• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dündar ve Gül kararını Abdullah Gül'ün seçtiği üyeler verdi

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
http://www.haberdar.com/gundem/dund...un-sectigi-uyeler-verdi-h19672.html?mnst=6584
Dündar ve Gül kararını Abdullah Gül'ün seçtiği üyeler verdi
43971-icerik.jpg

’Hak ihlali’’ yönünde karar verenlerden 9’u 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından AYM’ye seçilmişti.
25 Şubat 2016 Perşembe 22:29

Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Bunun bedelini en ağır şekilde ödeyecek. Öyle bırakmam onu” demesinden sonra tutuklanan Can Dündar ile Erdem Gül’ün yaptığı başvuruyu kabul ederek, hak ihlaline uğradıklarına hükmetti.

KİM NASIL OY VERDİ?

Dündar ve Gül kararında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından AYM’ye seçilen 10 üyeden 9’u hak ihlali olduğu yönünde oy kullanırken, diğer iki üye de 10. Cumhurbaşkanı Sezer’in seçtiği Osman Paksüt ve Serruh Kaleli ile TBMM’nin seçtiği Celal Mümtaz Akıncı oldu.

TBMM’de AKP oylarıyla seçilen AYM üyeleri Rıdvan Güleç ve Hicabi Dursun ile Erdoğan’ın seçtiği Kadir Özkaya ise karara muhalif kaldı ve ‘’Hak ihlali olmadığı’’ yönünde oy verdi. Böylelikle 17 üyeli AYM’de toplantıya katılan 15 üyeden 12’si kabul, 3’ü ret oyu vermiş oldu. Karara oy veren isimler ve oylar şöyle:

‘’İHLAL VAR’’ DİYENLER:

Zühtü Aslan (Başkan) Recep Kömürcü, Tahsin Gökcan, Emin Kuz, Erdal Tercan, Muammer Topal, Engin Yıldırım, Burhan Üstün, Alpaslan Altan, Osman Paksüt, Serruh Kaleli, Celal Mümtaz Akıncı

‘’İHLAL YOK’’ DİYENLER:

Rıdvan Güleç, Hicabi Dursun ve Kadir Özkaya

TOPLANTIYA KATILMAYANLAR:

Serdar Özgüldür (Sezer seçti) Nuri Necipoğlu (Gül seçti)

CcF9vwhWIAAoRq8.jpg:large

KZNqhjRJ_bigger.jpeg
Özgür Mumcu ‏@ozgurmumcu 1 dk.1 dakika önce
İnsanı şu saatte burada beklediği için sevindiren bir ülke. pic.twitter.com/QKhCEzcUkm

Dilek Dündar: Can'ı ellerimizle teslim etmiştik, ellerimizle alacağız

Anayasa Mahkemesi, Can Dündar ve Erdem Gül hakkında 'hak ihlali' kararı vermişti
page_dilek-dundar-cani-ellerimizle-teslim-etmistik-ellerimizle-alacagiz_619424617.jpg

Gül hakkında 'hak ihlali' kararı vermişti
page_dilek-dundar-cani-ellerimizle-teslim-etmistik-ellerimizle-alacagiz_619424617.jpg

Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlali' kararı vermesinin ardından tahliye edilmesi beklenen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar, "Geçici bir göreve gitmişti gibi karşıladık. Ellerimizle teslim etmiştik, ellerimizle almaya geldik Can’ı. Ben yoktum yurt dışındaydım, hemen Silivri’ye geldim. Çok sevinçli olduğunu duydum, çıkınca kendi düşüncelerini aktaracaktır" dedi.

Anayasa Mahkemesi, şikayetçisi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olan MİT TIR’ları haberleri nedeniyle “devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme, devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama, cebir ve şiddet kullanarak T.C Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs etme ve silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek isteyerek yardım etme” ile suçlanarak tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün "kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı ile basın ve ifade özgürlüklerinin ihlal edildiğine" karar vermişti.

Kararın ardından Silivri Ceza İnfaz Kurumu'na giden Dilek Dündar, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında şunları söyledi:

Ben baştan beri AYM’nin sonuç çıkacağını düşünüyordum. Türkiye hukuk sistemine güveni sarsmak istemiyordum. Biraz geç kaldı gibi geliyordu bana. Sabırla geçti diyeyim. Geçici bir göreve gitmişti gibi karşıladık. Ellerimizle teslim etmiştik, ellerimizle almaya geldik Can’ı. Ben yoktum yurt dışındaydım, hemen Silivri’ye geldim. Çok sevinçli olduğunu duydum, çıkınca kendi düşüncelerini aktaracaktır.

Erdemle Can’ın mahkemesi 25 Mart’ta olacak. O iddianameyi biliyorsunuz zaten. İddianameyi göre mahkemeye karar verecek.

