• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Durmak yok hedef 2023

cimcimegfb

Nami deger #cimcimegfb
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2013
18.040
40.747
798
Durmak yok hedef 2023
1446438522536.jpg

• Ekonomi
  • 02.11.2015

Türkiye dün sandık başına gitti, istikrardan yana oy kullandı. Vatandaş son 13 yılda elde edilen kazanımların devam etmesine karar verdi. Sandıktan '2023 hedeflerine hazırız' mesajı çıktı

Türk seçmeni yine istikrardan yana oy kullandı. Girdiği tüm seçimlerin birincisi olan AK Parti, bir kez daha tek başına iktidar çoğunluğunu kazandı. Vatandaş, 13 yıldır Türkiye'ye çağ atlatan projelere imza atan AK Parti'ye yine destek verdi. Sandıktan çıkan sonuç, Türk insanının 2023 hedeflerine verdiği desteği de bir kez daha ortaya koydu.

SEÇMEN İSTİKRAR İSTEDİ
7 Haziran sonrası ortaya çıkan koalisyon görüntüsünün Türkiye'yi geriye götüreceğini, 13 yılda elde edilen kazanımların bir bir yok olacağını gören Türk seçmeni, buna izin vermedi. 'AK Parti'nin 13 yılda başlattığı mega projelerin devam etmesi' görüşünde olan Türk seçmeni, siyasi ve ekonomik istikrarın da sürmesini istedi. Türk halkının desteğini arkasına alan AK Parti'nin bundan sonraki dönemde 2023 hedeflerine odaklanması bekleniyor. İktidarda olduğu süre boyunca halkın refah seviyesini yükselten, siyasi arenada Türkiye'nin imajını değiştiren, ekonomik açılımlarla kalkınma hamlesi yapan, reformlarla Türkiye'nin önünü açan AK Parti, yeni başarı öyküleri için iktidara geçti. AK Parti, artık Türkiye'yi gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmak için düğmeye bastı. Yüzde 50'ye yakın bir oy oranı alan AK Parti, böylece her iki kişiden birinin tercihi haline geldi. Dünyanın ilk 10 ekonomisinden birisi olma hedefiyle yola çıkan AK Parti, şimdi kalkınmadan büyümeye, mega projelerden 500 milyar dolarlık ihracata kadar belirlenen 2023 hedeflerine kilitlenecek.

10 EKONOMİ ARASINA GİRECEĞİZ
İşte Türkiye için belirlenen 2023 hedeflerinden bazıları:
* Türkiye'nin milli geliri 2 trilyon dolar seviyesine çıkarılacak.
* Kişi başına düşen milli gelir 20 bin doların üzerine yükseltilecek.
* Türkiye ilk 10 ekonomi arasına girecek.
* İhracat 500 milyar dolara ulaşacak.
* Cari açık kapatılarak cari fazla verilecek.
* Turist sayısı 46 milyona, turizm geliri 50 milyar dolara ulaşacak.
* Gelir dağılımı daha adil bir hale gelecek.
* İstanbul dünyanın önemli finans şehirlerinden biri olacak.
* İşsizlik çok düşük mertebelere çekilecek.
* Bölünmüş yollar 32 bin kilometreye çıkacak.
* Türkiye havacılık üssü olacak.
* Yeni liman projeleriyle transit ülke olacağız.
* Enerji köprüsü haline gelecegiz

http://m.ahaber.com.tr/ekonomi/2015/11/02/durmak-yok-hedef-2023-1446435833

Yani demek istiyor ki artik ayfon almicaz, mikrosoft almicaz, disardan pirinc, mercimek, saman, tohum, kurbanlik koyun vesaire almicaz, hepsini biz uretip saticaz, cari acik da terse donup fazla verecek.. Yersen.. bu gune dek alip sattiklari, alip satacaklarinin teminatidir.. 13 senede kuruttuklarini 8 senede terse cevireceklerini savunuyorlar ne guzel.. Ulkeyi Avrupanin pazari haline getirmislerdi, millet ayfonlarla filan ovunuyordu cag atladik deyi, 2023 te Akfon mu uretecekler, ne edecekler?:KK45:Hangi yerli sanayi, hangi sirketle? Hepsini satmadilar mi? Telsim, Telekom, biri araplarda oteki kimbilir kimde.. Kim ne uretecek de ithalat fazlasi yapacagiz?:confused:
Hani ayfon sadece bir ornek, binlerce ornek cikar bu vaatlerden.. Amerikan pirincinden, sekerinden baslamak lazim aslinda..

