Düğün yolculugu

Wilma11

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
36.928
118.990
35
Merhaba arkadaşlar bende derdimi anlatmak istiyorum. Buraya çok sik sik takip edenlerdenim. 6 aylik hamileyim bu hafta sonu abimin düğünü var. Gelin alma konusu annemlerle pek anlasamiyoruz. Gelin alma şehir dişinda gidiş geliş 5saatlik yol. Ben buna dayanabilecek miyim?? Annem ilk basta gelme demiş babam da kizmis anneme. Niye oyle diyorsun gelsin demiş bende zaten gitmeye hic niyetim yok. Sonra annem laf üstüne laf ediyor buda beni çok uzuyor esimi de. Esin gelsin diyor esimde rahatsiz yol kati dayanamaz. Hem de bu sicakta. Nasil dayancak bilmem. Dun oturduk konuştuk gelmeyeceğini söyledim eşim gidecek mecburen. Ama canim çok Sikkim annenin laflari hala aklimda unutacagimi sanmiyorum. Benim kizim da yok damadim da.. Diyor Hem de abimin düğünü eşya çok almis da herşeyi almisda felan benim düğününü çok kiyasliyor yapmamis da eşimin yüzüne vuruyor almadiniz felan. Ben eşya için mi Evlendim hyr esimi çok sevdiğim için Evlendim tabi. esimde onlara birşey diyemiyorum diyor. Egiliyorum yapmadigim için onca borçla evlendi benimle. Ama çok üzülüyorum annenin düşünmeden laf etmesine dayanamiyorum ya sonuçta annem.. hic de kalbini krmak da istemem ailem onlarda tabi düğünde arkasında olmayi çok istiyorum elime gelmiyor k.bakma çok uzun yazdim.

annenin sana laf soylemesini bir derece anlarim, evladisin da.. damada bu denli saygisizlik nasil yapiliyor? bir de evin icine, kari-koca kararlarina bunca karisma hakki nerden geliyor?

Evet evladiyim hic biseyde diyemiyorum evet çok uzun yol bide ama ailemin yüzüne vurmak da istemiyorum buda laflar edilişi benim canimi sikiyor eşimin de.. Oda hic birşey diyemiyor. Ne yapicagimi hic bilmiyorum

Ya evini değerli eşyalarla doldurup eşin seni dövseydi o zaman eşyaların önemi kalır mıydı acaba ya da seni aldatsaydı ya da ailene para gönderse ama saygısız ukala davransaydı ?

Annenize bunları hatırlatın belki susar.

Bende kiyaslanmalara kiziyorum yengem ne isterse herşeyi almissa ben istememisim de almamis da bende dedim ki esimi sevdiğim için Evlendim dedim bunlar ne önemi var ki alin edin diyor bana da borç icindeyiz biz. Durumu iyi saniyor hala. Ben eşyalarla evlenmedim eşim çok şükür dürüst efendi saygili bir insan. Çok sevdim onu yapacagini herşeyi yapiyor yapamayacaksa hic yapmaz. Sözünde durur benim eşim. Güveniyorum ama annem de damadini sever ama düşünmeden kirici laflar eder evlenmeden de öyleydi huyu bu işde eşime dedim biliyor zaten. Katlaniyoruz ama Cok uzuyor yani agir laf ettikçe. Unutacagimi sanmam esimde unutmaz

ben olsam ben de unutmam ya iki üç paçavra eşyanın ne önemi var boşverin borcunuz varken özentilik yapıp kendinizi batağa sürüklemeyin

Evet evladiyim hic biseyde diyemiyorum evet çok uzun yol bide ama ailemin yüzüne vurmak da istemiyorum buda laflar edilişi benim canimi sikiyor eşimin de.. Oda hic birşey diyemiyor. Ne yapicagimi hic bilmiyorum
susmayacaksın
"anne elimde çocukla boşanıp gelmemi istemiyorsan lütfen eşime laf çakıp durma.. ben böyle mutluyum.
artı sen benim eşimi beğenmiyorsan düğünde de koşturmasını bekleme" diyiver
yoksa bu böyle sürer gider.. gebe halinle seni üzmeye devam eder..

