Düğün Düğünümüz ertelendi :( herşey kısmet...

3m3l

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2009
14
0
Arkadaşlar merhaba, 16 temmuzda düğünümüz vardı. ama babannemi kaybettim (onun elinde büyüdüğüm için çok istemişti düğünümü görmeyi, ama kısmet olmadı). hastanede bana ne olursa olsun düğünü yap demişti ama aile büyükleri uygun olmayacağını düşünerek erteleme kararı aldılar.

böyle bir durumla karşılaşan var mı aranızda?

bence dogrusunu yapmıssınız allah rahmet eylesin basınız sağolsun

bence dogru olani yapmissiniz
böyle bir olaya sahit oldunuzmu derseniz evet oldum arkadasim babasinin 50.gününde yapti dügününü :S

Cnm başınız sağolsun.. Nasip kısmet böyleymiş demekki.. Geçenlerde arkadaşımın nişan günü halası vefat etti haliyle iptal ettiler kuaförde nişanlığını giydi eve geldi çıkardı cenaze evine gittiler düşünebiliyormusunuz nasip işte...:sinifsinif:

herşey nasip canım.gelin ata binmiş ya nasip demiş
atasözleri boşuna söylenmiyor.başınız sağolsun.bence doğru karar vemişsiniz.

ya kizlar benim de babaannem kalp ameliyati olucak 80 yasinda kadin..Korkuyorum dugun oncesi bisi olucak diye..
allah rahmet eylesin cnm..Mekani cennet olsun..

ya kizlar benim de babaannem kalp ameliyati olucak 80 yasinda kadin..Korkuyorum dugun oncesi bisi olucak diye..
allah rahmet eylesin cnm..Mekani cennet olsun..

geçmiş olsun canım. umarım iyi bir şekilde ameliyatını atlatır ve sağlığına kavuşur.

Arkadaşlar merhaba, 16 temmuzda düğünümüz vardı. ama babannemi kaybettim (onun elinde büyüdüğüm için çok istemişti düğünümü görmeyi, ama kısmet olmadı). hastanede bana ne olursa olsun düğünü yap demişti ama aile büyükleri uygun olmayacağını düşünerek erteleme kararı aldılar.

böyle bir durumla karşılaşan var mı aranızda?

başın sağolsun canım. beence gerekeni yapmışsınız. onun elinde büyüdüm diyorsun. yeni vefat etmişken nasıl eğlenip mutlu olabişlirsin ki düğününde. mekanı cennet olsun

Basin sagolsun arkadasim.. Aci haber üzerine dügün yapmak olmazdi, sen dahil kimsenin yüzü gülmezdi...
yillar sonra dügün videonuza fotograflariniza baktiginizda, bi kez daha icin acirdi..

Canım başınız sağolsun... Allah rahmet eylesin...
Bizim bi akrabanın düğününde gelinin annanesi vefat etmişti ama tam düğün bitimi olmuştu... Kısmet işte... Siz düğünü ertelemekle en iyisini yapmışsınız...

başınız sağolsun evet her şey nasip , benim de arkadaşımın babası öldü, bir kaç ay sonra düğün yaptılar.

Başınsağolsun canım...Ne kadar ertelendi??
Hemen arkasından yapmanız iyi olmazdı zaten..
Annemi 2007 Kasım ayında kaybettik..Ablamında düğünü 30 Ağustos 2008 de oldu..Düğüne yakın insanlar düğünü erteleyin vs. dediler.Ama aradan 9 ay geçmişti..Sonuçta düğün oldu ama ailemizden kimse kuaföre vs. gitmedi..Eğlenmedik zaten..Ben sırf ablam üzülmesi diye ona eşlik ettim..Buda Allahın emri sonuçta..Yapılacak birşey olsa keşke...

Öncelikle Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun,
Ama sana tavsiyem gelinliklerinle git mezarına.....

Ben geçen sene 24 Temmuz tarihinde nişanlanacaktım. En büyük hayalim de dedemin evlendiğimi görmesiydi. Ancak dedeciğimi 18 Temmuz tarihinde kaybettim.

Cenaze evine gelen herkes ama herkes benim için üzülüyordu. Ve ağız birliği etmiş gibi herkes düğünü ertelemeyin dedi.

