- 28 Mayıs 2009
- 4.128
- 10.737
-
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
Ben de sizin gibi düşünüyorum,ben o adamın yerinde olsam bu sevdadan vazgeçerim.Adamin yerinde olsam sizinle aslaa asla yuva filan kurmayi dusunmezdim. Bu paracı, israrci tavirlarinizla bile hala soğumamış.
Birikim birikim diye başini yiyorsun adamin kendin o sure icinde ne birikim yaptin? Hicbisey yapmadin muhtemelen.
Diger konunuda hatirliyorum bilmemkac bilezik istiyordun 5 taneyi az buluyordun.
Hala daha elalemin yaptigi dugunle, aldigi esyayla kendinizi kiyaslama derdindesiniz.
Onun disinda ailesi icin surekli borca girmesi benim icin bir eksidir. Boyle insanla evlenmeye korkardim cunku evliykende ayni durumlar olacak. O para aileye, borca akacak eve gelince ondan kisalim bundan kisalim diyecek. Ama bu sizin paraci oldugunuzu degistirmiyor tabi. Bence sizden olmaz.
kız kendine zar zor 2 çeyrek yaptı.Ben de sizin gibi düşünüyorum,ben o adamın yerinde olsam bu sevdadan vazgeçerim.
Konu sahibi babası için sürekli ödeme yapıyor,ailesinin her türlü ihtiyacını kendi gideriyor,eski konularına bakabilirsiniz.
Kendine gelince sorun yok,ama adam ailesine neden sürekli yardım ediyormuş!!
Ben Kelebek'i çok paragöz gördüm ve hiç makul istekleri yok.
Onun haricinde eğer gerçekten adam anneci babacıysa zaten ondan hayır gelmez.
oğlanın babası 45 yaşındaymış ama neredeyse tüm masrafları sevgilisi ödüyor. ev araba ablasının düğünü derken sevgilisi kredi çektiği için aylık 3500 tl ödüyormuş ve kredi borcunun bitmesine 3 sene var.Ben de sizin gibi düşünüyorum,ben o adamın yerinde olsam bu sevdadan vazgeçerim.
Konu sahibi babası için sürekli ödeme yapıyor,ailesinin her türlü ihtiyacını kendi gideriyor,eski konularına bakabilirsiniz.
Kendine gelince sorun yok,ama adam ailesine neden sürekli yardım ediyormuş!!
Ben Kelebek'i çok paragöz gördüm ve hiç makul istekleri yok.
Onun haricinde eğer gerçekten adam anneci babacıysa zaten ondan hayır gelmez.
oğlanın babası 45 yaşındaymış ama neredeyse tüm masrafları sevgilisi ödüyor. ev araba ablasının düğünü derken sevgilisi kredi çektiği için aylık 3500 tl ödüyormuş ve kredi borcunun bitmesine 3 sene var.
kelebek diyor ki, borcun bitince evleniriz, o zamana kadar birikim yapalım.
oğlan ve ailesi 6 ay içinde evlenin diye baskı yapıyor.
aldığı maaş 4500, krediye ödediği 3500. düğün desen minimum 15-20 bin masrafı var.
nasıl evlenecekler?
kelebek 3 yıl bekleyip birikim yapalım, her şeyimizi beraber alır yaparız diyor. sevgilisi de 2 sandalye, 2 tabak, bir nikah yeter diyor.
sonra da kızı paragöz olmakla suçluyor.
kelebek haklı. neden her genç kız gibi güzel bir düğün, gelinlik, eşya istemesin ki?
kelebek bu yüzden bekleyelim diyor, sevgilisi paragöz diyor.
aynen.Cok güzel özetlemissin. En cok de kelebek icin. Bunu okusun okusun dursun. Biz herseyi minimum sekilde yapariz, ama babamin pasa keyfi isterse ben gider onun sacma sapan bir istegi icin kredi cekerim diyor acik acik!
aynen.
ailesi her şeyin en iyisine layık.
ama kelebeği, bir sade nikaha, boş eve, kuru soğana layık görüyor.
demek ki kız markete gidelim dese müsrif, iki dilim fazla yese pisboğaz olacak.
Zaten son görüştüğümüz akşam bile ben sana döndüğümde olay çıkabilir diyorum sen bana ne diyosun dediBak sana daha önce de yazmıştım konumuz çok benziyo . Ailesinin üzerine kredi çekme vs . Hatta daha ilgincini şimdi söyliyim benimki de polisti . Cidden çok benziyo konumuz .
