünden çalışmadığını yazmamışsınız benim içime doğamaz herhalde?sizi kiniyorum
ben o ailelerden yardim bekliyorum demedim, emekli nenem dedemden bahsettim uzun uzun gormuyormusunuz
annem saglik sorunlari yuzunden calisamiyor bilip bilmeden konusmayin benim okulumda is bulmama musait degil
bonkor olmakla alakasi yok aslinda vicdan sahibi olmakla alakasi var
insanlar durumu oldugunda yabancilara yardim ediyor birak oz torununu bunu anlatmak istemistim
Annem 3 kardes babam 4 kardes ve bu 7 ailenin icinde durumu en kotu yani tek kotu olan biziz... Hepsinin maddi geliri yuksek ve luks yasantilari var.. nene dedeleriminde emeklileri iyi sukur fazlasiyla paralari var Allah daha cok versin, Ben anne baba olsam durumu en duskun olan evladima torunumun egitimine yardim ederim ama bizde durum farkli, diger evlatlarinin durumu iyiye onlarin etrafinda dort donup bizi insandan saymiyorlar malesef.
Babam insaatta isci olarak calisiyor ve tek maasla beni okutuyor zar zor buna sukur..
Okadar gucume gidiyor ki, 2100 lira emekli olan insan ayda cikarip 50 veya 100 lira verse torununa fakirlesmez..
Allah var yukarida sadece cok uzuluyorum ne ben ne ailem saygida kusur etmiyoruz ama icten ice cok gucumuze gidiyor boyle yapmalari ..
Birde yakinda yasayan babaanem ve dedem biz yasliyiz gelirken sosis al kofte al pasta al canimiz cekti diyorlar parasini teklif bile etmiyorlar, sukadar tuttu babaanne diyorum eksik verir ama asla 50 kurus fazla vermezler
Dusenin dostu Allah, halimize sukur ama Rabbim tum zor durumda olanlara yardimci olsun
Ben de sizinkine paralel hatta sizden daha kotu bir cocukluk yasadim. 10 yildir yurtdisinda yasiyorum. Bizde ailede istenmeyen torunlardik, diger torunlar el ustunde tutulurlardi. Kuzenlerim yurtdisindan gelirlerdi, dedemlerde 6 ay turkiye de 6 ay yurtdisinda turkiye de yasarlardi. Kuzenler gelince dedemler el pence divan dururlardi. Biz ise gun asiri kufur yerdik ya da dayak yerdik. Ben dedemden bayilana kadar dayak yedim bir sefer. Onlar cok iyi beslenirlerdi, herseyi alirlardi. Ben hollanda'ya gelene kadar balin recelin fantanin tadini bilmiyordum. Dedemlere kahvalti hazirlardik kole gibiydik bal recel zeytin ama tadina bakmamiz yasakti, bahceden elma erik koparmamiz yasakti. Evimize senede bir belki portakal, mandalina girerdi. Ilk ayakkabimi ortaokula baslarken giydim. Dizlerime kadar suya giriyordum okula giderken, hic cizme giymedim. Babam hollanda'da kazandigi parayi kumara yatirinca bize cok az para gonderiyordu. Cok idareli olmak zorundaydik. Anneme bir kere bile asi olmadim, neden diye sormadim cunku durumumuzun bilincindeydim. Ortaokuldayken okul piknigine elbisem olmadigi icin gidememistim, diploma torenime okul kiyafetlerimle gitmistim. Annem hep Allah'a sukretmemizi soylerdi, sukur ac degildik yine acikta degildik basimizi sokacagimiz bir evimiz vardi ve sabrediyorduk. Gel zaman git zaman arka tarafimiza birileri geldi bir gece vakti. Ev cunku ahir yerine kullaniliyordu. Bir aile orda yasiyordu. Cocuk halimle daha bir sukrettim halime. Ve hollanda'ya geldik. Geldigim yil ise girdim 16 yasimda. Sukurler olsun her istedigimi aldim ama her zaman paramin kiymetini bildim, asla car cur etmedim. Zorluklar cektim, yokluk gordum sorumluluk sahibiydim. Ha hala icimde uktedir, o kisin donarak eve gelen kucuk kiz cocuguna guzel bir bot alabilsem keske simdi ya da odul toreninde giyebilsin diye bir elbise alabilsem. Dusununce bir an icim acir ama bu yasadiklarim beni ben yapan insan oldu. Su an sukur calisabilen parasini kazanabilen kimseye muhtac olmayan bir bireyim. Sabretmek ve sukretmek gerekir beterin beteri var. Yasadiklarimiz sebepsiz degil.
Annem 3 kardes babam 4 kardes ve bu 7 ailenin icinde durumu en kotu yani tek kotu olan biziz... Hepsinin maddi geliri yuksek ve luks yasantilari var.. nene dedeleriminde emeklileri iyi sukur fazlasiyla paralari var Allah daha cok versin, Ben anne baba olsam durumu en duskun olan evladima torunumun egitimine yardim ederim ama bizde durum farkli, diger evlatlarinin durumu iyiye onlarin etrafinda dort donup bizi insandan saymiyorlar malesef.