Dul ve cocuklu bir adamla evlenmek..

Bekarlarla evlenenlere madalya verilmiyor. Neden olmasın ki? İyi ve dürüst bir insan olduktan sonra isterse 3 evlilik yapsın. Boşanan herkes kötü ya da sıkıntılı diye birşey yok. Bu tür bir evliliği çok yakınımdan birisi yaptı gayet iyi bir adamcağız ve gayet mutlular. Bekar olanlardan daha deneyimli ve temkinli oluyorlar.

Kadın da dulken evlenir erkekte. Hz. Muhammed Efendimiz başından iki evlilik geçmiş olan Hz. Hatice anamızla evlenmiş. Kuran-ı kerim'de bile boşanma var, günah değil. Dinimizde çokça örneği olan bir durum neden ayıplanıp tabu olarak görülüyor cidden anlamıyorum.

Herkesin başına gelebilir, hepimiz boşanıp tekrar evlenebiliriz, annen izin vermezse ona dermisin yarın öbür gün ben boşanmak zorunda kalırsam ve evlenmek istediğim adamın annesi beni istemese sen ne düşünürdün? Kimin yarın öbür gün dul kalacağı belli olmaz. Kendi evlatlarımız da bunu isteyebilir. Hemen red etmek yerine tanıyıp ondan sonra karar vermek gerekir.

Bence de bu çok büyük bir sorumluluk. Buna hazır olmadığınızı ne yazık ki ifadelerinizden anlıyorum. Bu tarz evliliklerde çocuk olarak göremiyor çoğunlukla insanlar, aksine kuma olarak, eski eşle arada bağ olarak görüyor ve inanılmaz bir kıskançlık duyuyorlar.

siz daha adam diye Bahsettiğiniz sevgilinizi kabullenememissiniz ki kızını kabullenseniz

Bazısı da çocuğu güya annesinden daha fazla seviyor ve sahipleniyor olarak görünüp poz çiziyorlar bu da ayrı bir savunma mekanizması sanırım.

Kesin sevmemiştir eski eşini.

annesine birsey olursa ne olacak diye sormak bile fikir veriyo, cevabı gayet açık ama sen adamın o zamanda anneannesi bakar demesini falan bekledin heralde ki sende bunun olmaması için dua ediyorum demişsin

sanmıyorum bu sorumluluğu alabileceğini, o havayı alamadım lütfen alınma gücenme

çocuklu birisiyle çok zor arada çocuk oldugu sürece eski eşiyle sürekli iletişim halinde olmak zorunda bunu herkes kaldıramaz
şimdi kızı küçükoldugu için görüşme ihtiyacı olmayabilir ama bu cocuk büyyck cocugun okulu var hastalıgı var ortak karar alınması gereken durumları var varda var ayrıca çocugunu ayda 3 kez görmeye nasıl tahamül ediyor evlendğinzde mutlaka yanınıza almak isteyecek haklı olarak en azından hafta sonları bunu kabuledecekmisin ona annelik yapabilecekmisin yada ablalaık
ayrıca üvey anne konumunda olacaksın kendi çocuguna kızsan dövsen sorun olmaz ama onun kızını iyilikle bile bir konuda uyarsan adın üvey anne olur gerçekten buşekilde olup mutlu olan çok azdır eminim

bukadın hiç evlenmeyeckmi sizce ?emin olun sevgiliniz üvey baba yanına bırakmaz kız cocugunu yanına alır haklıolarak belkide kadının haytaına giren kişi çocugu sürekli istemeyeck yanında

Adamın evlenip boşanmış olması problem değil zira hiç evlenmemiş biriyle hayatınızı birleştirdiğinizde de çok mutlu olacağınızın garantisi yok.

Ama asıl problem şu yukarıda koyu renkle işaretlediğim yer. Sen her şeyin mükemmel olacağını düşünerek yola çıkmaya çalışıyorsun. Çocuk hep annesinde kalacak, size ayda yılda bir misafir gibi gelecek falan diye. Ama neler yaşayacağını hiçbir zaman bilemezsin. Allah korusun bu çocuğun annesine bir şey olsa ve o çocuk temelli size yerleşse ne olacak? Ya da biraz daha büyüdüğünde yaz aylarında sizde kalmaya karar verdiğinde ne yapacaksınız? İstemem mi diyeceksiniz?

Bakın başka birinin çocuğunun sorumluluğundan korkmanız çok normal. Bunun için kimse sizi suçlayamaz. Ama bunu kaldıramayacağınızı bile bile o evliliğe adım atar sonrasında da çocuk size yük gibi gelmeye başlarsa herkesin mutsuz olduğu saçma sapan bir durumun içine düşeceksiniz. En önemlisi de o yavru ortada heba olacak. Zaten kimse sizden öz annesi gibi olmanızı beklemeyecek ama o çocuğa tüm iyi niyetinizle ablalık yapabileceğinizden emin misiniz? Bana kırılmayın ama yazdıklarınızdan yola çıkarak sizin bu durumu kaldırabileceğinizi düşünmüyorum. En iyisi yol yakınken dönmek.