Ve sana yüzde bir milyon diyorum acitasyon yapıyor . Bu benimki de derdi sıkıştığı zaman, burda ölürüm de görürsün , buralar karışık , çatışma var bla bla bla .
Allah yardımcıları olsun ben bir şey demiyorum ama bu sadece duygu sömürüsü . Onu sen polis yapmadın ölürse senden sebep ölmüş olmayacak .
Ben şahsen onun yerinde olsam sevdiğim insanı üzememek için çatışma vs demezdim . Son bi kez konuşmak istiyorum derdim o kadar . Niye üzeyim ki seviyorsam .
Zaten son görüştüğümüz akşam bile ben sana döndüğümde olay çıkabilir diyorum sen bana ne diyosun dedi
Ya tamam Allah hepsini korusun ama benim söylediklerimde hayatın gerckleri sen 1 aylık izne gelmişsin hiç ağzını açmayıp tek kelime etmezsen tabiki son akşam sorcam napayım telefonda da yüz yüze konuşuruz telefonda olmaz diyo sapıttım bende
Şİmdi ne saydırıyodur bana Allah bilir aramadım sormadım diye
Kendi istedi böyle olmasını sonbuçta ben ilk zoru görünce sırtımı çevirmedim ona
Bekledim hep bekledim düzelsin diye
Ufacık minicik bi ışık göreyim istedim daha ben napayımm
Evet zehol hatırladım ve senin durumun benden çok çok zordu düğün yapacaktınız neredeyse yanlış hatırlamıyorsamKelebekcim daha benim nişan atma süreçlerimde yazışmıştık seninle. Yaklaşık iki yıl kadar önceydi.Mesajlarımız hala duruyor. Ben nişan attım, okul kazandım, seçkin adamlar türedi etrafımda... Bugün istesem birileri dahil oldu olacak. İki yıl önce de aynı şeyi düşünüyordum hakkınızda. Sanırım da haklıyım. İki yıl önce şu adamdan ayrılsan eminim sana uygun birine elin kolun çarpardı. Boşa zaman kaybediyorsun. Bırakıyormuş gibi yapma. Bırak şu adamı. Yazık gençliğine, zamanına, enerjine.
Çok teşekkür ederim daha benim yazacağım hiç bişey yok paragöz diyenlerin üstüneoğlanın babası 45 yaşındaymış ama neredeyse tüm masrafları sevgilisi ödüyor. ev araba ablasının düğünü derken sevgilisi kredi çektiği için aylık 3500 tl ödüyormuş ve kredi borcunun bitmesine 3 sene var.
aldığı maaş 4500, krediye ödediği 3500. düğün desen minimum 15-20 bin masrafı var.
nasıl evlenecekler?
kelebek 3 yıl bekleyip birikim yapalım, her şeyimizi beraber alır yaparız diyor. sevgilisi de 2 sandalye, 2 tabak, bir nikah yeter diyor.
kelebek haklı. neden her genç kız gibi güzel bir düğün, gelinlik, eşya istemesin ki?
Yok canım bu kez sonduHic birsey! Daha da hic birsey yapma! Kendi yoluna bak! Kendin icin ufakda olsa birikim yapmaýa bak
Yok canım bu kez sondu
Bu kararsızlıkla zaten evlenemezdim ben bu adamla evlensem ağzım susmaz biliyorum huzur kalmaz
Ne yapayım ben böyle evliliği
Zaten deliymişim bugüne kadar şartların düzelmesini boşuna beklemişim kendimden çaldım yazık
Bunların hepsine bi açıklaması var biliyo musunoğlanın babası 45 yaşındaymış ama neredeyse tüm masrafları sevgilisi ödüyor. ev araba ablasının düğünü derken sevgilisi kredi çektiği için aylık 3500 tl ödüyormuş ve kredi borcunun bitmesine 3 sene var.
nasıl evlenecekler?
