- 22 Temmuz 2008
- 8.822
- 105
Ankara 8. Aile Mahkemesi’nde görülen "alacak" davası, boşanma davası devam eden G.C. isimli kadın tarafından kocasının düğünde kendisine takılan altınlarını vermemesi üzerine açıldı. G.C. dilekçesinde, "çeyiz senedimde belirtilen 10 adet altın bilezik, bir adet künye, üç adet yüzük, bir çift küpe, iki adet kolye, bir adet altın saat ile düğün ve nişanda takılan 50 adet çeyrek altın ile iki adet hediyelik bilezik eşimden alınarak bana verilsin" dedi. Toplam değeri 7 bin 900 YTL olduğu belirtilen ziynet eşyalarıyla ilgili savunmasını veren koca M.C. "Ziynet eşyası ve takıları karımla birlikte bozdurarak harcadık" dedi. Hakim Eray Karınca şöyle dedi: "Toplumumuzun örf, adet ve geleneklerine göre düğün sırasında takılan takılarla ziynet eşyaları kadın için bir güvence niteliğinde olup kadına aittir. Bunların evlilik birliği içerisinde bozdurulup harcanması, kadının bu hakkından vazgeçtiği anlamına gelmez." arkadaşlar bu konuyu özellikle buraya aktardım,bu bölümde bu tip soru ve sorunlarla karşılaşmıştım..umarım fikir verebilirim bu konuda az da olsa...sevgiler..