Dugunde Nikah Sekeri

papatyam2011

.:AŞIK:.
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2010
1.782
3
116
Eskişehir
Kizlar haydi size bi soru.. ohaoldumsmile benim nikahim dugun salonumda olucak. Memuru salona getirticez yani. Ama ben nikah sekerimde olsun coooook istiyorum... bi cozumu var mi bu isin? yani dugun salonunda dugun sirasinda nikahi kiyilanlar ne yaptii?

bende merak ettim bu soruyu düğüne memur getirtcez... acaba bide şeker dağıtsak mı die.. ama 1000 kişi olcak yaklaşık.. altından kalkamayız die vazcaydık.... masalara bırakırsınız... çok istiyosan canım... yeterki gönlün olsun.. :))

benimde kafamı kurcalıyo bu soru masalara bırakırız diye düşündük ilk ama çoluk çocuğun oyuncağı olur tek tek dağıtsan nasıl olur bilemedim bilmiyorumkismile

bende yemekli yapmayı düşünüyorum memuru da rest. a getireceğiz nikah şekerini de masalara koymayı düşünüyorum ... 100 kişi falan olacağı için çok karışıklık olmaz herhalde...

kizlar benim aklima bi fikir geldi sizede danisiyim ne dersiniz diye? Eger ailede 8-12 yaslarinda kizlar varsa bu fikir ise cok yarar bence. Benim kuzenlerimin kizlari var 2 tane biri 9 digeri 12 ve dugunde birseylerin ucunu tutsunlar diye cok istiyorlar benide ablalari olarak gordukleri icin.. Neyse aklima gelen fikir su. Dugun salonunda nikah kiyildiktan sonra onlarin eline 2 tane suslenmis sepet verip nikah sekerlerininde icinde olmasi.. Onlar etrafta gezip dagitmalari. Yani hem onlar cok mutlu olur diye dusunuyorum hemde butun masalari gezip misafirlere birer birer dagitirlar diye dusundumm... soyle sepetler icinde olabilir ne dersiniz.. bildigimiz kina sepetleri ama dugun icin sada guzel suslenmisleriiii. Ne dersiniz kizlar??

çok güzel olur canımda
çocuk onlar bi ailedeye bitane yeter bence öyle olunca herkese vermek zorunda kalınır
düğünde az kişi olursa bilemem ama 500 700 arası düğünler için baya bi tuzlu olur bilmiyorumkismile

Son düzenleme:
az kişi olsa porblem değil ama dediğim gbi sayı 600ü aştı mı bayağı bi tuzluya çıkar bde biizm insanımızda 3-5 alıp komşuyada dağıtma modası var biliriz... :)))) ama fikrin çok güsel canım....

Merhaba
Kuzenimin düğününde dağıttık biz nikah şekeri.
Bende bu işlerle uğraşıyorum ve biçok müşterim artık nikah şekeri dağıtıyor düğünde.
Bana kalırsa bu işi küçük çocuklara verme. Fazladan almak isteyenlere hayır diyemezler çünkü.
Düğünde masaları dolaşacaksanız eğer yaşı daha büyük biri sizinle dolaşsın.
Sepet içinde nikah şekerlerini o şekilde dağıtsın.
Yada çıkışa doğru kapıya koyun birini ve o şekilde çıkanlara dağıtılsın.
Aynı işlem giriş esnasında da olabilir.
Bir müşterimde pasta dağıtılırken garsonlara dağıttırdı. Bu da çok güzel fikir.
Nikah şekeri ve sepeti hazırlatmak isterseniz özelden irtibata geçmeniz yeterli.

haklisin galiba... cok insan olmadigi icin bi sorun cikcagini dusunmemistim ama ben buyuklerden birisinden rica ediyim bunu yapmalari icin.. ama guzel bi fikir yinede.. sagol kizlar yorumlariniz icin

bizimde nikahımız büyük ihtimalle salonda kıyılcak ve kalabalık bir düğn olucak
o yüzden ben 100 tane nikah şekeri yaptırmayı düşünüyorum düğünden sonra eve gelen yakın akrabalarıma arkadaşlarıma vericem

cok guzel olur canim ama siz dugunden sonra evemi gidiceksinizzzz :1rolleyes:

canım düğünden sonra dediğim o gün değil ya
yani evlendikten sonra geldiklerinde yerimseniben

canım düğünden sonra dediğim o gün değil ya
yani evlendikten sonra geldiklerinde yerimseniben

tatlim oyle bi yazmissin ki oyle anlasiliyo vallah hehehe cok guldum simdi.. canim o yakin arkadaslarinin davetiyelerini verirkende verebilirsin yani sonra eve gelmelerini beklememek icin.. istersen oncedende verebilirsin.. artik bence isteyen istedigini yapiyor eski adetlere sonn! :1hug:

Geçen hafta arkadaşım evlendi onlarda az nikah şekeri yaptırmışlardı sırf hatıra olarak kalsın diye... düğünde takı merasimi esnasında takı takanlara dağıtıldı.. görümcesi yanlarında sepetle bekledi takı takana yerine geçmeden verdi nikah şekerini .hem düzenli oldu hemde herkese veripte yetmeme derdi ortadan kalktı.

bende onu düşündüm ama bu seferde takı takana veriliyo takmayana yok gibi bi durum oluyo o da kötü geldi

yok öyle olmuyor gerçekten hiç kimsede öyle düşünmedi... sonuçta herkese dağıtmaya kalkarsanız hem karışıklık olur çocuklar filan,,hemde pahalıya mal olur..

sanırım bulunduğunuz yerle ilgili bu durum
bizim burda takı takan biriyle karşılıklı oynasan bak taktı ya o yüzden onunla oynuyo derler