- 12 Temmuz 2006
- 2.779
- 184
Dubai Veliaht Prensi Mahdum, mimarlık ve mühendislik harikası Palmiye Adaları'ndan sonra, şimdi de suni Dünya Adaları projesine imza atıyor. Uzaydan dünya haritası şeklinde görülen 250 ada arasında Türkiye de bulunuyor.
Birleşik Arap Emirlikleri, 7 yıldızlı otel Burj El-Arab, David Beckham'ın da sahip olduğu suni adalar topluluğu ‘Palmiye'den sonra, şimdi de ‘Dünya Adaları' projesine imza atıyor. Ülke ülke adacıklardan oluşan yeni suni adalar topluluğu, uzaydan dünya haritası şeklinde görünecek. Mimarlık ve mühendislik şaheseri olarak nitelendirilen ‘Dünya adaları' şimdiden satılmaya ve reklam amaçlı olarak dünyanın önde gelen işadamı ve sanatçılarına hediye edilmeye başlandı. Dünya haritası, Dubai'de yeniden çizilirken, Türkiye de bu adacıklar arasında yerini almış durumda. Ancak şimdiye kadar satış için herhangi bir Türkle görüşme yapılmış değil.
Fikir babası aynı kişi
Satın alacak kişi, istediği gibi dizayn edebilecek ülkesini. Belki oteller zinciri kumak isteyecek üstünde, belki villasını Osmanlı mimarisine göre inşa ettirecek. Adaların fikir babası ise her zaman olduğu gibi Birleşik Arap Emirlikleri Savunma Bakanı ve Dubai Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Raşid el-Mahdum.
En ucuzu 1.4 milyon $
Dünya adacıklarının fiyatı dudak uçuklatacak nitelikte. Ama Dubai Veliaht Prensi Mahdum, müşterilerine vade yapma kolaylığı gösteriyor. Para transferi konusunda da aynı kolaylığı gösterirken, peşin fiyatın yüzde 10'unu kapora olarak alıyor. En sade adanın fiyatı 1,4 milyon dolar olarak belirlenmiş durumda. Fakat cebine her 1,4 milyon doları koyan da bu adacıkların sahibi olamıyor. Dubai Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Raşid el-Mahdum, müşterileri tek tek tanımak istiyor. Özellikle doğulu değil de, Avrupalı olmalarına özen gösterdiği söyleniyor. Adacıkların satışı için ‘Şimdi ilk kez elinize dünyayı sadece ziyaret etmek için değil, ondan bir parçaya da sahip olabilmek için bir fırsat geçti' sloganı kullanılıyor. Dünya'nın bir parçasına sahip olacak kişinin ev adresi ise enlem ve boylamlara göre verilecek.
Son düzenleyen: Moderatör: