Düğün paramız nereye gitti anlamıyorum!

Siz yakinda batarsiniz valla. Esiniz ekonomi nedir bilmiyor. Ayrica evlilik daha oturmadan nasil cocuk yapilmasina karsiysam hayvan sahiplenilmesine de karsiyim (gerci sizinki sahiplenme degil satinalma olmus, arkadaslar diyecegini demis daha fazla uzatmayacagim). Ozellikle cins hayvanlarin masrafi cok oluyor. Tekirler sarmanlar siz ne yerseniz yer, kolay kolay hasta olmaz, asisi disinda ozel bakimi kuaforu takviye besini vs ihtiyaclari yoktur. Ama cins hayvanin masrafi bitmez. Onun disinda arada kaybolan 300-400 degil kac bin lira gitmis. Ailesine de vermis olabilir yine boyle gereksiz yerlere de gitmis olabilir. Ama sunu soyliyim ipleri elinize almazsaniz cok ciddiyim batarsiniz.

1500 liraya kedi aldık.

Size diyecek bir şey bulamıyorum. Gerçekten çok kızdım.
Sokaklar sahipsiz, yardıma muhtaç kedi dolu. 1500 liraya gerçekten çok fazla kedinin karnını doyurabilirdiniz günler boyu. Ama siz o paraya gidip kedi satın aldınız öyle mi?

zaten yavrularınıda yaklaşık bu fiyata satabiliriz

Ve hayvan ticareti yapacaksınız öyle mi? Bravo gerçekten bravo.

Asıl konuya gelirsek: toplu para çabuk erir. Eşiniz de harcamaları sizden saklamıştır büyük ihtimalle o da tırtıkladı.

Öyle sinirlendim ki konunuzu okuyup düzgün cümle kuramıyorum :sinirli:

Birkaç yorum okudum da iyi hoş diyosunuz da yok barinaklarda hayvan dolu bilmem ne iyi hosta malesef cins hayvan yok.mesela geçen sene köpek istedik kızımız için evde bakımı kolay küçük boy tüy dokmesin istedik yok yok herkes parayla satiyo insanlar evde ciftlestirip satıyorlar mecbur alıyorsun yazmak istedim düzen böyle yani

Barınaklara da cins hayvan aramaya gidiyorsanız artık vay halimize. Maalesef barınaklarda tek gözlü, üç bacaklı hayvancıklarımız da var. Kusura bakmayın evinize layık değiller hanımefendi.

Bir canlıdan bahsettiğinizin farkında mısınız? Çocuğunuzu "sarışın, yeşil gözlü olsun, huyu da güzel olsun" diyip sipariş vererek mi doğurdunuz?

Cins hayvan almak için mecbur hayvan ticareti yapıyoruz denir mi hiç? Bir oturun da mantıklı düşünün, hayvan ticaretinin bitmemesinin nedeni de bu zaten. İnsanların cins hayvan merakı yüzünden sonu gelmiyor bunun.

Konu dışı yorum yapınca banlanmak hoşuma gitmediği için çoğu konuda rahatsız olduğum noktalar olsa da o kısma yorum yapmıyordum. Ama iş canlıların parayla alınıp satılması olunca çenemi tutamıyorum. Bundan nasıl normalmiş gibi bahsedebiliyorsunuz? Düzen böyleymiş... Çıldırıcam. :kızgın::kızgın::kızgın:

Bu kedi işinde bu kadar yüklenmeyin arkadaşlar
Ben kedimi sokaktan aldım bir arkadaşımın eşi ise 2500 tl verdi istediği cins olsun diye
Ve arkadaşıma alıyorum bile demedi

Bence çok mantıksız evet
Kedi bu ya hepsi aynı derecede manyak hayvanlar bence :)
Türlü türlü huyları var

Demek istediğim şu
gerçekten bunun bi piyasası var ne yazık ki
Kız burda kendi gidip almamış
Alınan hayvanı da artık napsın?
Üretim işine girmemeliler

Zaten mantıklı da değil
Vicdani hiç değil

Daha bu kedinin aşısı bakımı vs. Onları zorlayacak
Üstelik kızgınlığa girdiğinde koşa koşa kısırlaştırmaya gideceklerine eminim
Apartta çekilir mi ya kızgınlığa girmiş kedi bağırtısı

Birkaç yorum okudum da iyi hoş diyosunuz da yok barinaklarda hayvan dolu bilmem ne iyi hosta malesef cins hayvan yok.mesela geçen sene köpek istedik kızımız için evde bakımı kolay küçük boy tüy dokmesin istedik yok yok herkes parayla satiyo insanlar evde ciftlestirip satıyorlar mecbur alıyorsun yazmak istedim düzen böyle yani
Evde bakimi kolay olsun kucuk boy olsun, bu bir cins degil zaten. Bu arada bir can ariyorsunuz mal degil

