Düğün paramız nereye gitti anlamıyorum!

Yaptığınız harcamalar daha fazla demek ki. Ayrıca 15 bin tl fazla da bir para değil göz açıp kapayıncaya kadar gitmiş. Bu Arada bir tek eşiniz çalışıyor üstüne evinizde kendinize ait eşyanız yok ama 1500 tl kediye para harcıyorsunuz. Sizin ev İdaresi olayını acilen öğrenmeniz lazım. Yoksa hani para nerede diye daha çok düşünürsünüz

Sartlar bu kadar uygun degilken evlenip apartta oturmayi kabul ederek hata yapmissiniz en basta bence. Siz calismiyorsunuz anladigim kadariyla, kediye 1200 tl verebilecek kadar rahatsiniz da. Bence calismiyorsaniz ne kazansam kar diyerek calismaya baslamali ve ev ekonomisini saglamaya calismalisiniz. Bu sekilde sonunuz yok maalesef cok zor durumlarda kalirsiniz, ev bark az biraz da olsa kurulmamis sizde.

5 6 bin de esinizin belki sizin bilmediginiz kredi odemesi vardir ona gitmistir.aklima ilk gelen bu oldu

Arkadaslar cins hayvan sahibi olmak istiyorsaniz sahiplendirme siteleri var. Ailenin yaninda yetismis dogmus bir hayvan almak onun piskolojisi icin de daha saglikli pet shopa gore.

Bircok kisi barinaga 1000 tl bagis karsiliginda, belirli zamanlarda kontrol etmek sartiyla kisirlastirilmis hayvan sahiplendiriyor. Ama bu kadar sorumluluk agir mi geliyor anlamiyorum. Pet shop kadar çirkin bir sey yok.

Bazen evdeki hesap carsiya uymuyor... yol parasi, gezme, yeme icme, sigara kullaniyorsaniz onun masrafi, faturalar, evin ufak tefek ihtiyaclari, mutfak alisverisi kuaforu, berberi vs derken 5 bin 2 ayda rahat harcanir... bunlar kucuk miktarlar onemsiz gelir ama cogunlugu bunlar olusturur..

Biz her ay esimde hesap yapariz.. kirayi fatura mutfak masrafi, ozel ihtiyaclar vs diye ayiririz.. sozde her ay en az 1000 lira artmasi lazim ama hic bir zaman artmiyor...

Yani demek istedigim 5000 lira 2 ayda harcanir.. ama icinizde esinize karsi guvensizlik varsa bilemem...

Benim bi tanıdığn siyam kedisi vardı.. kendisi çocuklu bir aileden artık bakamayacağı için sahiplendi.. sonra çiftleşti 11 yavrusu oldu hepsini ücretsiz sahiplendirdi.. sat diyenlere içime sinmiyor iyi bakanlara vericem dedi :)) cins mi cinsti yani kediler.

Hanımlar iyi akşamlar. Biz eşimle 5 ay önce evlendik düğünümüz yapılalı da 2 ay oldu.
Düğünde takı + nakit 15 bin lira paramız oldu.
Ne onun ailesi ne benim ailem ev eşyası yapmaya yanaşmadı.
Borca harca da girmek istemedik en iyisi eşyalı güzel aparta çıkalım dedik aparta çıktık.
Allaha şükür burası güzel 20 30 bin lira ev eşyası borcundan kurtulmuş olduk biriktirip nakit alırız dedik ama benim anlamadığım nokta var bizim düğün paramız bitti.
Harcadıklarımızı yazıyorum.
1500 liraya kedi aldık.
300 lira kedi için masraflar
1200 liraya bana telefon aldık.
250 lira bana altın kolye bozdu (çünkü bileziklerimi falan bozdu takılan kolyemide bana da ucuz bişey bozdu geri hediye diye)
850 liraya mikrodalgalı fırın ve blender seti aldık.
1200 lira buraya kira + depozito ödedik.
2500 lira da kredi kartı borçlarını ödedik.
Toplasak 8 bin lira elle tutulur para harcadık. Hadi 1000 lirasını da füzuli yedik içtik diyelim 9 bin geriye kalan 5-6 bin lira para yok. Eşim harcadık diyor harcayacağımız bi yer yok ne düzgünce kıyafet aldım kendime ne eşya. Eşim de öyle.
Bunun yanında bide eşim 2 ay maaş aldı ekstra 2500 lira girdi içeri ama ben bu para nereye gitti anlamadım. Eşimin ne babası ne annesi çalışıyor abileride öyle çalışmıyor nasıl geçiniyorlar anlamıyorum.
Onlara para veriyor olabilir mi veriyorsa bunu nasıl anlıcam boş yere kapris kuruntu yapıp eğer vermiyorsa da sorun çıkarmak istemiyorum yardımcı olun ..
1800 tlyi kediye harcamissiniz cok gereksiz buldum.

hazır paraysa ve hesabını tutmadıysanız uçar bir şekilde. hazıra dağ dayanmazmış ya. keşke vadeliye falan koyup hiç ellemeseydiniz. 1500 tl ye kedi nedir ya, sokaklarda bir süür hayvan arabaların altında kalıp ölüyorken.. onun yerine eşya alsaydınız keşke sonuçta eşyalı apart daireler ederinin üstünde kira fiyatında. en azından kendi eşyanız olurdu ve uygun fiyata kiralık evde kalırdınız.

