düğün sonrası kime gidilir

mamar

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2011
198
37
298
İstanbul
2 hafta sonra düğünüm var kızlar . memlekette evlenicez.4 gün sonra kendi yaşacağımız şehre gidicez. şimdi düğünden sonra ilk kimin ailesine gidilir. ben dedimki bizimkilere gidelim nişanlım dediki bizimkilere gidelim. bizde araştıralım adet neyse onu yapalım dedik. adet nedir ki kızlar ?

illa gitmek diye bişey yok benim bildiğim ama eskiler hemen damadın aile tarafına gidip el öperlermiş oldu bu iş dercesine:))))))))))))

bana saçma geliyor ve utanırım be yaa bi gece önce naptığımız belli herkes sanki farklı bakıyormuş gibi gelir:)))) biz gitmemiştik,balayına gitmiştik dönünce de annem bize daha yakın diye ona uğramıştık...

Hayirli olsun arkadasim Allah bi yastikta kocasin. Biz annemlere gitmistik. Ama kayinvalidenle ayni binadaysan tabiki kv ye gidilir. Her yörenin adeti farkli.

Son düzenleme:
ortadaki parkta cümbür cemaat buluşun:))))))))))

kayınvaldeye gidin ozaman sonra da annenize gidersiniz...anneniz alınmaz merak etmeyin.

bizim memlekette de bu adetler uygulanırdı, hatırladığım kadarıyla erkeğin ailesine gidilirdi önce.
ben olsam bende erkek tarafına giderdim.

canım biz düğünden sonra 1 gece otelde kaldık, ertesi gün öğlen de balayına uçacaktık. sabah eşimin babası almaya gelecekti bizi otelden. çıkmadan annemi aradım size mi gelelim, nasıl olur adetler diye, o da ne işiniz var burda onlara gidin önce, adet odur dedi... biz de önce kayınvalidemlere gidip kahvaltı ettik sonra annemlere gittik.

sonradan öğrendiğime göre de önce erkek tarafına gidilip el öpülürmüş, ilk kızın ailesine gidilince, hani gelin "kız" çıkmaz da ailesine iade edilir ya öyle bir anlam çıkarmış. yani tabi bu çağda kimse onu düşünmez artık ama önce erkek tarafına gitmek daha doğruymuş.

hımm teşekkürler demekki biz de önce onlara gideceğiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…