Ben dior jadore, chanel, burberry, comme une evidence.... tarzı herkesin sıktığı ve çok bilinen parfümler yerine daha özgün, sık bulunmayan parfümler denemenizi öneririm... Bu sayılan parfümler güzel ama herkesin sıktığı parfümler... Doldurma ya da muscent parfümden deneyebilirsiniz. Benim önereceklerim muscent parfümden olacak, orada da doldurma satılıyor ya da mad parfümden de deneyebilirsiniz.
Apom Pour Femme (Kurkdjian): Muscent'te denedim. Çiçeksi bir parfüm, içinde ylang ylang var. Bebek gibi bi koku, hem kremsi bir havası var hem çiçeksi hem de bebeksi, hem de sabunumsu. Gayet kalıcı ve hoşş bi parfüm.
Bvlgari Omnia Crystalline: Bu kokuyu kimseyle paylaşmak istemiyorum. Bu kokunun tanımı kesinlikle "su" olurdu. Adı gibi gerçekten kristal gibi bi koku. Tertemiz ama masum, saf, pudramsı. Odunsu, çiçeksi, freshh, pudramsı... Harika bi koku. Şişesi bile çok asil duruyor bence.
Ysl Cinema: Çokk hoş ve iddialı bi koku. Feminen, tatlı, vanilyalı, bademli, fresh ve beyaz çiçeklerin kokusu. Bence biraz kışlık bi parfüm ama bir yaz/sonbahar gecesi serin havada sıkıldığında gayet iddialı ve çekici olacak bi koku. Sıcak bi koku, altın gibi. Çok hoş.
Lancome Idole: Eğer içinde gül olan parfümlerş seviyorsanız yine iddalı, fazlasıyla kalıcı, yoğun ve tatlı bi koku, gül kokusu var. Genel beğeniye çok uygun. Ben gül kokusu pek sevmem ama bu parfüme bayılmıştım. Bir de daha tatlı versiyonu olarak, Lancome Idole Intense var. Onu daha çok sevdim. Öneririm.
Mon Guerlain Guerlain: Lavanta denince akla gelen ilk parfüm. Direkt aklıma güçlü, tuttuğunu koparan, soğuk ama tanıdığında çok samimi birisinin kullanacağı parfüm gibi. Asil bi koku, çekici ve biraz da ciddi. Vanilya, lavanta ve bergamot var içinde. Farklı ve iddalı bi koku.
La nuit tresor a la folie: Muhteşeeemm. Tatlı, iddialı, vanilyalı, amber hafif fresh ve girdiği ortamda direkt ben varım diyen koku. Tam bir şık kadın parfümü. Bence bir gelin parfümü olmaya uygun. Çok abartılmadıkça gayet yaz gecesi için uyar ve adından da söz ettirir.
Victoria Secret Noir Tease: Ahh... Misss kokulu parfümüm. Paylaşmayı hiç sevmiyorum bu kokuyu:)) Ama benim bu parfüme iltifat almadığım zaman olmadı. Bir parfüm böyle tatlı ve fresh ancak bu kadar olabilir. Kesinlikle sıkıldığı anda insanda deli gibi koklama isteği yaratıyor. Tatlı, vanilyalı, meyveli, çiçeksi, pudralı ve fresh, sucul kokuların hepsi bi arada. Herkesin istisnasız beğeneceği bi parfüm. İçinde elma, mandalina, yasemin, armut, vanilya, beyaz çiçeklerin olduğu bi harika... (Mad parfümden ve muscentten denedim. 2 si de güzel)
Önereceklerim bunlardır. Fakat bana iddialı bi şeyler öner dersen;
1.)Victoria Secret Noir Tease
2.) Lancome La nuit tresor a la folie
3.) Ysl Cinema ya da Apom Pour Femme.
Eğer uçuş uçuş bi şeyler arıyorsan;
Bvlgari Omnia Crystalline, Versace bright crystall derim...
Umarım yardımcı olabilmişimdir.