Evde bakimi kolay olsun kucuk boy olsun, bu bir cins degil zaten. Bu arada bir can ariyorsunuz mal degil

Ama apartman dairesinde de husky doberman bakılmaz ki
Mecburen küçük olacak
İnsanların bu şekilde kriterleri olması bence kabul edilebilir

Cins konusuna karşıyım ben de
Cins hiçbir hayvan arkadaş edinmedim
Ama mesela kısa tüylü kedi tercihini anlayabiliyorum ya da ufak köpek

Ben olsam para vermem sürekli sahiplendirme ilanlarına bakardım

Eşiniz biraz uyanık biri gibi geldi bana. Hayvan alacak cinsi kedi onu ciftlestirecek yavrularını satıp para kazanacak. Bu yüzden cins kedi satın almissiniz. Eşininizin parayla arası iyi.. dikkat edin bundan sonra herseye

Hanımlar iyi akşamlar. Biz eşimle 5 ay önce evlendik düğünümüz yapılalı da 2 ay oldu.
Düğünde takı + nakit 15 bin lira paramız oldu.
Ne onun ailesi ne benim ailem ev eşyası yapmaya yanaşmadı.
Borca harca da girmek istemedik en iyisi eşyalı güzel aparta çıkalım dedik aparta çıktık.
Allaha şükür burası güzel 20 30 bin lira ev eşyası borcundan kurtulmuş olduk biriktirip nakit alırız dedik ama benim anlamadığım nokta var bizim düğün paramız bitti.
Harcadıklarımızı yazıyorum.
1500 liraya kedi aldık.
300 lira kedi için masraflar
1200 liraya bana telefon aldık.
250 lira bana altın kolye bozdu (çünkü bileziklerimi falan bozdu takılan kolyemide bana da ucuz bişey bozdu geri hediye diye)
850 liraya mikrodalgalı fırın ve blender seti aldık.
1200 lira buraya kira + depozito ödedik.
2500 lira da kredi kartı borçlarını ödedik.
Toplasak 8 bin lira elle tutulur para harcadık. Hadi 1000 lirasını da füzuli yedik içtik diyelim 9 bin geriye kalan 5-6 bin lira para yok. Eşim harcadık diyor harcayacağımız bi yer yok ne düzgünce kıyafet aldım kendime ne eşya. Eşim de öyle.
Bunun yanında bide eşim 2 ay maaş aldı ekstra 2500 lira girdi içeri ama ben bu para nereye gitti anlamadım. Eşimin ne babası ne annesi çalışıyor abileride öyle çalışmıyor nasıl geçiniyorlar anlamıyorum.
Onlara para veriyor olabilir mi veriyorsa bunu nasıl anlıcam boş yere kapris kuruntu yapıp eğer vermiyorsa da sorun çıkarmak istemiyorum yardımcı olun ..
esinin borcu vardir onu odemstir ill zamanlar alengirli isleri pek oluyo bilmiyiruz ya sonradn dokuluyo ortaya da bi eviniz esyaniz yok gtmsiniz kedi almisiniz altin bozdurmusunuz geri almisiniz keske ihtiyqc duydukca bozdursaydiniz altinlari elde avucta bisey kalmiyo hazir parada

Bunu nasıl başarıyorsunuz? Benim eşim kardeşine para göndereceğini söyler ama rızamı almak için değil sadece haberin olsun anlamında..Herhangi birşey söylesem tartışma çıkıyor. "Ne var bunda para göndermişsem ne olmuş" der. Senin eşin sakin ve uyumluymuş..Kardeşine para göndermesine birşey demiyorum sonuçta kardeşi ve öğrenci..Ancak ailesine de gönderiyor. Hayır dediğim zaman tartışma çıkar..
Canım sen calisiyormusun? Calisiyorsan sende kendine bir bankada bireysel emeklilik açtir. Her ay oraya para yatır. Benim kredi kartimdan otamatik odeniyor.. madem esin ailesine para göndermeyi kendinde hak görüyor. Sende kendine her ay bir altın al at kenara söylemen gerek yok. Sonuçta niyetin kötü değil o parayı alıp başkasına vermeyeceksin onun gibi. Söylemek zorunda değilsin. Tüm paranı eve harcama ayır kendine at bir kenara. O ailesine yedirmeye devam etsin sende böyle yap canım.

Yavrularını satacağım dediğin de içiniz rahatladı yani hazır para gelecek dimi bi kedi 4-5 yavru doğursa tanesini 1500den satsanız ooo köşeyi dönersiniz .
Cins kedi ve
Barınaklara da cins hayvan aramaya gidiyorsanız artık vay halimize. Maalesef barınaklarda tek gözlü, üç bacaklı hayvancıklarımız da var. Kusura bakmayın evinize layık değiller hanımefendi.