Günaydın herkese
Dün akşam sevgilimle buluştuk gitmeden önce son kez
Yarın gidiyor Cizre'ye bu akşam da ailesiyle olur diye dün akşam buluştuk
Saat 10'a kadar hersey çok güzeldi
Sonra ben yine malum konuyu açtım hayatım düğünü falan nasıl yapcaz diye
Çünkü öncesinde sözü nişanı konuşmuştuk benim iznim yok 6-7 ay sonra ancak gelebilirim o zaman da hepsini bir arada yaparız demişti
Bende ardından düğün meselesini sordum ama kaç gündür soruyorum 1 aydır izinde hep geçiştiriyor üstün körü cevaplar veriyo
Bana ne duymak istiyosun beni şaşırtıyosun geçen gün ne güzel konuşmuştun dedi
Size konu açmıştıum ya takılarla ilgili sonra ona dedim ki sen nasıl biliyosan öyle yap sıkıntı yok yeterki artık bizi birazcık düşün demiştim
Dün akşamda ya bana bi plan yap mesela sonuçta evlencez dedim kızlar ondan duymak istediğim şunu şöyle yaparız bu böyle olur gibi ama o yaparız işte bişeyler diyo sadece
Sana durupta rakam mı vereyim durumumuzun yettiği kadarını minumum düzeyde yaparız ama durupta ayşe gibi(kuzeninin eşi) 12 milyar bi koltuk takımına veremeyiz dedi
Bana geldiler tabi ya senden o kadarlık koltuk takımımı isteyen var hem niye alamıyoruz onun kocasıda memur sende öylesin ama tabi biz herseyi minumum alalım dedim
Evlendikten sonra sıkıntısını biz çekeriz dedi
Bende keşke bunu 4 senedir düşünseydin 4 senedir bende azcık birikim yapayım hayatımda ki kızla ciddi düşünüyorum deseydin dedim
Bekardım tamam mı bekardım aileme yaptıklarımın hesabını mı verecem sana şimdi dedi
Bende öperken koklarken hiç bekarım demiyosun ama sen benm eşim olcaksın diyosun söz konusu masraflar olunca biz olunca bekarım bekarım diyosun yok öyle dedim
Buda bizden bi b*k olmaz kalk kalkıyoruz dedi bağırış çağırış kalktık beni halama bıraktı saat 11 oldu
İn arabadan der gibi iyi geceler sana beni böyle uğurladın ya helal olsun dedi
Bende bu arabadan böyle inersem beni bidaha arama anladın mı bıktm artık snein düşüncesizliklerinden bana net bişey demiyosun ya bak söz nişan diyoruz kenarımızda 1 lira yok yüzük alacak paramız yok be dedim
Yazıklar olsun sana dedi bana bunlarla gelme gerçekleri duymak zoruna gidiyo deidm
Baban laf arasında sürekli bana bizim durumumuz belli öyle herseyi alamayız diye sert bi dille laf çarpıtıyor bi kerede anneni babanı karsına alıp ya anne baba bakın ben evlencem artık nasıl yapcaz diye sordun mu yada baban ben kızı istedikten 5-6 ay sonra alırım uzun tutmam diyo nasıl alcaz oğlum diye karsına geçip sana sordu mu dedim
Nasıl sorsun adamda para mı var ben ona sorup da mahcup mu edeyim adamı diyo
Hayatta her zaman önceliğin kendi ailen oldu bu gidişle de böyle devam edecek
Kendini bi benm yerime koy sana güvenemiyorum 4 sneedir bi adam var hayatımda bizim için 1 lira koymamış üstüne borç üstüne borç 2 senede söz nişan süreci olacak o dönemde de koyamayacak çünkü borç ödeyecek ama düğüne eşyaya takıya geldi mi minumum alalım rahat edelim diyo
Bunu önceden niye düşünmedin dedim bende
Aileme yaptıklarımın hesabını mı vercem sana ihtiyaçları vardı yaptım dedi bende iyi o zamna böyle devam et bunların hepsini kabullencek bi kız bulursan bizede gönder bidaha arama sorma beni dedim oda aramam zaten dedi indim gitti sonra mesaj attı ben ne heyacanla gelmiştim yazıklar olsun diye bende bana bidaha sakın yazma dedim nosunu sildim
Bu arada şimdi bana evlenmeden hesap kitap derdine mi düştün diyenler olacak konumu çoğunuz biliyosunuz diye yazmadım yanlış anlaşılmasın hanımlar
