• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah Düğünde mi yoksa Nikah salolnunda mı?

Bence düğün salonu daha mantıklı, eğer imkanınız varsa.Hem kendinizi hemde gelecek olanlar 2'ye bölmeye bir kaç saat içinde oradan oraya koşturmaya gerek yok.Yani düğün ve nikah farklı tarihlerde bile olacak olsa yine de bana anlamsız geliyor.Ayrı bir şehre gitme durumunda belki nikah ayrı kıyılabilir.Onun dışında düğün salonu kıyılıp, nikahtan hemen sonra ilk dans bana çok güzel geliyor.

düğün ve nikah aynı şehirde olucaksa tabiki düğün salonu. bir kez yaşanacak.

Bütün davetliler düğüne çağırılıyorsa ayrı nikaha gerek yok salonda kıyılması daha güzel olur ama bizim mesela sayımız çok fazla oldu 650-700 kişilik liste çıktı ortaya öyle olunca istediğimiz mekanda yemekli düğünü yapamayacaktık biz de 200-250 kişilik düğün yapmaya karar verdik düğün saatinden 2 saat önce filan nikah yapıp herkesi nikaha çağıracağız yakın akrabalar ve arkadaşlarımızla istediğimiz düğünü gerçekleştirebileceğiz.

dügün ve nikah birlikte olunca oynamaya eglenmeye vakit kalmıyor..zaten salonlarda kısacık oynamaya kalan vakit iyice kücülüyor bence ayrı daha iyi

Bizim aslında düğün ve nikah farklı olucaktı düğün bizde nikah erkek tarafında, ama nişanlım nikahn dügünde olamsını istedi bnmde çok hoşuma gitdi fikri, bizimde nikah dügünde oluca hayırlısıyla

benim nikahım düğün salonunda oldu
hatta kayınvalidem nikah dairesinde olsun diye çok diretti orda az para veriliyor diye
hayır sanki parayı kendi verecek herşeyi oğlu yaptı zaten:1:
tabi ben açıkca söyledim eşim de salonda olmasını istediği için kaynanamın çırpınışları boşa gitti
iyiki de düğün salonunda yapmışım nikahımı ohhh çok iyi oldu:21:

Son düzenleme:
Bütün davetliler düğüne çağırılıyorsa ayrı nikaha gerek yok salonda kıyılması daha güzel olur ama bizim mesela sayımız çok fazla oldu 650-700 kişilik liste çıktı ortaya öyle olunca istediğimiz mekanda yemekli düğünü yapamayacaktık biz de 200-250 kişilik düğün yapmaya karar verdik düğün saatinden 2 saat önce filan nikah yapıp herkesi nikaha çağıracağız yakın akrabalar ve arkadaşlarımızla istediğimiz düğünü gerçekleştirebileceğiz.

merhaba :) eski eski konulara daldım eminim siz bu badireleri çoktan atlatmışsınızdır.Bir şey sorucam size şimdi 650 kişi nikah salonuna geldi mi nikah en fazla 15 dakika sürüo sonra o insanları gönderdiniz mi? o 250 kişi arasına girmeyenler size küsmediler mi :) aynı durumdayız nasıl olur emin olamıyorum ://

merhaba :) eski eski konulara daldım eminim siz bu badireleri çoktan atlatmışsınızdır.Bir şey sorucam size şimdi 650 kişi nikah salonuna geldi mi nikah en fazla 15 dakika sürüo sonra o insanları gönderdiniz mi? o 250 kişi arasına girmeyenler size küsmediler mi :) aynı durumdayız nasıl olur emin olamıyorum ://

Küsmediler çünkü onlara nikahlı davetiye verdik aile arasında restorantta yemekli düğün yapacağımızı bir kısmı biliyordu bir kısmı bilmiyordu sanırım zaten çok yakınlarımıza vermiştik düğünlü davetiyeyi. 400 kişi gelmiş nikaha geçen sordum bizimkilere düğüne de 180 kişi gelmiş.

