- 22 Mart 2013
- 131
- 195
- 303
- Konu Sahibi desperate1
-
Önce psikolog terapisi aldik duzelme olmayinca psikiyatristle gorustukTek doktorun lafıyla mı çocuk ilaca başladı?
Ya bir evladım yok konuya da hakim değilim ama bu ilaç sinir sistemine öpücük konduruyor da olsa bir şekilde müdahale ediyor olması tedirgin edici. Yani bu ilaç ilelebet mi sürecek? Tedavi olacak ve bir süre sonra bırakma şansınız olacak mı? Yani doğru davranışı bu yaşta ilaçla sağlıklı bir şekilde edinebilir mi çocuk? Alakasız bir soru yağmuru oldu isterseniz yanıtlamayın tabi. Siz kendi sorularınıza yanıt arıyorsunuz zaten. Ama bana ilginç geldi ilk kez çocukta bu tarz ilaç kullanımı duyuyorum.Önce psikolog terapisi aldik duzelme olmayinca psikiyatristle gorustuk
Hemen cevapliyim.Bu ilac kirmizi recete bir ilac degil.Bizim okulda yasadigimiz sorunlara istinaden okul hayatini toparlamakta yardimci olur maksadiyla verdi.Surekli kullanmayacak tabiki ins biraz davranislarini telkinlerle de degistirebilirsek.Ya bir evladım yok konuya da hakim değilim ama bu ilaç sinir sistemine öpücük konduruyor da olsa bir şekilde müdahale ediyor olması tedirgin edici. Yani bu ilaç ilelebet mi sürecek? Tedavi olacak ve bir süre sonra bırakma şansınız olacak mı? Yani doğru davranışı bu yaşta ilaçla sağlıklı bir şekilde edinebilir mi çocuk? Alakasız bir soru yağmuru oldu isterseniz yanıtlamayın tabi. Siz kendi sorularınıza yanıt arıyorsunuz zaten. Ama bana ilginç geldi ilk kez çocukta bu tarz ilaç kullanımı duyuyorum.
İnşallah bir an önce çözüme kavuşursunuz.Hemen cevapliyim.Bu ilac kirmizi recete bir ilac degil.Bizim okulda yasadigimiz sorunlara istinaden okul hayatini toparlamakta yardimci olur maksadiyla verdi.Surekli kullanmayacak tabiki ins biraz davranislarini telkinlerle de degistirebilirsek.
Evet 8 seans aldi ve psikolog hicbir sorun gormedigi gibi bir degisiklik te olmadi okulda.Sinif ta sorunlu farkindayim ama ben cocugumdan sorumluyum ofke kontrolunu saglamasini uyumlu olmasini istiyorum.Oyun terapisi denediniz mi?
Peki ne yapmanızı onerdi psikolog?Evet 8 seans aldi ve psikolog hicbir sorun gormedigi gibi bir degisiklik te olmadi okulda.Sinif ta sorunlu farkindayim ama ben cocugumdan sorumluyum ofke kontrolunu saglamasini uyumlu olmasini istiyorum.
Ya bir evladım yok konuya da hakim değilim ama bu ilaç sinir sistemine öpücük konduruyor da olsa bir şekilde müdahale ediyor olması tedirgin edici. Yani bu ilaç ilelebet mi sürecek? Tedavi olacak ve bir süre sonra bırakma şansınız olacak mı? Yani doğru davranışı bu yaşta ilaçla sağlıklı bir şekilde edinebilir mi çocuk? Alakasız bir soru yağmuru oldu isterseniz yanıtlamayın tabi. Siz kendi sorularınıza yanıt arıyorsunuz zaten. Ama bana ilginç geldi ilk kez çocukta bu tarz ilaç kullanımı duyuyorum.
Çok teşekkür ederim.Hastanede psikoloğum. Birlikte çalıştığım çocuk psikiyatristi sık ilaç yazar. Çoğu insan olumlu bakmıyor ama gerekli durumlarda ilaç takviyesini destekliyorum ben. Özellikle hiperaktivitesi olan çocuklarda önemli ölçüde fark ediyor. Birinde çocukla zeka testine başladık ama daha 2.-3. Soruda bırakmak zorunda kaldık. Aşırı derecede hiperaktifti, odaklanma problemi vardı, algılama güçlüğü de yaşıyordu. 2 hafta sonraya tekrar çağırdım, o arada ilaç tedavisine başlandı. Geldiğinde başka bir çocuktu resmen. Testİ hiç zorlanmadan alabildi, konsantrasyon problemi yaşamadı, algılama kabiliyeti arttı vs vs. Eğer ilk durumda yapmaya çalışsaydık, hem çocuk yıpranacaktı hem de sonuçlar doğruyu yansıtmayacaktı.
konu sahibinin çocuğunu görmeden ilaç tedavisi hakkında olumlu ya da olumsuz yorum yapmam doğru olmaz.
Bu arada ilaç tedavisi yaşa ve tanının yoğunluğuna göre değişen bir durum. Yaş ilerledikçe çocuktaki dürtü kontrolü de gelişir, daha az takviyeye İhtiyaç duyar. ilaç tedavisi ve terapi birlikte verildiklerinde ise en sağlam ve etkili tedaviyi sunuyor.
Doktorların ilaç vermelerindeki amaç daha etkili ve hızlı bir şekilde yanıt alabilmek. Çünkü terapiler çok uzun sürer ve kesin fayda sağlanacak diye bir şey de yoktur. Yani 1 senenin sonunda terapi ile çok az yol kat edilirken, ilaçla bunun 2-3 katı yol kat edilebilir, ikisi birlikte olursa eğer dediğim gibi çok çok daha etkili olur.
Evet 8 seans aldi ve psikolog hicbir sorun gormedigi gibi bir degisiklik te olmadi okulda.Sinif ta sorunlu farkindayim ama ben cocugumdan sorumluyum ofke kontrolunu saglamasini uyumlu olmasini istiyorum.
Harikasiniz cok tesekkurler başka onerileriniz var miTelkin yerine canlandırma yapmayı denediniz mi acaba? Telkin bu yaşlarda daha az etkili olabilir çünkü bir yerde tüm çocuklar dürtüsel davranır.
Okulda sinirlendiği bir şeyi evde canlandırın. Öncelikle siz çocuk olun, doğru davranış şeklini ona gösterin, siz de onun gibi sinirlenin ama sonra etkili bir şekilde sakinleşin ve nasıl davranmanız gerektiğini sesli düşünüp uygulayın . Daha sonra o çocuk olsun, doğru davranış şeklini uygulamaya çalışsın. Doğru davranışını mutlaka ödüllendirin. Övmek, sarılmak, onunla gurur duyduğunuzu ve bunu başaracağını bildiğinizi söylemek en etkili ve en ucuz ödüllendirmelerden. Pekiştireç yani. :)
Spora baslatacaktim pandemi cikti malesef ertelemek zorunda kaldikSporo filan mı yönlendirseniz acaba diye düşündüm.
Okul için stres olmayın bu durumda okullar açılmaz. ( Açılsın çok istiyorum)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?