durumuma yorum yapabilir misiniz??

zingozama

think twice act wise
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2011
88
6
48
37
Merhaba arkadaşlar

Diger tarafa da yazdim ama burdan daha cok kisiye ulasabilecegimi dusundum, fikirlerinizi benden esirgemezseniz sevinirim

Haziran 2012 den haziran 2014 e kadar yasmin dogum kontrol hapi kullandim. Ondan sonra artik gebelim planlamaya basladik ama cok dikkatli duzrnli iliskide bulundugumuzu soyleyemeyecegim. Eylul ayinda adetim gecikince test yaptim negatif cikinca 35 te doktora gittim gebelim yoktu tarlusal adet sokturucu verdi kullandim ekim ayinda da yine test yaptim yine negatif cikti 35 inci gunde 23 ekimde adet oldum.
Simdi gelelim bu aya, agir bi bronsit gecirdim geçen hafta evde raporlu yattim ilaclar kullandim persembe cuma falan basdonmelerim oldu hic test falan yapmadim yalniz.
Neyse 29 kasimda cumartesi gunu doktora gittim adetimin 37inci gunu oldugunu ve test yapmadigimi soyledim doktor vajinal ultrasonla bakti ve keseyi gördü 4 mm 4 haftaliga uygun dedi. Inanin cok sasirdim ne kadar olasilim dahilinde de olsa bebisimin oluvermesi beni cok sasirtti :) doktor bi suru tahlil yaptirdi beta hcg 1327 cikti doktorla o gun gorusemedim dun yani pazartesi telefonla gorustum kullandigim ilaclardan biri vravit adindaki antibiyotik gebelikte kullanilmayan bi ilacmis 6 gun kullanmistim ben. Ama gebeliginin cok basinda oldugu icin ya hep ya hic kurali gecerli dedi yani ya bebeğe hic bir sey olmaz yada duser dedi ben sana bebegi aldir diyemem bence takip edelim dedi yarin falan gel gelisim varmi bakalim dedi. Inanin dun aksamdan bu sabaha kadar aklimdan gecen seyleri anlatmamin yolu yok beni en cok korkutanda ya bebeğim de bir sakatlik vs olursa dusuncesiydi
Neyse bu sabah 9 da hemen kalktim gittim yani adetimin 40.gunu 5+5 olmus oluyorum yani doktor once karindan bakti keseyi goremedi karindan yinr vajinal bakti kese 6.28 mm olmus cumartrsiden saliya kadar doktor buyumus grlisim var dedi kotu hic birsey demedi 5 haftaya uygun dedi ben 5+5 im dedigimde mmlik olculer bunlar o kadar fark olur dedi. Ama kesenin icinde bebekteb falan bahsetmedi bi de karindan gorememesi falan korkuttu beni hele o ilac mevzuundan sonra
Simdi tecrubeli arkadaslardan fikir istiyorum, durumumu yorumlayabilirmisiniz lutfen 12 aralikta yani sat a gore 7+1 de gitsem kalp atislarini duyabilirmiyim sizce??
Biraz uzun oldu usenmeyip okuyan herkese tesekkur ederim

5.haftada bebek gorulemez cnm korkma. En erken 6+...dan sonra gorulur. 7+0da gidersen kesin gorursun

5.haftada bebek gorulemez cnm korkma. En erken 6+...dan sonra gorulur. 7+0da gidersen kesin gorursun

Benim sata gore olanla kese arasinda biraz fark cikiyor heralde son donemde adet donemlerim duzensizlestigi icin oyle oldu diyr dusunuyorum o yuzden sata gore 7+1 de gittigimde acaba duyarmiyiz diye dusunuyorum

Endişelenme bi şey olsa kullanırken düşerdi veya büyümezdi. İçini ferah tut. Şu an görmek için erken zaten

Benim sata gore olanla kese arasinda biraz fark cikiyor heralde son donemde adet donemlerim duzensizlestigi icin oyle oldu diyr dusunuyorum o yuzden sata gore 7+1 de gittigimde acaba duyarmiyiz diye dusunuyorum
O fark cikar telaslanma. Benim oglum 3 gun geriden geliyrdu. Sonra 2 hafta öne gecti. Fark olur ölcunlerden dolayi.

Bir de kese boyutu 25mm olmadan karin usg ile bebegi goremezsin cnm aklinda olsun. Yani suan cok kucuk. Benim kese 17mm iken karin ultrasonunda sadece kese vardi. baska birsey yoktu. Kese 16mm olmadan da vajinal usg de goremezsin.

Bende esimde iri iri insanlariz insallah bebegimizde haftaya kadar bunu farkederde azicik irilesir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…