Yani demek istiyor ki artik ayfon almicaz, mikrosoft almicaz, disardan pirinc, mercimek, saman, tohum, kurbanlik koyun vesaire almicaz, hepsini biz uretip saticaz, cari acik da terse donup fazla verecek.. Yersen.. bu gune dek alip sattiklari, alip satacaklarinin teminatidir.. 13 senede kuruttuklarini 8 senede terse cevireceklerini savunuyorlar ne guzel.. Ulkeyi Avrupanin pazari haline getirmislerdi, millet ayfonlarla filan ovunuyordu cag atladik deyi, 2023 te Akfon mu uretecekler, ne edecekler?:KK45:Hangi yerli sanayi, hangi sirketle? Hepsini satmadilar mi? Telsim, Telekom, biri araplarda oteki kimbilir kimde.. Kim ne uretecek de ithalat fazlasi yapacagiz?:confused:
Hani ayfon sadece bir ornek, binlerce ornek cikar bu vaatlerden.. Amerikan pirincinden, sekerinden baslamak lazim aslinda..
iran pirincide olabilir.. hem lezzetli hemde lapa olmuyor..

Doğru durduran bir halk yok ki. Adam takmış vites 5 e gider bu gidişle.
Bu seçimlerden sonra bile şu oran geldiyse artık 2023 e imkansız olarak bakmıyorum ben.

Lozan antlasmasi sona eriyor 2023 de. Türkiye yurt dışına bagımlılığını koparacak yani
O kadar satılan şeyle nasıl koparacak. Sen iletişimini bile sattın. Tüpraşı sattın. Petrol Ofisini sattın tekeli sattın. Turizm bölgelerinde bi yerler sattın. Yetmedi kamu kurumlarının tatil bölgelerini sattın. İletişim demiş miydim? Hayvan alıyoruz dışardan ya biz hayvancılığı ve tarımı iyi olan bi toplum değil miydik? Buğday bile aldık. Hadi o özelliğimiz kalmadı sanayi toplumu olmak daha iyi zaten de ama o da yok..hadi ordan gitti başka yerden gelse.

O kadar satılan şeyle nasıl koparacak. Sen iletişimini bile sattın. Tüpraşı sattın. Petrol Ofisini sattın tekeli sattın. Turizm bölgelerinde bi yerler sattın. Yetmedi kamu kurumlarının tatil bölgelerini sattın. İletişim demiş miydim? Hayvan alıyoruz dışardan ya biz hayvancılığı ve tarımı iyi olan bi toplum değil miydik? Buğday bile aldık. Hadi o özelliğimiz kalmadı sanayi toplumu olmak daha iyi zaten de ama o da yok..hadi ordan gitti başka yerden gelse.

Satilmadi belirli sureligine kiralandi diyelim biz buna bu 1. Bi ikinciside devlet gerekli gordugu durumda sinirlari icerisin kendi halkinin dahi sahip olduklaarini elinden alabikir ki bunlar sadece kullqnim hakki kiralanmistir. Ama gercekten laf anlatmak istemiyorum daha fazla. Sizlerle ayni seyi dusunebiliyor olsak zaten bir tek parti ℅100 alirdi. Bu akp,chp,mhp yada hdp olabilirdi hic farki olmazdi degilmi. İnsanlarin kendi fikirleri kendi inanclari var. Kimse kimseye zorla hicbir fikri empoze edemez. Bizleri en fazla susturdugunuzu dusune bilirsiniz bu tarz platformlarda ancak biz cevabimizi sandikta veririz zaten. Sizde ulkenizi sevmekten bahsederken bile halkin %50 lik bi kismina aptal yakistirmasi yapiyorsunuz. Halkin tercihine saygi duymuyor herseyi gectim ulkenizin cumhurbaskanini hakir goruyorsunuz. Oysa kim oldugunuz, hangi fikri ve dusunceyi benemsediginiz onemli degil ama yasadiginiz ulkenin cumhur baaskanina saygi duymak zorundasiniz enazindan

