- 14 Eylül 2022
- 50
- 3
- 32
- Konu Sahibi SabirAllahtan
Dürtüsel 5 yaşında oğlum var. 4 aydır ricus ilacını akşamları 0.25 ml doz şeklinde kullanıyordu. Şimdi bir aydır risperdal ilacını sabah 0.25 ml akşam 0.25 ml olarak iki doz alıyor. Ancak hiçbir sakinlik göremiyorum yine aşırı hareketli. En büyük sorun arkadaşlarına şiddet kullanması yada istediği olmadığında öfke ve ağlama krizleri eşliğinde ortalığı dağıtması. Masa başı etkinliklere katılmak istememesi, sürekli lider olma isteği, kaybetmeye tahammül edememesi, sınıf kurllarına uymamak, sıra beklememek vb birçok davranış sorunu var. Kreş değişikliği sonrası başladı. Okula tepkidir diye 5 ay sonra eski kreşine tekrar geri gönderdim yine düzelmedi. Sonra devlet anaokuluna yazdırdım ordada sorunlar yaşadık ve tamamen okuldan almak zorunda kaldık. Spor, psikolojik destek, aktivite herşeyi denedim çözüm bulamadım. Duyu bütünleme terapisi alsın önerisi aldık bunun için çözger raporu gibi bir rapor gerekiyor mu bu konuda bilgisi ve deneyimlemiş veli yorumlarına ihtiyacım var. İlkokula başlayınca bu süreç devam ederse bizi neler bekliyor öğrenmek istiyorum. Ram rapor verince bu şiddeti için ne olacak. Ramda öğrenme güçlüğü için özel eğitim alındığını biliyorum ama bu tür şiddet uygulayan öğrenciler için neler oluyor.