Dünyam basıma yıkıldı

frseker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2009
404
71
Merhaba arkadaslar bugun 6 yasindaki kizimi goz dr una goturdum ve sol gozunde dogustan goz tembelligi oldugunu, tedavisinin olmadigini soyledi..dunyam basima yikildi aglayarak eve geldim..bu konuda nette arastirma yaptim ve 3 yasina kadar tedavinin cevap verdigini ve bu sorunun ortadan kaldirilmasinin mumkun oldugunu, ancak farkedilgi andan itibaren tedavi mumkun degil gibi bir yaklasimda bulunulmamasi gerektigini ve elden geldigince tedavi uygulanmasini ogrendim..dr tedavi mumkun degil dedi atti basindan ...ben napicam? cocugumun saglam olan sag gozunu kapadim simdi( tedavi bu sekilde yapiliyormus, diger gozu daha fazla calistirmak icin) yavrum da ben aglamayayim diye sesini cikarmiyor..nolur bana bi akil verin ben ne yapayim??? beynim durdu suan..

başka bir göz doktoruna git göz hastanesi varsa yakınlarında ona git geç de olsa yaparlar seni rahatlatacak kadar bir şeyler. üzülme bu kadar okumasına çalışmasına engel değil en fazla ehliyet alamaz kimse de farkına varmaz.
göz kapama işlemi süreli bir olay öyle koca gün kapalı tutmuyorlar dikkatli ol. kızın herşeyi anlayacak yaşta korkar böyle yaparsan sakin olmaya çalış. Allah korusun çok daha kötü şeyler var dünyada

okuyunca üzüldüm nette baktımda hemen burdan bi sayfa acıldı
birisi demişki ''benim kzımda 7 yaşında ve dört ay falan oluyor göz tembelliği teşhisi kondu .biz günde 6 7 saat kapama yapıyoruz hiç aksatmadık hemen hemen ve dört ayda yüzde yirmi gören gözü yüzde 40 a çıktı hatta yüzde 50 den de bi harf okuyabildi.7 yaş çokta geç diil.9 yaşında göz kasları gelişimini tamamlıyor umudunuzu kaybetmeyin'' demiş
linkte bu http://www.kadinlarkulubu.com/archive/t-215579.html
Allah kolaylık versin inşallah düzelir

Sanırım gerçekden sizi başından atmış.Kızınızda şaşılık/kayma varmı?
Yukarı komşumun ilkokul çağında oğlu tedavi oldu ve geçdi.
Şaşılık varsa daha yakın bir örnek kendimi vereyim

çocukken (2 yaşında)bu haldeydim 20 li yaşlarda 2 küçük operasyondan sonra şu an 47 yaşında normalim

Son düzenleme:
hepinize cok cok tesekkur ederim arkadaslar..inanin hala gozlerimden akan yasa engel olamiyorum...ben nasil farkinda olamadim..zaman zaman gozlerim kucuk gormeye basladi anne falan diyordu, nette cok fazla oyun oynar ve surekli tv de cizgi film izler..bende bunlardan dolayi oldugunu dusunerek kizardim..kizim yuvaya gidiyor ve goz kontrolu yapildiginda ortaya cikiyor bir problem oldugu..ben acilen goz dr undan randevu aldim..en acili 1,5 ay sonraya verdi..hic aklima gelmedi boylesine ciddi birsey olacagi..bende bozuk gozleri heralde , en fazla bir gozluk verir dr falan diye dusunuyordum..hatta minicik kirmizi cerceveli gozluk alcam kizima diyerek gittim..inanin o an benim gozumu alip kizima takin demek geldi icimden...hickiriklarla aglayarak dr dan ciktim..

canim ben yurt disindayim..basindanmi atti bilmiyorum ama Turkiye TIP alaninda avrupadan bir cok yonden onde..kizimda sasilik ve kayma hic bir sey yok..keske olsaydi daha evvel dikkatimizi cekerdi..

ne var bunda çoğumuzda vardır göz tembelliği. dünyanın başına yıkılacak bir durum yok ortada

dünya göz hastanesinde yeni bi sistem var galiba,hatta yaşı yüksek olan insanlarda bile tedavi imkanı varmış diye biliyorum.bence bi araştır.üzme canını benim bi çok arkadaşımda göz tembelliği var.ama pek problem yaratmıyor hayatlarında,ki biri doktor...onca ders ve kitaba rağmen gayet başarılı.bi gün bundan dert yandığını duymadım.

