Düğününe katılmayan 80 kişiyi mahkemeye verdi

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.004
448
Kocaeli
İsmi açıklanmayan damat, kendisinin düğünlerine katıldığı, fakat davetli oldukları halde düğününe gelmeyenler ile yargı önünde hesaplaşmaya karar verdi.

Ülkenin tanınmış avukatlarından Anar Kasımov, konuyla ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada damadın “mağdurun “ diyerek daha önce düğünlerine katıldığı ve para taktığı söz konusu 80 kişiden parasının iadesini de talep ediyor.

Daha önce emsali bir durumun olmadığını yazan Kasımov, mahkemenin alacağı kararın ilgiyle takip edileceğini bildirdi. Azerbaycan adetlerine göre düğüne davet edilenler genelde takı yerine parayı tercih ediyorlar.

Davetliler yeni evlilere verecekleri paranın miktarını, düğün sahibi tarafından tertip edilen bir deftere kaydettirerek ilgili şahıslara teslim ediyorlar.

çok iyiymiş ya bende akşama düğün cd sini izleyip kontrol edeyim :)

bi seksen kişide bizim düğüne gelmemiştir. tazminat davası açıp sürüm sürüm süründürcem onları :)

gelmeyen kadar gelip de altın taktığım halde elime 10 lira verenler var :) onlar ne olacak

Bu düğünlerde altın, takı, para vs. takmayı hiç bir zaman anlamamışımdır. İnsanların altın için düğün yapıp herkesi davet ettiklerine inanmaya başladım Bir de hesabını yapmıyorlar mı şu çeyrek altın taktı da bunun kızı takmadı da o bize getirdi bizim de götürmemiz lazım da falan filan. Çok komik valla. Hayır bir de annem "onlar da sana getirir" diye millete altınları götürdü de götürdü, ben evlenmezsem bütün hesapları bozulacak.

"Bize gelene gideriz gelmeyene bizde gitmeyiz." veya "bize ne taktılarsa bizde ona göre bi şeyler takarız." olayı vardır bir de... Ha birde şu ana kadar takı kavgası çıkmayan düğün görmedim ben...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…