Düğün günü belli değildi bizim ama ben nişan ve düğün arasında en fazla 3-4 ay olsun istiyordum.
Dedemin bana yıllar önce "Ben ölürsem sen evlenmeden, düğünsüz evlenmeyeceksin. Düğününde de mutlaka dans edeceksin. Sana vasiyetim olsun." lafı ve bütün çevremin desteği üzerine 19 Ağustos'ta nişanlandım. Nişanımı bizim evde, aile arasında, sessiz ve sakin bir şekilde yaptık.

Düğün için de Harbiye'ye "Balo Salonu" için gün almaya gittik. 13 Kasım 2009 müsait dediler. Tamam dedik. Ödeme yapmaya gittiğimiz gün, tam kaporamızı verdiğimiz anda telefon çaldı ve 31 Ekim 2009 Cumartesi iptal edildi. Düğün yönetmenimiz olacak Erdal Bey hemen bize sordu ister miyiz diye. Hem diğer çiftin kaporası yanmamış olacaktı böylece. (Onlar da aile büyüklerinden birinin sağlık sorunları nedeniyle sadece nikah yapmaya karar vermişler.) Bir hafta daha bekledik böylece. (Diğer çift belki iptal etmekten vazgeçer diye.) Sonra kesin onay geldi.

İşte o arada 19 ağustos'ta nişan yaptık. 21 ağustos'ta nikah tarihimizi de aldık. Evimizi bile ondan sonra tuttuk.

Ama çok ilginç.. Cadılar Bayramı'nda evlenmek benim hayalimdi mesela. Ve hiç olmayacak derken gerçekleşti.

Ama en önemlisi Allah'tan en hayırlısını dilemek. Ben çocukluğumdan beri hep buna dua ederim. Her şeyin hayırlısını dilerim.

Biz evlendik, balayından döndük. 13 Kasım günü eniştem çok ağır iki beyin kanaması geçirdi peşpeşe. Eğer o gün evlenseydik ne teyzem olabilecekti düğünde, ne kuzenim, ne yeğenim..
Ondan sonra her ay birilerine bir şeyler oldu. Dedemin yeğenlerinden birinin eşi erken doğum yaptı çok sorunlar yaşadılar ama Allah'a şükür sağsalim kurtuldular ve şimdi iyiler. Babamın yengesini kaybettik (Son hatıramız düğünümde ailecek çektirdiğimiz mutlu fotoğraflar ve kamera görüntüleri, hatta yengemin cenazesinde babamın ailesinden herkes bana "Allah senden razı olsun, bütün aileyi bir araya getirdin ve yengeni çok mutlu ettin o gün" dediler) ve bir sürü tandığımızın başlarına olaylar geldi. Ayrıntılı yazamayacağım.

Şimdi çevremdekiler de, eşim ve ben de baktığımız zaman görüyoruz ki, eğer o gün evlenmeseydik şimdi ve önümüzdeki 6 yıl boyunca hiçbir şekilde evlenemeyecektik.

Rabbim o kadar büyük ki, hakkımızda en hayırlı olanı en hayırlı zamanda vermiş.

Biz ne kadar olsun ya da olmasın diye çırpınırsak çırpınalım, olacak şey sadece ve sadece O istediği zaman, O'nun istediği şekilde gerçekleşiyor..

geçen gün cevap yazmıştım ama gitmemiş sanırım.

hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar... hayırlısı böyleymiş diyorum ben de...

hepimiz için herşeyin hayırlısı olsun inşallah...

Benim de düğün günümün sabahında teyzem vefat etmişti; felçli ve yatalaktı yani beklenen bir vefattı ama tabii yine de üzücü bir haberdi. Önce ne yapacağımızı bilemedik açıkçası, sonra "düğün de cenaze de yerde kalmaz" dedi aile büyükleri; hatta teyzemin çocukları bile arayıp "biz gelemiyoruz ama sen düğününü yap kardeşim" dediler... Benim düğünüm ertelenmedi ama kız tarafından annem ve teyzelerim & dayım oyuna kalkmadılar; annem benimle kuaföre geldi ama sade bir saç & makyaj yapıldı; aldığımız eflatun elbiseyi değil de siyah sade bir elbise giydi. Aslında benim düğünüm vesile oldu, uzakta oğlu vardı teyzemin düğünüm için gelmişti, hiç değilse son kez görüşebildiler ana oğul...

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
tabiki hemen peline düğün,nişan gibi şeyler yapılması hoş olmaz ama
çokta ertelemeyin bence
sonuçta "ÖLENLE ÖLÜNMEZ"

X