Annen yanlis konusmuş. Ayip bence gecmis bitmis duğunun kiyaslamasini yapmak. Bunu annenle konusmalisin. Odalara kapanip aglayacagina, icinde kalacagina git konus. Bazen buyukler kucuklerden daha saygisiz olabiliyor.
Gelin almaya da esin gidiyormus iste daha ne trip atiyor kizim yok damadim yok diye.

Esim istemeyerek gidecek zaten ben olmuycam yaninda isin kötüsü de bu. Aklim esimde olucak hep biliyorum umarim kazasiz belasiz gidip gelirler dua ediyorum. Babam hic birşey demiyor yüzüme demiyor bile. Gelmeyeceğimi soledim bişeyde demedi. Ama evnde ben hizmet edicem çünkü misafirler gelicek evde kimsede yok kaynanamgil yanimda olucak sağolsun yardim da ediyor. Annenin laflari hic unutamam zaten halada kiyasliyor kaç kere dedim yok yine ayni eşime ayni şeyler söyleyip duruyor memur kizi buldun kaptin rahatsin istediği yapmadin vs esim memur diye evlenmedi benle bunu kendisi de soluyor. Ben onu para için hic sevmedim onun kalbi temizdir dürüsttür ahlaklidir diye sevdim. Allah onu bana nasip etmiş iyiki de evlenmisim. Annem biraz daha durup da memur biriyle evlenebilirdin.diyor bende yok dedim bu Sevmiştim. Bu forumda neler okuyorum ogretmenmis doktormus mutlu mu huzurlu mu yooo dert paylaşıyor bunda. Onlari okudukça sukrediyorum çok şükür.

Ya allah aşkına hamile halinle seni üzüyor bide. Sen mi annesin o mu? Kıyaslıyormuş ahahahah bizim insanımız böyle işte allahın odundan mobilyası önemlidir, kalpler sevgiler değil. Annen o senin ama sana bunu demeye hakkı yok. Ayrıca bi düğüne zorla gitmek zorunda değilsin. 5 saat senin hamilelik durumunu etkileyebilir, belki tıngır mıngır gitmek bebeğe zarar verecek? Kime ne senin kararın, bence fazla muhattap olma, sen cevap verdikçe kendilerini önemseniyor sanarlar. Geçmiş olsun ne diyim...

Bebeğini hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah, unutma senin ailen artık 3 kişiden ibaret kocan sen ve bebişin

Amin saolun sorun çözüldü gitmiycem. Ama anne evine gitcem misafirlerle ilgilencem kayinvalidem gorumcem yaninda olucak onda sora gelin alindiktan sora dogru dugune benim için eşya önemli değil mutluluk önemli eşyalarla evlenmek hic de paha biçilmez
Eğer bi insanla para için evlenseydim mutlu olurmuydum benim cvbim hayir olurdu. Parayla mutluluk getirmez hic. Mutluluk içten olan sevgi saygi guvendir mutluluk huzurla yasamaktir mutluluk herşeydir.:)

Hamile halinle gitmeyin tabiki cok sıcak havalar bir de orada kosusturma işler güçler.
Yalnız siz gitmiyorsunuz ya... anneniz eşinize laf sokmasin orda.bak işte eşya düğün filan diye.
Ben olsam esime gitme derim.hic de umursamam denilenleri.tamam anne baba ama abartılı tepkilere göre,onlarin talimatlarina gore hayatımı şekillendiremem.

Siz gitmiyorken esinizin ne mecburiyeti var ki sizin abinize gelin almaya o kadar yol gidiyor? Hem de rahatsizmis. Ben olsam bir bahaneyle esimi de gondermem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…