E="nunununkuzusu, post: 43341573, member: 713151"]Satilmadi belirli sureligine kiralandi diyelim biz buna bu 1. Bi ikinciside devlet gerekli gordugu durumda sinirlari icerisin kendi halkinin dahi sahip olduklaarini elinden alabikir ki bunlar sadece kullqnim hakki kiralanmistir. Ama gercekten laf anlatmak istemiyorum daha fazla. Sizlerle ayni seyi dusunebiliyor olsak zaten bir tek parti ℅100 alirdi. Bu akp,chp,mhp yada hdp olabilirdi hic farki olmazdi degilmi. İnsanlarin kendi fikirleri kendi inanclari var. Kimse kimseye zorla hicbir fikri empoze edemez. Bizleri en fazla susturdugunuzu dusune bilirsiniz bu tarz platformlarda ancak biz cevabimizi sandikta veririz zaten. Sizde ulkenizi sevmekten bahsederken bile halkin %50 lik bi kismina aptal yakistirmasi yapiyorsunuz. Halkin tercihine saygi duymuyor herseyi gectim ulkenizin cumhurbaskanini hakir goruyorsunuz. Oysa kim oldugunuz, hangi fikri ve dusunceyi benemsediginiz onemli degil ama yasadiginiz ulkenin cumhur baaskanina saygi duymak zorundasiniz enazindan[/QUOTE]
Nerde koyun demişim ben. Evet elli sene kiralamak çok mantıklı zaten. Onları geri alsan ne olur altyapı adamda kızarsa fena. Hem hangisi satıldı hangisi kiralandı biliyorum. Bazılarının yerine yeni isimle başkaları koyuldu bile. Bazıları iki üç senelik karına kiralandı. Tüpraş gibi. Size bir değil beş değil o kadar şeyi kiralamak satmak mantıklı geliyorsa dışardan buğday almak-tarım ülkesi iken- hayvan almak-hem de bir kere de değil- mantıklı geliyorsa ben bişey demem zaten. Orda çalışanlara mantıklı gelmedi zamanında çiftçiye mantıklı gelmiyor onu biliyorum. Hemen demediğim şeyleri kopyala yapıştır gibi yazmayın bu kaç oldu ya. Koyun dememişim bişi dememişim hep aynı şey deniliyor. Benim saygı duyup duymamam da bir şeyi değiştirmez o 2010 çok temiz kpss sınavından sonra oy verseydim ellerim kırılırdı benim
Unutmam yani o günleri. Ama madem çok önemli saygım sonsuz

[QUnunununkuzusu, post: 43341573, member: 713151"]Satilmadi belirli sureligine kiralandi diyelim biz buna bu 1. Bi ikinciside devlet gerekli gordugu durumda sinirlari icerisin kendi halkinin dahi sahip olduklaarini elinden alabikir ki bunlar sadece kullqnim hakki kiralanmistir. Ama gercekten laf anlatmak istemiyorum daha fazla. Sizlerle ayni seyi dusunebiliyor olsak zaten bir tek parti ℅100 alirdi. Bu akp,chp,mhp yada hdp olabilirdi hic farki olmazdi degilmi. İnsanlarin kendi fikirleri kendi inanclari var. Kimse kimseye zorla hicbir fikri empoze edemez. Bizleri en fazla susturdugunuzu dusune bilirsiniz bu tarz platformlarda ancak biz cevabimizi sandikta veririz zaten. Sizde ulkenizi sevmekten bahsederken bile halkin %50 lik bi kismina aptal yakistirmasi yapiyorsunuz. Halkin tercihine saygi duymuyor herseyi gectim ulkenizin cumhurbaskanini hakir goruyorsunuz. Oysa kim oldugunuz, hangi fikri ve dusunceyi benemsediginiz onemli degil ama yasadiginiz ulkenin cumhur baaskanina saygi duymak zorundasiniz enazindan[/QUOTE]
Bu arada katılım oranına bakınca % 78den aslında seçmen sayısının % 38ini almış. Konu o değil de istatistik olarak ikitürlü de hesaplanıp böyle de bbakılabilir olaya. Ooo biz % 50yiz diyen gelmez