Bir canlıdan bahsettiğinizin farkında mısınız? Çocuğunuzu "sarışın, yeşil gözlü olsun, huyu da güzel olsun" diyip sipariş vererek mi doğurdunuz?

Cins hayvan almak için mecbur hayvan ticareti yapıyoruz denir mi hiç? Bir oturun da mantıklı düşünün, hayvan ticaretinin bitmemesinin nedeni de bu zaten. İnsanların cins hayvan merakı yüzünden sonu gelmiyor bunun.

Konu dışı yorum yapınca banlanmak hoşuma gitmediği için çoğu konuda rahatsız olduğum noktalar olsa da o kısma yorum yapmıyordum. Ama iş canlıların parayla alınıp satılması olunca çenemi tutamıyorum. Bundan nasıl normalmiş gibi bahsedebiliyorsunuz? Düzen böyleymiş... Çıldırıcam. :kızgın::kızgın::kızgın:
Önce alırlar cinsleri sonra giderler bakamıyoruz diye en ücra ormanlara atarlar . Çocuk istiyor , sevgili istiyor diye bir can satın almak nedir ya. Çocuğun hevesi geçince ne olcak. Bende o kadar çok şey saydırmak istiyorum ki bu zihniyetteki insanlara. Kendi çocuklarını satsınlar. Çok sinirleniyorum çook.

Sizinle tartışmaya girmicem derdim bana yetiyo zaten haklısınız ben savunmuyorum ama böyle oluyo dedim senelerce barinaktan aldığımız köpek besledik hergün lil yumağı topladım çocuk olunca tüy dokmesin istedim ve oda cinsler dokmuyo durum bu neyse iyi gunler konu sapmasın

Siz hatayı en başta yapmışsınız.. apartta oturmayı kabul ederek ve düğün takılarını bozdurup adamın eline vererek.. geçmiş olsun giden gitti artık...

Ya ben de sokak kedisi sahiplenme taraftarıydım ama eşim çok ısrar etti kavga dövüş aldık zaten benim haberim yokken alıp gelmiş ne yapabilirim geri iade etmeyi bile düşündüm petshop alamam dedi bu benim kontrolümde olan bişey değildi konu bu da değil. Sonra ben çok para boşuna sokaktan bi kedi sahiplenseydik keşke dedim ben bunun yavrularını satacağım dedi ben de uzatmadım
Bu nasıl bir düzenbazlık? Nasıl işgüzarlık? Eşiniz nasıl bir adam. Gelir kapısı olarak bula bula kediyi mi bulmuş? Bence bu düşünceye sahip insan eşinden para da saklayabilir.

Keşke evi tutup dayayıp döşenseydin en azından para oraya gitti eşyam var derdin bundan sonra kontrolü sen eline al ozaman sızıntıyı cözersin eşin ailesine yardım edip sana söylemeye çekinmiş olabilir

gerçekten merak ettim, bu kadar içten içe pazarlık yapabilmeyi nasıl başarıyorsunuz?
yani sanki eş değil de düşmandan bahseder gibi,
şunu al bunu al bitir parasını.

iyi de o parası yarın bir gün hasta olursun, bir şey olur. lazım olur.
dünyaya bir defa geliyoruz, yiyelim içelim gezelim görelim tamam da, resmen vurucam kırbacı modundasınız.

hele ailesine gideceğine çöpe gitsin cümlesini görünce çok üzüldüm.
çocuğum yok ama ileride gelinim bana böyle derse kahrolurum.
kendi aileniz için de böyle mi düşünüyorsunuz?

M Merdumgirizz tüm harcamalarınızı bilmeden ailesine vermiştir demek zor.
tüm hesapları kontrol et bence.
yapabiliyorsan bundan sonra evin bütçesini sen tut.
olaki ailesine vermişse bile, yalan söyleyip üstüne yemin etmesi parayı vermesinden daha kötü.

Maalesef dostum böyle düşünüyorum çünkü evlilik de herşey ayrı olmalı artık biz evliyiz herkesin kesesi ayrı olmalı demek ben o kadar iyi bi insan diilim boşver .

Belki eşinizin size söylemediği borcu falan vardı. Belki ailesine verdi üç beş bir şey. Ama hesabını tutmadıysanız yemiş de olabilirsiniz. Apartta yemeğinizi kendiniz mi yapıyorsunuz yoksa hep dışarıdan mı yediniz? Dışarıdan yediyseniz, kahvaltı 20, öğle akşam yemekleri 30'dan 60 olsa (ki dışarıda 15'e yemek de zor), günde çay kahvesiyle rahat 80-100 lira sırf yemeğe gider. Ayda ikinizin yeme içme masrafı 3000'i bulur, iki ayda da 6000. Fark etmeden ayda 1000'er lira daha yemiş olsanız hesap tutuyor. Ki taksiye binmişsinizdir, önemsiz gördüğünüz harcamalar yapmışsınızdır.