Bu iş bütçe işi de tabi istediğimiz tarzda bir düğünü maalesef 400-500 kişiyle yapamayacaktık. İstemediğim bir yerde istemediğim bir konseptte düğünü de sırf başkaları küsmesin darılmasın içime sinmeden olmasını istemedim açıkçası. Önemli olan senin ve nişanlının ne istediği siz nasıl mutlu olacaksanız nasıl içinize sinecekse o şekilde yapın bu düğün dernek konularında milleti çok fazla takmayacaksın yoksa içinde kalan şeyler olabilir. Herkes nasıl mutlu olacaksa bütçesi de neye yetiyorsa en optimal bileşende kendine göre ayarlarsa durumunu sorun olmaz.

Küsmediler çünkü onlara nikahlı davetiye verdik aile arasında restorantta yemekli düğün yapacağımızı bir kısmı biliyordu bir kısmı bilmiyordu sanırım zaten çok yakınlarımıza vermiştik düğünlü davetiyeyi. 400 kişi gelmiş nikaha geçen sordum bizimkilere düğüne de 180 kişi gelmiş.

şunu farkettim genelde konuşurken mesela 600 diyoruz genelde gelen max 400 oluo.biz kırılmasın aman o da gelir falan derken adam gelmio bile.Çok haklısınız dedikleriniz çok doğru.Ben de istanbulda nikah yapıcam ankarada düğün çok seviyorsa zaten üşenmesin ankaradaki düğüne gelsin :)

ben de hep nikahım salonda olsun istiyordum :31:

ama son bir kaç düğündür nikah yüzünden gelin ve damada eğlenmek için çok zaman kalmadığına şahit oldum :53:

nikahı aile arasında yapıp düğünde bol bol eğlenmek şu an daha mantıklı geliyor :52:

şunu farkettim genelde konuşurken mesela 600 diyoruz genelde gelen max 400 oluo.biz kırılmasın aman o da gelir falan derken adam gelmio bile.Çok haklısınız dedikleriniz çok doğru.Ben de istanbulda nikah yapıcam ankarada düğün çok seviyorsa zaten üşenmesin ankaradaki düğüne gelsin :)

Aynen öyle canım biz de 600-700 kişi hesaplıyorduk 400 kişi geldi düşün adam önemseyip gelmemiş bile o kadar sıkıntıya girip aman kimse küsmesin kırılmasın diye bir sürü borçla yemekli düğüne o kadar kişiyi çağıramazdım valla iyi ki de çağırmamışız diyoruz zaten en yakınlarımız, arkadaşlarımız yani gerçekten gelmek isteyen ve mutlaka bulunacak insanları çağırdık biz bize çok da güzel eğlendik hem istediğim gibi bir düğünüm oldu hem de bütçemiz sarsılmadı.

Bayanlar acaba bu nikah işini düğünde mi yoksa nikah salonunda yapılması daha mantıklı :)

Yani duruma göre değişir aslında. Bizim eş durumu atması gerektiği için erkenden kıymıştık nikahı. Ayrı olunca nikah şekeri vs bazı hoşluklar da oluyor. Düğünde olunca nikah şekeri dağıtılmıyor.

Bir de oğlan ve kızın memleketleri farklıysa birinde nikah diğerinde düğün de yapabiliyorlar.

Ama memleket aynıysa önceden yapma zorunluluğu yoksa nikah düğünde de yapılabilir çok da güzel olur.

ben de hep nikahım salonda olsun istiyordum :31:

ama son bir kaç düğündür nikah yüzünden gelin ve damada eğlenmek için çok zaman kalmadığına şahit oldum :53:

nikahı aile arasında yapıp düğünde bol bol eğlenmek şu an daha mantıklı geliyor :52:

benimde bir ankarada bi istanbulda düğün olucaktı ama ne maddi anlamda ne manevi anlamda 2 düğüne gücümün kalmadığını farkettim.Nişanda büssrü insan kaprisi çektim kotamı doldurdum :) istanbulda sade bir nikah ve ankarada düğün tamamdır :)

Bende düğünden 20 25 gun once sadece anne babalarin ve sahitlerin oldugu bir nikah istiyorum oyle kalabaliga falan gerek yok. Aileler kalabalik oldugu icin düğünde taki merasimi uzun surecek bir de nikah olunca eglenmeye pek vakit kalmiyor gittigim düğünlerden pek bisey anlamıyorum bu da benim fikrim tabiki:)

Back