Kendi yeralti zenginliklerimizi madenlerimizi kulanamiyor olma yasagi kalkacak mesela, bu basli basina bagimsizlik demektir ülkemiz icin.
öyle mi memlekette altın falan çıkarıyorlar, o nasıl çıkıyor? altın yer altı zenginliğinden sayılmıyorsa demek. Lozan bizzat bağımsızlığımızı sağlayan bir anlaşmadır.
http://www.hri.org/docs/lausanne/part3.html
Orijinal Lozan metni buradadır. ve Lozan'ın gizli maddeleri olduğuna dair mit bir internet geyiğinden başka bir şey değil. Uluslararası arası anlaşmalarda gizli maddeler olması mümkün değildir. zaten Lozan meclis tarafından okunmuş ve kabul edilmiş,hangi gizli madde? zaten Lozan'da üzerinde anlaşılamamış zilyon tane madde varken, o kadar devlet gizli maddelerde anlaştılar öyle mi?
hem bu maddeler ki o kadar gizli ki internete düşebiliyor ama buna rağmen tutarlı ve destekli tek bir bilgi bile yok.

valla ben soruyu konu sahibine sormuştum başkaları cevapladı neyse
inadına başganlık gelecek şnadına 2023 diyorsuuz da Allahaşkına hiç bunların getirisini götürüsünü düşündünüz mü
bazılarınız reyiz dediyse doğru demiştir düşündüyse muhakkak doğru düşünmüştür şeklindesiniz condalezza rice nin bir demeci var bakalım abla ne demiş
"dışişleri bakanı condoleezza rice’ın 7 ağustos 2003 beyani. domino etkisiyle cereyan etmekte olan olaylar da bu beyanin gozle gorulur kaniti oluyor ..

" büyük ortadoğu projesi ile ilgili en çarpıcı açıklama abd’nin güvenlikten sorumlu danışmanı (bugünkü dışişleri bakanı) condoleezza rice’ın 7.8.2003 washington post gazetesinde yayınlanan yazısında görülmektedir. “transforming the middle east – ortadoğu’yu dönüştürmek.” rice bu yazısında fas’tan basra körfezine kadar ortadoğu’da bulunan 22 devletin rejiminin, sınır ve haritalarının değiştirileceğini, türkiye’nin de bunların içinde olduğunu vurgulamıştır. belgesi için

okuduğumuz ve dinlediğimiz kadarıyla abd büyük ortadoğu projesi ile 7 hedefe ulaşmak istemektedir.

1- abd bu proje ile kendisine rakip olabilecek muhtemel bir gücün oluşmasını engellemek istemektedir.

2- abd bu proje ile rakipsiz askeri gücü teknolojik imkanı ile ortadoğu bölgesini kontrol sevdasındadır.

3- amerika bu proje ile ortadoğu bölgesinde bulunan petrol ve doğalgaz kaynakları üzerinde denetimini sağlamak istemektedir.

4- abd bu proje ile ayrıca israil’in emniyetini sağlama amacını gütmektedir.

5- avrupa birliği, çin ve japonya’yı bu kaynaklardan uzak tutmak istemektedir.

6- ortadoğu bölgesinde bulunan tüm petrol ve doğalgaz yataklarına serbestçe ve korkusuzca ulaşmayı hedeflemektedir.

7- onlara göre var olan ve islâmî terör diye adlandırılan görünüşteki terörü önlemektir.

Back