• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğüne üç ay kala ara vermek

esmacannn

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2014
150
26
98
31
Uc ay sonra dugunum var. Ama nisanlim beni çok üzdü. Ailesi cok garip. Beni cok kiriyorlar. Durumlari cok iyi ama çok cimriler. Ben çalışmıyorum okuyorum acele istediler hiçbir şey önemli değil diyorlardi. Sonra herseyi istediler yuzuge kadar. Ama kendileri ustlerine dusenide yapmamak icin 40 takla atıyorlar. Nisanlim hic beni korumadi. Her yapilcak alinca konusunda kavga cikardi hep üzdü. En sonda gelinlik olay oldu. Nisanligima kayinvalidemin istedigi gelinlikciye gittik ben gezelim fiyat öğrenelim dedim gerek yok komsumuz orada ucuza yaptirdi dediler cok sade modeli benim istedigim model farklı fiyat çıktı gelinligede 2300 fiyat verdi anlasildi gelinligi satin almama izin vermediler. simdi gelinlik provasina gidecekken vazgectik gorumcenin elbisesini diken evde terzilik yapan modaci var 1500 e yapiyor ona gitceksin dediler ben memnunum digerinden dedim nisnalimda anneside zitlasti falan aileye istemedikleri onlara hakaret eden ama onlarinda nisanlandiktan sonra el ustunde tuttuklari eltimin yaninda. Zaten ona hicbir konuda karismiyrlar gelinligini bile sormuyorlar. Sonra nisanlima kizdim bana niye danismadin annen soyledi diye hayr orda olucak ben o kadar veririm dedi. Kayinvalidem gelinlik bakmaya esya bakmaya hep sen tek gel gorumcen nisanlim ben sen gidelim dedi ne annemi ne kardesimi cagirdi annemde kizdi sen kimsesizmisin onlar ailecek ama sen tek diye nisanlim a soyledim ne alaka annenin gelmesi dedi. Cok kirildim bunu dile getirdim senin ailenin hepsi geliyor benden kimse istenmiyor hemde benim ailem seni nasil duskunken dedim. Ben boyle konusunca bir sure konusmayalim gorusmeyelim zirvaliklarindan bıktım kafa dinleyelim sen bana asik degilmisin dedim asik degilim ama cok seviyorum dedi ama icimden birsey koptu uc ay kala dugune ara vermek nedir sabah gunaydin canim diye yazmis cevap vermedim simdide ne ariyor ne soruyor seven insan sevdigini ozlemezmi napmaliyim bilmiyorum cevrem karar vermek icin acele etme diyor

Ben mi şüpheciyim bilmiyorum konunun devamını takip edeceğim :KK14:

insanın eşi hayatının yönünü belirliyor... gerisi hikaye... eş de iş olmadıktan sonra da iyi birşeyler beklemek diğer bir hikaye oluyor...

Asik degilim ama cok seviyorum dediyse bak bakalim gecmiste unutamadigi biri olmus mu. Malum zamanin modasi haline geldi eski aşk furyasi.
Saka bir yana bu asamada boyleyse iyice dusun derim. Uzulme sonra.

şimdi tepkiler yağacak -ayrıl - diyenlere.... ancak burda roman gibi paylaşım lar var birsürü... çoğu başından belli olanlardan... onları okudukça başka birşey diyemiyor insan..

korumadiysa seni... vallah yol yakinden uzak dur derim.. özellikle ailede böyle seyler varsa kesinlikle... benim hayatim maf oldu.. iyi düsün arkadasim...

Yol yakınken don bacım.şimdi ayrılırsan uc ay aglarsın ama evlenince bu aşamaya gelırsen çok daha zor. Arsızlık gerçekten bu ne ya.
Bizler tam goremıyoruz bu kosturmacalarfa ama dışardan izleyen biri gerçekleri daha net gorebılıyor annene güven

ne aceleniz var ki okulunu bitir bi mesleğe atıl .

kızın sayacağın öyle göreceğin insanı bu kadar neden kırarlar anlamıyorum . o güzelim gelinliği bile giyeceğine pişman ediyorlar . işin çok zor konu sahibi o_O ... aşık değilim çok seviyorum kelimesi için nişanlın biraz geç kalmamış mı .:110:

Evlenmeden böyleyse sonrasi daha beter demektir. Imzayı attıktan sonra ailelerine daha çok düşkün oluyorlar.

yazdim ama yine yazayim beni konularimi oku ne demek istedigimi anlarsin... kendini seviyorsan aileni seviyorsan uzak dur.. simdi cok aglarsin ama sonra kötü oluyor...

Zararın neresinden dönersen kardır bence...ne demişler ne şeytanı gör ne salavat getir...