Bir de evcil hayvanın masrafı çok olur, bir kilo mama 30 lira (ucuzu), iç-dış parazit aşıları düzenli yaptırılır, dönemsel aşıları vardır, onlar da 20-30 lira falan, veterinere göre de değişiyor biraz fiyatı, eşinizin kira düşülünce kalan net geliri 1300 lira, mantıklı değil bence. Size kişi başı harçlık 500-600 anca kalıyor, o da günde 20 lira yapar. Çalışmıyorsunuz anladığım kadarıyla, ama çalışmalısınız bence. Yoksa zaten eve çıkamayacaksınız borçsuz, çünkü eşinizin kazancından geriye hiçbir şey kalmayacak ay sonunda. Tabii ciddi anlamda kendinizi sıkmazsanız, ama kedi falan sıkmanız zor görünüyor, eşiniz tutumlu gelmedi bana.

Ama apartman dairesinde de husky doberman bakılmaz ki
Mecburen küçük olacak
İnsanların bu şekilde kriterleri olması bence kabul edilebilir

Cins konusuna karşıyım ben de
Cins hiçbir hayvan arkadaş edinmedim
Ama mesela kısa tüylü kedi tercihini anlayabiliyorum ya da ufak köpek

Ben olsam para vermem sürekli sahiplendirme ilanlarına bakardım
Haklisiniz da cins hayvan yok bana kucuk lazim deyince olmuyor. Cins olsun olmasin ufak hayvani sokakta da buluyor insan. O yonunu soyledim ben. Onlar can neticede siparisle barinaga gidilmez ki. Dediginiz gibi malum sitede de dolu ilan var sahiplendirme icin

Peki altınları neden bozdurdunuz

Biz araba için

Kimisi ev peşinati

Kimisi de düğün eşya borcu

Yanlış anlamayın çevrem hep bu şekilde oldu da

Altın bozdurmak değişik geldi diğer türlü :)

Hanımlar iyi akşamlar. Biz eşimle 5 ay önce evlendik düğünümüz yapılalı da 2 ay oldu.
Düğünde takı + nakit 15 bin lira paramız oldu.
Ne onun ailesi ne benim ailem ev eşyası yapmaya yanaşmadı.
Borca harca da girmek istemedik en iyisi eşyalı güzel aparta çıkalım dedik aparta çıktık.
Allaha şükür burası güzel 20 30 bin lira ev eşyası borcundan kurtulmuş olduk biriktirip nakit alırız dedik ama benim anlamadığım nokta var bizim düğün paramız bitti.
Harcadıklarımızı yazıyorum.
1500 liraya kedi aldık.
300 lira kedi için masraflar
1200 liraya bana telefon aldık.
250 lira bana altın kolye bozdu (çünkü bileziklerimi falan bozdu takılan kolyemide bana da ucuz bişey bozdu geri hediye diye)
850 liraya mikrodalgalı fırın ve blender seti aldık.
1200 lira buraya kira + depozito ödedik.
2500 lira da kredi kartı borçlarını ödedik.
Toplasak 8 bin lira elle tutulur para harcadık. Hadi 1000 lirasını da füzuli yedik içtik diyelim 9 bin geriye kalan 5-6 bin lira para yok. Eşim harcadık diyor harcayacağımız bi yer yok ne düzgünce kıyafet aldım kendime ne eşya. Eşim de öyle.
Bunun yanında bide eşim 2 ay maaş aldı ekstra 2500 lira girdi içeri ama ben bu para nereye gitti anlamadım. Eşimin ne babası ne annesi çalışıyor abileride öyle çalışmıyor nasıl geçiniyorlar anlamıyorum.
Onlara para veriyor olabilir mi veriyorsa bunu nasıl anlıcam boş yere kapris kuruntu yapıp eğer vermiyorsa da sorun çıkarmak istemiyorum yardımcı olun ..
Evin giserini gelirini siz tutun sizin elinizden geçsin muhtemelen eşiniz ailesine verdi

Hayır 2 ayda 2500 den 5000 TL para girdi eve evlenmeden önce de eşim ailesinin kirasını elektriğini suyunu ödüyordu acaba hala ödüyor mu. Ödemiyoryum falan diye yemin ediyor
esin odemiyorsa suan kim odeyecek? Aciklanamayan para 500 600 olsa harcanmistir bir yerlere diyelim de 5 6 bin diyorsunuz hatta belki de daha fazla. Suan yapacak bir sey yok, onumuzdeki aylar kontrolu ele alin

Back
Yukarı