Dünyanın en yaşlı adamı öldü

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898
Dünyanın en yaşlı adamı öldü
  • 5 saat önce
Paylaş
160119083947_yasutaro_koide_624x351_ap.jpg
Image copyrightAP
Dünyanın en yaşlı adamı Japon Yasutaro Koide, 112 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Japon yetkililer, Koide'nin, 113. doğum gününe 2 ay kala kronik kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Nagoya kentindeki bir hastanede öldüğünü açıkladı.

13 Mart 1903'te doğan Koide, emekli bir terziydi.

Koide'ye Ağustos ayında, kaldığı huzurevinde yapılan törenle "Dünyanın En Yaşlı Erkeği" ünvanı verilmiş ve plaket takdim edilmişti.

Törene Koide'nin çocukları, torunları ve torununun bir çocuğu da katılmıştı.

'Sigaradan ve alkolden uzak durun' demişti
Koide uzun ve mutlu hayatın sırrının "iş hayatında aşırıya kaçmamak ve hayattan zevk almak" olduğunu söylemiş, törene katılanlara sigara ve alkolden uzak durmalarını tavsiye etmişti.

Koide'nin ölümüyle Japonya'nın en yaşlı erkeği, 30 Mayıs 1904 doğumlu 111 yaşındaki Masamitsu Yoshida oldu.

Başkent Tokyo'da yaşayan Yoshida'nın, dünyanın en yaşlı erkeği olup olmadığı bilinmiyor.

Japonya'da resmi verilere göre 100 yaşın üstünde 61 bin kişi yaşıyor ve bunların yaklaşık yüzde 90'ı kadın.

127 milyon nüfuslu ülkede yaşayanların yaklaşık dörtte biri de 65 yaşın üstünde.

Halen "Dünyanın En Yaşlı İnsanı" ise 6 Temmuz 1899 doğumlu 116 yaşındaki Amerikalı Susannah Mushatt Jones.

http://www.bbc.com/turkce/haberler/2016/01/160119_japonya_enyasliadam

Yaşlanmak ne korkunç bir şey. Ölümden daha korkutucu gelmiştir bana hep.

o bizim yaşlılardan kaynaklı olabilir valla, hemen kendilerini salıveriyorlar, hayata bağlı kalmıyorlar
Küçükken bir akrabamız vardı 100 küsür yaşında, 55ine yakın torunları vardı o kadar yaşlı.
Onlara gittiğimizde konuşurken (garip biçimde dinç ve sağlıklıydı) ölememek çok kötü şey evladım ben ölmek istiyorum artık ama ölemiyorum tarzında şeyler söylemişti anneme. Sanırım ondan etkilendim.

Rahmetli babaanneme bunu söylediğimde ben de gençken 60 yaşında ölenleri duyunca iyi güzel yaşamışlar derdim, şimdi geldik 70e 60ında ölene yazık daha gençmiş diyorum demişti. :)) Yaşlanmam lazım galiba önce

Senin icin ideal ama benim icin degil mesela. Annem su an 58 yasinda ve keske hep yasasa diyorum. Insanin sevdiklerinin ölmesi cok aci..

Senin için öyle. Biraz bencillik oluyor ama bu. Sen hiç ölmesini istemezsin ama günün birinde bu olacak, hayatı anlamlı kılan bu zaten. Annen yeterince uzun yaşasın istiyorsun çünkü gitmesinin acısına katlanamayacagını düşünüyorsun, ama ya senin ölümünü görecek kadar uzun yaşasaydı? Evlat acısı daha kötü degil mi? Kendi yaşayacagın üzüntünün kat kat fazlasını annene reva görmezsin herhalde?

Senin için öyle. Biraz bencillik oluyor ama bu. Sen hiç ölmesini istemezsin ama günün birinde bu olacak, hayatı anlamlı kılan bu zaten. Annen yeterince uzun yaşasın istiyorsun çünkü gitmesinin acısına katlanamayacagını düşünüyorsun, ama ya senin ölümünü görecek kadar uzun yaşasaydı? Evlat acısı daha kötü degil mi? Kendi yaşayacagın üzüntünün kat kat fazlasını annene reva görmezsin herhalde?

Evet o da var. Ama uzun yasasin isterim yine de. Mesela anaannem hala yasiyor ve masallah hala cok dinc ve genc. Annem de oyle olabilir yani insallah olur :))

Back