4 senedir birlikteyiz ailesine çektiği kredinin haddi hesabı yok 1 buçuk sene daha borç ödeyecek yaklaşık 60-70 bin civarı ne aldı dersiniz hiç bişeyy
O bile bilmiyor nereye gittiğini sadece ihtiyaç vardı diyo altında bi araba vr 20-25 bin arası önceden onu satraım düğün zamanı diyodu şimdi annem babam hasta insanlar nasıl alayım onlardan diyo ama babası daha 48 yasında delikanlı gibi
Bende birikim yapmadı sadece ailesini düşündü şimdi de bana gelmiş herseyi minumum yapalım diyince sinirleniyorum
Günaydın herkese
Dün akşam sevgilimle buluştuk gitmeden önce son kez
Yarın gidiyor Cizre'ye bu akşam da ailesiyle olur diye dün akşam buluştuk
Saat 10'a kadar hersey çok güzeldi
Sonra ben yine malum konuyu açtım hayatım düğünü falan nasıl yapcaz diye
Çünkü öncesinde sözü nişanı konuşmuştuk benim iznim yok 6-7 ay sonra ancak gelebilirim o zaman da hepsini bir arada yaparız demişti
Bende ardından düğün meselesini sordum ama kaç gündür soruyorum 1 aydır izinde hep geçiştiriyor üstün körü cevaplar veriyo
Bana ne duymak istiyosun beni şaşırtıyosun geçen gün ne güzel konuşmuştun dedi
Size konu açmıştıum ya takılarla ilgili sonra ona dedim ki sen nasıl biliyosan öyle yap sıkıntı yok yeterki artık bizi birazcık düşün demiştim
Dün akşamda ya bana bi plan yap mesela sonuçta evlencez dedim kızlar ondan duymak istediğim şunu şöyle yaparız bu böyle olur gibi ama o yaparız işte bişeyler diyo sadece
Sana durupta rakam mı vereyim durumumuzun yettiği kadarını minumum düzeyde yaparız ama durupta ayşe gibi(kuzeninin eşi) 12 milyar bi koltuk takımına veremeyiz dedi
Bana geldiler tabi ya senden o kadarlık koltuk takımımı isteyen var hem niye alamıyoruz onun kocasıda memur sende öylesin ama tabi biz herseyi minumum alalım dedim
Evlendikten sonra sıkıntısını biz çekeriz dedi
Bende keşke bunu 4 senedir düşünseydin 4 senedir bende azcık birikim yapayım hayatımda ki kızla ciddi düşünüyorum deseydin dedim
Bekardım tamam mı bekardım aileme yaptıklarımın hesabını mı verecem sana şimdi dedi
Bende öperken koklarken hiç bekarım demiyosun ama sen benm eşim olcaksın diyosun söz konusu masraflar olunca biz olunca bekarım bekarım diyosun yok öyle dedim
Buda bizden bi b*k olmaz kalk kalkıyoruz dedi bağırış çağırış kalktık beni halama bıraktı saat 11 oldu
İn arabadan der gibi iyi geceler sana beni böyle uğurladın ya helal olsun dedi
Bende bu arabadan böyle inersem beni bidaha arama anladın mı bıktm artık snein düşüncesizliklerinden bana net bişey demiyosun ya bak söz nişan diyoruz kenarımızda 1 lira yok yüzük alacak paramız yok be dedim
Yazıklar olsun sana dedi bana bunlarla gelme gerçekleri duymak zoruna gidiyo deidm
Baban laf arasında sürekli bana bizim durumumuz belli öyle herseyi alamayız diye sert bi dille laf çarpıtıyor bi kerede anneni babanı karsına alıp ya anne baba bakın ben evlencem artık nasıl yapcaz diye sordun mu yada baban ben kızı istedikten 5-6 ay sonra alırım uzun tutmam diyo nasıl alcaz oğlum diye karsına geçip sana sordu mu dedim
Nasıl sorsun adamda para mı var ben ona sorup da mahcup mu edeyim adamı diyo
Hayatta her zaman önceliğin kendi ailen oldu bu gidişle de böyle devam edecek
Kendini bi benm yerime koy sana güvenemiyorum 4 sneedir bi adam var hayatımda bizim için 1 lira koymamış üstüne borç üstüne borç 2 senede söz nişan süreci olacak o dönemde de koyamayacak çünkü borç ödeyecek ama düğüne eşyaya takıya geldi mi minumum alalım rahat edelim diyo
