Devlerin Geçidi, Kuzey İrlanda
Dürüst olmak gerekirse İrlanda’yı gezi rotasına dahil etmek çok sık yapılan bir iş değil. İngiltere’nin eşsiz sahil şeridi ve uçsuz bucaksız kırları veya romantik İskoç yaylaları hemen herkesin tercih edebileceği çekici mekanlar ama eğer rotanızı İrlanda’dan geçirecekseniz orada da görmeniz gereken kendine özgü mekanlar olduğunu unutmayın.
Kuzey İrlanda’da bulunan Devler Geçidi volkanik akıntılar sonucu oluşan 40.000 altıgen kayadan oluşuyor. Hayran olmamak imkansız.
Paskalya Adası, Polinezya
Paskalya Adası’nda bulunan dev heykeller onlarca yıldır hem gezginleri kendine hayran bırakıyor, hem de kafa karıştırıyor. Oraya nasıl geldiler ve onları kim yaptı? Bilmecenin çözülen tek parçası, heykellerin birinci bin yılın içerisinde yapılmış olduğu.
Bilim adamlarına göre adada yaşayan Rapanui halkı tüm doğal kaynakları tüketip, ormanları da yok edince artık adada barınamaz hale geldiler. Birçok insan öldü ve geri kalanlar da ana kıtaya göç ederek, bugün UNESCO dünya mirası olarak kabul edilen 887 heykeli arkalarında bıraktılar.
Tuz düzlükleri, Bolivya
Bazı yerler insana kendini başka bir gezegendeymiş gibi hissettirir. Bolivya’daki tuz düzlükleri de bu tanıma uyan gerçeküstü bir mekan.
Yağmur sezonunda bölgeyi saran tatlı su ile tüm düzlüğün ayna gibi parlaması gerçekten dünya gözüyle görülmeye değer. Giderken yanınıza sizi sıcak tutacak giysiler almayı unutmayın çünkü 4000m irtifada bulunan düzlükte kar ve dondurucu bir soğukla karşılaşacaksınız.
Kapadokya, Türkiye
Bu da ne böyle? Bir yığın kaya deyip bir sonraki mekana geçmeyi düşünüyorsanız durup bir daha düşünmenizi öneririz. Kapadokya tamamen sıra dışı yeryüzü şekillerine sahip eşsiz bir labirent şehir.
Fotoğrafta görülen yerin adı Kızlar Manastırı. Üstelik bu kayaların içine oyulmuş turistik mekanlarda konaklama şansınız da var.
Nazka çizgileri, Peru
Nazka çizgileri başlı başına bir komplo teorisidir. Sadece gökyüzünden görülebilen ve cetvelle çizilmişçesine düzgün bu dev şekilleri kim yaptı? Çağının çok ötesinde bir medeniyet mi yoksa uzaylılar mı?
Güney Peru’da yer alan Nazka düzlüğü nadir olarak bazı sportif etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. 2013 yılında uçuş giysileriyle atlayış yapan Cedric Dumont ve Jhonathan Florez yaklaşık 2 dakika kadar bölgenin üzerinde uçmuş ve 190km/saat hıza erişmişlerdi.
Cin Meclisi, Umman
Umman çöllerinin altında yer alan Cin Meclisi mağarası, dünya üzerinde şu ana kadar keşfedilmiş en büyük iç kubbeye sahip mağara olma özelliğini taşıyor. Mağara son yıllarda birçok maceracının da gezi rotasında yer alıyor.
2007 yılında Felix Baumgartner mağaranın tepesindeki delikten 120 metrelik bir iç mekan atlayışı yapmıştı. 2014’te ise Chris Sharma ve Stefan Glowacz kubbeden aşağı kaya tırmanışı tekniği ile inmeyi başaran ilk ekip oldu.