Çok büyük destek gördü Can ve Erdem’in davası. Türkiye’deki herkes bizim için yatıyorlar gibi bir görüş sahibiydiler. Bu destek Canlara moral oldu. Umut Nöbeti çok moral oldu. Uluslararası basın çok özel ilgi gösterdi davaya, bu ilgileri de devam edecek. Bu kara bulutlar basının üstünden kalkacak. AYM’nin kararı da umut verecek, gazeteciler de özgürce haber yapmaya devam edecek.

Biden, Türkiye ziyaretinde benim oğlumu kabul etmişti, desteğini göstermişti. Oradaki görüşmelerimizde bütün gelişmelerden haberdar olmak istediklerini söylediler. Silahla güçlerle müttefik olunmuyor, müttefiklik demokrasi üzerine olması gerekiyor dedim. Her ülkenin demokrasi savaşında katkıları olması müttefikleri olması gerektiğini anlattım, onlar da destek verdiğini söylediler.

Hep beraber karşılayacağız Can’ı. Biz sabır’ı öğrendik zaten. Yarın derlerse yine geleceğiz.

Aslı Gül: AYM'den çok umutluydum
Erdem Gül’ün eşi Aslı Işık Gül, şöyle konuştu:

Eşlerden çok çocukların durumu önemli bu olayda. AYM, Türkiye’de bence kurumsallığın ne kadar önemli olduğunu bir kere daha hatırlatmış oldu. Son nokta ise Türkiye toplumuna düşüncenizi rahatça ifade edebilirsiniz dedi.

Erdemle son görüşmemizde AYM’den çok umutluydum. Hukuksallığına, yargı bağımsızlığına inanıyordum. AYM’den umut olmaya devam edelim dedim. Bunu belki hatırlatırız

Can Dündar ve Erdem Gül ü Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etmek, Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin etmek ve Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak.. vs.. Gibi sebeplerle ilkin göz altına almışlardı..
Ki bu iddialar kanıtlanmış iddialar olmamasına rağmen tutuklandılar..
Yani bilerek, isteyerek, akıllarınca burunlarını sürttürmek için belki..
Çıktıklarına çok sevindim.. Çünkü içeride olmalarının hiç bir legal yanı yoktu..
Abdullah Gül ün seçtiği üyelerin karar vermesi ile çıkmaları, yasal değilde sanki Abdullah Gül ün akp ye iç muhalif olmasından kaynaklı izlenimi vermiş haber.. (!)
Zaten içeride tutmak için kanıt bulmaları imkansızdı, çünkü adamlar olduğu gibi yaşayan gazeteciler, ben buna bağlamak yada böyle düşünmek istiyorum..

Can Dündar ve Erdem Gül ü Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etmek, Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin etmek ve Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak.. vs.. Gibi sebeplerle ilkin göz altına almışlardı..
Ki bu iddialar kanıtlanmış iddialar olmamasına rağmen tutuklandılar..
Yani bilerek, isteyerek, akıllarınca burunlarını sürttürmek için belki..
Çıktıklarına çok sevindim.. Çünkü içeride olmalarının hiç bir legal yanı yoktu..
Abdullah Gül ün seçtiği üyelerin karar vermesi ile çıkmaları, yasal değilde sanki Abdullah Gül ün akp ye iç muhalif olmasından kaynaklı izlenimi vermiş haber.. (!)
Zaten içeride tutmak için kanıt bulmaları imkansızdı, çünkü adamlar olduğu gibi yaşayan gazeteciler, ben buna bağlamak yada böyle düşünmek istiyorum..
Sevgili Fazıl Say'a da aynısını yapmadılar mı?
Ömer Hayyam şiirini paylaştı diye hapis cezası vermeye kalktılar.
Tamamen gözdağı ,tamamen gövde gösterisiydi.
Fakat sorsan her düşünceye saygılı,kimsenin özel yaşantısına müdahale etmeyen demokratlar.Yersen

Sevgili Fazıl Say'a da aynısını yapmadılar mı?
Ömer Hayyam şiirini paylaştı diye hapis cezası vermeye kalktılar.
Tamamen gözdağı ,tamamen gövde gösterisiydi.
Fakat sorsan her düşünceye saygılı,kimsenin özel yaşantısına müdahale etmeyen demokratlar.Yersen
Abdullah Gül ün seçtiği üyelerin karar vermesi ile çıkmaları, yasal değilde sanki Abdullah Gül ün akp ye iç muhalif olmasından kaynaklı izlenimi verilmiş haberde..Haberin bu detayı rahatsız edici.. Yani Abdullah gül ün akp ile menfaati bitince mi adalet yerini bulmalıydı..?
Abdullah Gül onca yıldır körmüydü?
Fazıl Say olayıda onun c.başkanlığında oldu..
Ben dilerdim ki gerçekten demokratik bir biçimde çıkarılmış, hatta hiç içeriye atılmamış olmalarını..
Dilerdim ki çıkmalarına karar verenlerin gerçekten demokrasi adına karar vermiş olmalarını..
Ne Fazıl Say ın nede Can Dündar ve Erdem Gül ün bunları yaşamamış olmasını ve başka gazeteci ve sanatçılarında özgür iradelerine müdahale edilmemesini..

Back