Bilemiyorum anneniz ameliyat oldu mu ama gene de yazmak istedim...Bundan yaklaşık 6 yıl önce lazer ameliyatı olma arzusu ile dünya göz hastanesinin o zanlar tv de hergün boy gösteren çok meşhur bir doktoruna başvurdum.
Bir çok makinaya girip çıktıktan sonra saat 16:00 sıralarında meşhur doktorun karşısına geldim.Adam üfleye püfleye gözü duvardaki saatte,elinde benim ölçümlerim (Sanırım çıkma saati gelmiş) yüzüme bile bakmadan bana ''Senin sağ gözünde keretakonus var,ya halka ameliyatı olmalısın,ya da kornea nakli olmalısın,lazer yapılamaz sana''dedi.
Yapılan tetkikleri istedik -sonuçta parasını vermiştik-Bana ne dese beğenirsiniz ''Ver 400(o zaman 400 milyon lira)TL. daha,o zaman alabilirsin kağıtları''demez mi.Şok olmuştum.Adamın tavrına mı kızayım,aldığım şok habere mi yanayım oradan çıktık.Günlerce kendime gelemedim ..
Daha sonra araştırmalarımız sonucunda bu keretakonus konusunda,Cerrahpaşa tıp fak.de Türkiyenin sayılı proflarından olan bir hocaya gittik.Prof. bizden gene bazı ölçümler istedi,yaptırdık getirdik ve adam koca bir kahkaha atarak bende keretakonusun k'sinin olmadığını,sadece korneamın çok ince olduğunu,lazerin bu yüzden yapılamayacağını ve bu göze nasıl keretakonus teşhisi konulabildiğine şaştığını söyledi...
Ben gene tatmin olmadım ve özellikle bu konuda uzmanlaşmış başka bir profa gittim ve o da sadece korneamın çok ince olduğunu ve kesinlikle keretakonus olmadığımı söyledi...
Bunları kesinlikle hastaneyi kötülemek için yazmadım.Eminim orada da bilgisi ve yeteneğini ispatlamış bir çok doktor bulunmaktadır.Burada anlatmak istediğim sadece özel yerlerin herzaman ticari bir kaygısının olduğunu asla unutmamamız gerektiği.Bu tip yerler -belki de doğal olarak- odalarına giren kişiyi ilk önce bir hasta olarak algılamaktan çok maddi bakımdan bir getiri olarak görüyorlar bence.
Bir de Üniversite hastaneleri birer araştırma merkezleridir .Belki özel hastane kadar konforlu olmayabilir,belki doktorun kapısında biraz daha uzun bekliyor olabiliriz ama sonuçta buralar insan hayatı üzerinden kar amacı gütmeyen bunun yanında da o ülkenin sağlık anlamında yapabileceklerinin en son noktasıdır bana göre..
Bundan yaklaşık 1,5 yıl önce de oğlumun geniz eti ameliyatını yaptırdık Çapa tıp fakültesinde.Özelde yaptırma imkanımız olduğu halde hiç tereddütsüz gittik buraya ve her anlamda çok ama çok memnun kaldık.Bunu da yazmadan edemedim...Sağlıklı günler dilerim..