Biriyle evlenirken onun ailesiyle de evlenirmiş insan.Nişanlının düzeleceği konusunda birazcık umudun varsa diye söyledim.Allah yardımcın olsun :(

Çok iyi düşünün sonrasında da bir şey değişmeyecek ve bir ömür geçireceksiniz siz bunlarla..

tavrını koy.. her türlü karar almalarda sen de karar verme hakkına sahipsin ! annenin veya senin tarafından birinin gelmesinin onlara ne zararı olacakmış bunu sor, damat bey yine "ne alaka geleceklermiş" derse alınacak şeylerde fikir alma konusunda sana yardımcı olmalarını istediğini, ayrıca bunun ailesel kaynaşmaya faydası olduğunu, ama onların böyle bir kaynaşmaya niyetlerinin olmadığı gibi senin isteklerine de saygıları olmadığını söyle

ilişkiniz ile ilgili fikrim ; koyduğunuz tavıra ve verdiğiniz kararlara zoraki de olsa eninde sonunda tamam deniyorsa sorun yok.. maalesef evlilik hazırlıklarında genelde erkek tarafı kaçak oynar, neyden kaytarırsak kardır zihniyetinde oldukları gibi "kız alma" fikri de onlarda ukalalık yaratır, bir çoğunun havası ve çirkin tavrı düğünden sonra geçer.. kalıcı olanlarınki ise evliliğin huzurunu bozacak boyutlara ulaşır.. ben sizinkinin geçici olduğu kanaatindeyim.. ama tabi siz bunu daha iyi analiz edersiniz..

diğer gelinle ilgili olan kısımları anlayamadım, ama tavsiyem kıyasa ve yarışa girmeyip kendinize kendiniz olduğunuz için saygı duydurtun, isteklerinizi de eleştirilerinizi de sadece kendiniz üzerinden yapın..

sevgiler..

Aldığın karar seni doğru kişiye götürür mü bilemem ama sadece şunu söyleyebilirim sana: Bir insanın doğru insan olup olmadığına karar veremiyorsan, o kişi doğru kişi değildir zaten. Bu yüzden gözlerini seyretmek için değil, bakmak için kullan.

alıntı

Uc ay sonra dugunum var. Ama nisanlim beni çok üzdü. Ailesi cok garip. Beni cok kiriyorlar. Durumlari cok iyi ama çok cimriler. Ben çalışmıyorum okuyorum acele istediler hiçbir şey önemli değil diyorlardi. Sonra herseyi istediler yuzuge kadar. Ama kendileri ustlerine dusenide yapmamak icin 40 takla atıyorlar. Nisanlim hic beni korumadi. Her yapilcak alinca konusunda kavga cikardi hep üzdü. En sonda gelinlik olay oldu. Nisanligima kayinvalidemin istedigi gelinlikciye gittik ben gezelim fiyat öğrenelim dedim gerek yok komsumuz orada ucuza yaptirdi dediler cok sade modeli benim istedigim model farklı fiyat çıktı gelinligede 2300 fiyat verdi anlasildi gelinligi satin almama izin vermediler. simdi gelinlik provasina gidecekken vazgectik gorumcenin elbisesini diken evde terzilik yapan modaci var 1500 e yapiyor ona gitceksin dediler ben memnunum digerinden dedim nisnalimda anneside zitlasti falan aileye istemedikleri onlara hakaret eden ama onlarinda nisanlandiktan sonra el ustunde tuttuklari eltimin yaninda. Zaten ona hicbir konuda karismiyrlar gelinligini bile sormuyorlar. Sonra nisanlima kizdim bana niye danismadin annen soyledi diye hayr orda olucak ben o kadar veririm dedi. Kayinvalidem gelinlik bakmaya esya bakmaya hep sen tek gel gorumcen nisanlim ben sen gidelim dedi ne annemi ne kardesimi cagirdi annemde kizdi sen kimsesizmisin onlar ailecek ama sen tek diye nisanlim a soyledim ne alaka annenin gelmesi dedi. Cok kirildim bunu dile getirdim senin ailenin hepsi geliyor benden kimse istenmiyor hemde benim ailem seni nasil duskunken dedim. Ben boyle konusunca bir sure konusmayalim gorusmeyelim zirvaliklarindan bıktım kafa dinleyelim sen bana asik degilmisin dedim asik degilim ama cok seviyorum dedi ama icimden birsey koptu uc ay kala dugune ara vermek nedir sabah gunaydin canim diye yazmis cevap vermedim simdide ne ariyor ne soruyor seven insan sevdigini ozlemezmi napmaliyim bilmiyorum cevrem karar vermek icin acele etme diyor

adaşım şimdi adam sana aşık değilim ama çok seviyorum dedi
bak nerelisin adetlerin neler bilmiyorum ama öksüz kızın bile yanında bir arkadaşı oluyo giderken seni bulmuşlar eziyolar diyolarki bide bu cahil daha okuyor ara vermeniz iyi olmuş baksana daha evlenmeden başlamış kadın kaynanalık yapmaya bide okuyorsun yani dikkat et . kendini çok ezdirmişsin keşke bu dönemde biraz eli maşalı bir tavır sergileseydin. ama üzülme senin içinde düşünme süreci olur en uzunn yazdım hakkını helal et :KK54:

Back