Bunu önceden niye düşünmedin dedim bende
Aileme yaptıklarımın hesabını mı vercem sana ihtiyaçları vardı yaptım dedi bende iyi o zamna böyle devam et bunların hepsini kabullencek bi kız bulursan bizede gönder bidaha arama sorma beni dedim oda aramam zaten dedi indim gitti sonra mesaj attı ben ne heyacanla gelmiştim yazıklar olsun diye bende bana bidaha sakın yazma dedim nosunu sildim
Bu arada şimdi bana evlenmeden hesap kitap derdine mi düştün diyenler olacak konumu çoğunuz biliyosunuz diye yazmadım yanlış anlaşılmasın hanımlar
4 senedir birlikteyiz ailesine çektiği kredinin haddi hesabı yok 1 buçuk sene daha borç ödeyecek yaklaşık 60-70 bin civarı ne aldı dersiniz hiç bişeyy
O bile bilmiyor nereye gittiğini sadece ihtiyaç vardı diyo altında bi araba vr 20-25 bin arası önceden onu satraım düğün zamanı diyodu şimdi annem babam hasta insanlar nasıl alayım onlardan diyo ama babası daha 48 yasında delikanlı gibi
Bende birikim yapmadı sadece ailesini düşündü şimdi de bana gelmiş herseyi minumum yapalım diyince sinirleniyorum
Aynen artık bende öyle düşünüyorum bi ömrün yanında 4 yıl ne kiBosver deneyim olarak gör, yanlisa gitmemek icin akil almis gibi gör. Giden dört yilina olsun, daha senin yasin kaaac basin cak. Dahaa oooo kacccc dört yillar yasicaksin sen. Insallah dogru insanla beraber
Aynen artık bende öyle düşünüyorum bi ömrün yanında 4 yıl ne kiBosver deneyim olarak gör, yanlisa gitmemek icin akil almis gibi gör. Giden dört yilina olsun, daha senin yasin kaaac basin cak. Dahaa oooo kacccc dört yillar yasicaksin sen. Insallah dogru insanla beraber
O anne babanin düsüncesi; sessiz sedasiz söz. Sadece bir nikah. Evi tadilat ettiririz, óglana yeni yatak odasi. Oglanla gelin calisir ooohhh mis gibi gecinir gideriz. Cocuga da bakariz.Aynen artık bende öyle düşünüyorum bi ömrün yanında 4 yıl ne ki
Üstelik sözlü değilim nişanlı değilim
Evlenip boşanmaktan bin kat daha iyidir şimdiden bitirmek
Büyük bi mucize olmadığı sürece anne ve babası hep ona muhtaç üstelik elleri ayakları tutuyo şuanda
Şimdiden böyleyse ileride ne olur
Bu sefer geldiğinde kartından para çekçekti bende yanındayım benden saklı ekranı atm de ama gördüm eksiye düşmüş 1 hafta önce hesabında 900 tl para vardı 1 hafta sonra -1300 de ve benden gizliyo 2 bin tl nereye gider 1 haftada
Cevap vereyim eve kalorifer döşettirceklerdi onun masrafları için verdi kömür falan alındı adım kadar eminim
Hemde acele acele yaptırdılar niye çnkü o gitmeden parasını almak istediler
Evlenmek isteyen bi adam böyle yapar mı
Yda anne baba bunu yaptırır mı
Öyle bi gelin bulurlarsa ne alaO anne babanin düsüncesi; sessiz sedasiz söz. Sadece bir nikah. Evi tadilat ettiririz, óglana yeni yatak odasi. Oglanla gelin calisir ooohhh mis gibi gecinir gideriz. Cocuga da bakariz.
madem önemli olan huzur.Bunların hepsine bi açıklaması var biliyo musun
Hatta açıklamayı bırak ben soru sorunca bile sana yazıklar olsun bunuda mı sordun dercesine konusuyo benmle
Babası için adam ne yapsın kaç yasına gelmiş ne iş yapsın zaten bugüne kadar bizim için elinden geleni fazla fazla yaptı
Durumu kötü psikolojik olarak çökmüş durumda deyip gözleri sulu sulu oluyo
Ben düğün eşya diyince ya önemli olan hzuur değil mi kelebek ben sana almam mı diyorum hepsini alırım ama yok işte yok diyo niye yok diyincede ailemin ihtyiacı vardı bu kadar basit hep aynı cevaplar aynı replikler sıkıldımmm