Biri kolundan zorla tutup nikah masasına mı oturtmuş. Zorla evlenmek nedir allah aşkına. Kızını canını iki ayda bir gören bbiriyle evlenme.

Ben varım...
Ben hiç evlenmemistim,eşimin eski eşi vefat etmiş.
Bir de evladı var, 4 yıldan fazla ben bakıyorum herşeyiyle ilgileniyorum şimdi 2. Sınıfa geçecek ve öğretmeni bile karne günu öğrendi öz annesi olmadigimi. Hiç kimseye söylemiyorum çocuğumda söylemiyor. Tabi ki başta zorluk oldu ama öyle bakmak ile ilgili değil. Ufakti ve beni tanıyana hissedene kadar gel gitleri oldu için de ama şimdi birbirimizi çok iyi anlıyoruz.
Eşimi çok seviyorum, tek bir kez bile " benim evladım değil" demedim.
şimdi evladım bana" sensin öz annem" diyor, bana yetiyor bu.
Eşim ikimizi koyun koyuna görünce bize nasıl baktığını anlatamam..
Bu da tüm sıkıntıların üstesinden geliyor.

Demem o ki sevgilinin evladını gerçekten seversen onun arkadaşı gibi olman bile kafi o zaman sorun olmaz.
Sen sevgilinden ve kendinden hala emin değilsin.
Çünkü herkes bana " zor olur yapamazsin" dedi ama dinlemedim, iyi ki dinlememisim.

Allah senden razı olsun önce onu söyleyeyim. Bi de tatlım eşin ölmesiyle, ayrılmak; bunlar çok farklı şeyler. Çocuk mecbur ( ve tabi ki senin şefkatin sayesinde) sana bağlanmış. Konu sahibinin durumu farklı, bu çocuğun bir annesi var zaten ve konu sahibini senin evladının seni benimsediği gibi kabullenip benimsemesi çok zor. Kaldı ki konu sahibinin de aklında şüphe çok ve hazır hissetmiyor. Hayırlısı diyelim. Rabbim yuvanın huzurunu daim etsin tatlım

ben bi anneyim kizimin senin yerinde olmasini istemezdim
ailen için isin zor Allah hayrilisi neyse onu nasip etsin sana ..

Allah senden razi olsun senden, hem bu dunyada hem diger dunyada en iyisi heyse onu versin sana
olmesiyle bosanmasi farkli seyler ama o kesin

Çok teşekkürler güzel düşüncelerin için. Ve yürekten Amin diyorum.

Evet fark var ama kayinvalidem bakıyordu çocuğa ve pek vermek istemedi cok alismisti onunla yasamaya lakin onu aldim hemen çünkü babasindan ayri kalamasini istemedim. Eşim de çocuğuna çok düşkün bir baba ve bu beni çok mutlu ediyor.

Eğer bir kadın hayatında ki adamı seviyorsa onun sahip olduklarına sıkıca bağlanır.

Allah senden razi olsun senden, hem bu dunyada hem diger dunyada en iyisi heyse onu versin sana
olmesiyle bosanmasi farkli seyler ama o kesin

Allah razı olsun senden de. Amin.
TabI farklı ama baksana daha evlenmeden annesine birsey olmasında bana kalmasin diye dua ediyor ona istinaden yazdım.

Allah o miniğin yardımcısı olsun ona da kolay değil.

Onun ckbuyuk sorumlulukları var sen bunlara girme burada okadar çok konu açıldı ki çocuklu adamlarla hep sonu mtsuz sakin yapma..

Daha genceciksin, çıkar karşına bekar ve seni çok seven biri.,gerek yok bence hayatı zorlaştırmaya..şindi uçuş uçuş olmanlazım ayy bu hafta sonu ne yapsak, ne giysem vs. Diye ama sen neler düşünüyorsun bak şimdiden.,
Hep derim boşanmış kızlara ne bekar erkekler ne ailesi yanaşıyor, ama bu adamlar caaanım kızlarımızın akıllarını nasılda alıyorlar anlamıyorum...

Hakkinda hayirlisi olsun. Evlen yada evlenme diyemem . guclu sabirli olman gerek bu sorumlulugu alacaksan.

Ben baska birsey soracagim sevgilinin eski esinden neden bosandigini ogren ama sevgilinden degil gerekirse eski esinden yada onun cevresinden. Bosanma sebebi erkeklerin anlattigi gibi cikmiyor pek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…