Ama en önemlisi Allah'tan en hayırlısını dilemek. Ben çocukluğumdan beri hep buna dua ederim. Her şeyin hayırlısını dilerim.
Biz evlendik, balayından döndük. 13 Kasım günü eniştem çok ağır iki beyin kanaması geçirdi peşpeşe. Eğer o gün evlenseydik ne teyzem olabilecekti düğünde, ne kuzenim, ne yeğenim..
Ondan sonra her ay birilerine bir şeyler oldu. Dedemin yeğenlerinden birinin eşi erken doğum yaptı çok sorunlar yaşadılar ama Allah'a şükür sağsalim kurtuldular ve şimdi iyiler. Babamın yengesini kaybettik (Son hatıramız düğünümde ailecek çektirdiğimiz mutlu fotoğraflar ve kamera görüntüleri, hatta yengemin cenazesinde babamın ailesinden herkes bana "Allah senden razı olsun, bütün aileyi bir araya getirdin ve yengeni çok mutlu ettin o gün" dediler) ve bir sürü tandığımızın başlarına olaylar geldi. Ayrıntılı yazamayacağım.
Şimdi çevremdekiler de, eşim ve ben de baktığımız zaman görüyoruz ki, eğer o gün evlenmeseydik şimdi ve önümüzdeki 6 yıl boyunca hiçbir şekilde evlenemeyecektik.
Rabbim o kadar büyük ki, hakkımızda en hayırlı olanı en hayırlı zamanda vermiş.
Biz ne kadar olsun ya da olmasın diye çırpınırsak çırpınalım, olacak şey sadece ve sadece O istediği zaman, O'nun istediği şekilde gerçekleşiyor..