Birkaç yorum okudum da iyi hoş diyosunuz da yok barinaklarda hayvan dolu bilmem ne iyi hosta malesef cins hayvan yok.mesela geçen sene köpek istedik kızımız için evde bakımı kolay küçük boy tüy dokmesin istedik yok yok herkes parayla satiyo insanlar evde ciftlestirip satıyorlar mecbur alıyorsun yazmak istedim düzen böyle yani

düzenin böyle olmasının sebebi biziz. o cins hayvanları yurtdışından getirtip kafeslerde pet shoplarda sergileyip satmalarının sebebi biziz işte bin ikibin tl ler verildiği için daha da çok üretiliyor. onların acı çekmesinin nedeni biziz. hayvan beslemek isteyen kılıyla tüyüyle besler keyfine göre seçim yapmak hayvanseverlik değildir bana göre.

Konu dışına çıkıcam kusura bakma konu sahibi. Barınakta bir sürü kedi var,sokakta bir sürü kedi varken aç,susuz,hasta,gidip 1500 tl+300 yani 1800 tl kedi mı sahiplendiniz?
Bu parayla bir sürü sokak kedisi doyururdunuz.
Bu hayvan severlik değil.
Konuna gelince eşin annesine babasına yardımcı oluyordur tabi ki adamlar çalışmıyor kira dertleri su parası yemek elektrik. Yardım eder tabi etsin de! 2500 tl maaş alıyor.

Konu dışına çıkıcam kusura bakma konu sahibi. Barınakta bir sürü kedi var,sokakta bir sürü kedi varken aç,susuz,hasta,gidip 1500 tl+300 yani 1800 tl kedi mı sahiplendiniz?
Bu parayla bir sürü sokak kedisi doyururdunuz.
Bu hayvan severlik değil.
Konuna gelince eşin annesine babasına yardımcı oluyordur tabi ki adamlar çalışmıyor kira dertleri su parası yemek elektrik. Yardım eder tabi etsin de! 2500 tl maaş alıyor.
Onların çalışma durumu varken çalışmıyorlar

Evet arada ciddi bir rakam var. 1-2 sene desen neyse hazıra dağ dayanmaz derim de 5 ay diyorsun. Yani anlamadan o kadar harcanması imkansız.
Dışarıda yemek falan yer misiniz sık sık?

Eşinin iddia, sayısal, at yarışı gibi merakları var mı? Ya da borsada bir şeylere yatırmış olabilir mi?

Hanımlar iyi akşamlar. Biz eşimle 5 ay önce evlendik düğünümüz yapılalı da 2 ay oldu.
Düğünde takı + nakit 15 bin lira paramız oldu.
Ne onun ailesi ne benim ailem ev eşyası yapmaya yanaşmadı.
Borca harca da girmek istemedik en iyisi eşyalı güzel aparta çıkalım dedik aparta çıktık.
Allaha şükür burası güzel 20 30 bin lira ev eşyası borcundan kurtulmuş olduk biriktirip nakit alırız dedik ama benim anlamadığım nokta var bizim düğün paramız bitti.
Harcadıklarımızı yazıyorum.
1500 liraya kedi aldık.
300 lira kedi için masraflar
1200 liraya bana telefon aldık.
250 lira bana altın kolye bozdu (çünkü bileziklerimi falan bozdu takılan kolyemide bana da ucuz bişey bozdu geri hediye diye)
850 liraya mikrodalgalı fırın ve blender seti aldık.
1200 lira buraya kira + depozito ödedik.
2500 lira da kredi kartı borçlarını ödedik.
Toplasak 8 bin lira elle tutulur para harcadık. Hadi 1000 lirasını da füzuli yedik içtik diyelim 9 bin geriye kalan 5-6 bin lira para yok. Eşim harcadık diyor harcayacağımız bi yer yok ne düzgünce kıyafet aldım kendime ne eşya. Eşim de öyle.
Bunun yanında bide eşim 2 ay maaş aldı ekstra 2500 lira girdi içeri ama ben bu para nereye gitti anlamadım. Eşimin ne babası ne annesi çalışıyor abileride öyle çalışmıyor nasıl geçiniyorlar anlamıyorum.
Onlara para veriyor olabilir mi veriyorsa bunu nasıl anlıcam boş yere kapris kuruntu yapıp eğer vermiyorsa da sorun çıkarmak istemiyorum yardımcı olun ..

1500 TL ye kedi mi aldınız? Hayvanların ahı tutmuştur,ondan görememişsinizdir paranızın hayrını.

Onların çalışma durumu varken çalışmıyorlar
Mesela siradan bir gununuzu yazin. Neler aliniyor,nereye gidiliyor vs seklinde. 7. Gunun sonunda bakin neler harcanmis. Hic dikkatinizi ceken bir sey olmuyor mu? Ben cuma,cumartesi,pazar hep disaridaydim. Anormal para harcadim. Eve geldim elimde paket yok denecek kadar azdi. Ama para gidiyor iste ve insan nereye gittigini dahi anlamiyor

O kadar müsrif harcamışsınız ki. Bana cehalet dolu geldı fıkırlerınız. Ucuz bı Koray'a çıkıp ucuzundan eşyalar alabılırdınız o paraya. 15 ben gayet yeter. Herseyın en ıyısıne gerek YOk. Ama sen gidip 1200 tl kediye 300 tl masraflarına vermeyı tercıh etmıssın

Back
Yukarı