istanbul cerrahi hastanesine gitmelisin veeya internetten sitesine bak çocuk doktoru funda hanıma tıklayın okuyun derim allah yardımcınız olsun

hepinize cok tesekkur ederim arkadaslar..bazi arkadaslar ne var bunda dunyaniz basiniza neden yikilsinki demisler..anne olarak belkide cok fazla hassasim cocuklarim konusunda..rabbim hepimizin cocuklarini her turlu kotuluklerden, hastaliklardan kazalardan vs.. korusun..

bende de var göz tembelligi bizim sülalede var :) göz kayması sadece estetik acıdan biraz rahatsız ediyo o kadar..günlük yaşamı etkilemiyo diğer gözün %100 görüyosa..tedavisi de elbetteki var ve küçük yaşta çok daha çabuk oluyo geç kalmış degilsiniz..3 yaşında konmus bana teshis %20 görüyomuşum..kapatacaksınız sağlam gözünü tv de öyle izleyecek resim yaptır okumayı ögrenince kitabı falan öyle okut..benimle ilkokulda dalga gecmişler dörtgöz falan diye öyle atmışım gözlüğü :) salak işte :) bide göz yoruluyo tabi biraz..ya hatırlıyorum uykum çok gelirdi..fazla da degil aslında günde 2-3 saat gözünü çalıstırın o bile olur..göz kaslarının zayıflığından oluyo çalıstırırsanız gözü düzelir..kapatmazsanız normalde sağlam göz çalışıyo sadece..öbürü tembel kalıyo hep..resim yapsın bol bol..benim de çok içeri kayıkmış ama simdi cok hafif kaldı..bana hala diyolar kapat işe yarar diye :)33 yaşındayım düşün artık

Son düzenleme:
canim kizimin gozunde kayma yok..yani normal gorunuyor ..zaten bu sebepden dolayi anlamadik gozunde tembellik oldugunu..kresde goz kontrolunde ortaya cikti bu durum..gozunu kapatiyorum ama benden gizlenip bandaji kaldirip altindan bakiyor tv ye gizli gizli, sanirim baya bulanik goruyor tembel olan goz..ilgine cok tesekkur ederim..tabi diger arkadaslarinda..iyiki varsiniz..

başlığı görünce "eyvah eyvah benim gibi körlüğe koşan birileri var herhalde" dedim, içeriği görünce, kusura bakmayın ama ben de abarttığınızı düşünüyorum. gözümle ilgili pek çok sorunum var, hiçbirinin ama hiçbirinin tedavisi yok, tembellik de bunlardan yalnızca biri. diğer gözde bir şey olmayınca günlük yaşam etkilenmiyor. hiçbir şekilde rahatsız etmiyor. ehliyet de alınabiliyor. ha "hava harp okuluna girecekti benim kızım, pilot olacaktı" diyorsanız bilemem. "ben annesiyim nasıl fark edemedim" derseniz annem bendeki omurga eğriliğini ben 15 yaşındayken fark etti, ki kendisi sağlıkçı ve ilgili bir anne. dünyaları başa yıkmalık bir durumda değilsiniz, bence halinize şükredin daha kötü bir şey yok. benim veya annemin yerinde olsanız kanser olurdunuz herhalde.

canim ilgine tesekkur ederim..cocugumu goz dr gotururken, muhtemelen gozune gozluk verecek falan diye dusuncelerle gitmistim..kizim bu sene Allah nasip ederse okula baslayacak..kirmizi cerceveli gozluk alirim kusuma diye dusuncelerle gitmistim..goz tembelligi diye birseyden de acikcasi haberim bile yoktu..dr kontrolu esnasinda sol gozunun asiri derece bulanik gordugunu anladik..dr tedavisi yok diyince dunyam basima yikildi..o an kendi gozumu yavruma cikarip vermek istedim yemin ederim..cok agladim dr beni avutmak icin baya dil doktu..bu rahatsizligim bir cok insanda oldugundan falan bahsetti..dediginiz gibi Allah daha buyuk dertler vermesin..Allah hepinizde de razi olsun yuregimi biraz olsun serinlettiginiz icin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…