Düğün öncesi sorunlar.

blueMoon2712

31.05.2015
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2013
76
39
Merhaba arkadaslar. Benimde hemen herkesin basına gelmis olan düğün öncesi sorunlarım var. Ben istanbulda doğdum büyüdüm aslen karadenizliyim. Nisanlım ise bursalı. Adetlerimiz cok cok farklı. Kayınvalidemler evlenirken sadece ytak odasını ve perdeleri aldılar. Nisanlım salon takımını ufak tefek seyleri aldı . Bnm ailem ise beyaz esyaların hepsini komple mutfak esylarını kück tv köse takımı falan hepsini aldılar. Yani kv ler bize toplasak 10 bin harcamamıslardır. Bide üzerine onlarda adet diye düğünde takılan bütün altınları alıcaklarmıs. Allaha sükür bizim düğünden sonra cok borcumuz kalmıyo 4-5 bin falan anca kalıyor. İlk bize altınları (yani ceyrek altınlar falan ) alcakşarını söylediklerinde paralar size kalır demislerdi. Bizde plan yaptık ufak tefek borcları kaparız diye düsündük. Simdi ise tekrar karar degistirmisler kv diyor ki e paranın hepsini almayın hic mi vicdanınız yok sizin bizim birsürü borcumuz var diyor . Tabi bise diyemedik kavga cıkmasın diye. Ama sonra kavga edn biz olduk nisanlımla. Nisanlıma da söyledim bnm derdim para degil bizi enayi yerine koyuyolar bundan sonra benden eski yakınlığı bekleme ailene karsı dedim. İnanın gercekten derdim para degil zaten benim kınamda takılan hersey nisanlımla benim olucak onlar yeter de artar ama yediremiyorum bizi enayi yerine koymalarına.güne girmis gibi altın para bekliyolar bizim düğünümüzden. Üstelik hicbise ypmadan biz düğün yaptık balayına göndericez falan diyolar milletin yanında. Kafayı yemek üzereyim.

nişanlının bulunmaz hint kumaşı anasının borçları borçta senin ananın borçları borç değil mi o zaman düğündeki altınları ikiye bölün hem senin ailene hem nişanlının ailesine nasıl...

. Bende annemlere öyle söyledim bende istemyirm kınadakileri alın borcları kapayın dedim de annem olmaz öyle sey ölsem dokunmam onlar sizin hep mi öldük biz dedi. Asıl olması gerekn de bu zaten . Kayınvalidemler isi gün gibi düsünüyorlar. Sanki oğlu icin de degil de kendi icin yapıyo düğünü . Kendi ödemek yerine düğünü bekliyo ödemek icin. Ayrıca ödicek biseyide yok doğru düzgün bisey de almadı.

bursalı arkadaşlar daha iyi aydınlatırlar ama ben hiç böyle saçma salak bir adet duymadım hem kız alıyorlar hem de kızın altınlarını. salak mı sanmışlar sizi? vermeyin hiç bir şey. yoksa ömür boyu verirsiniz.

valla bır kere senınkıler adetlerı karıstırmıs yatak odası beyaz esya ve mutfak gereclerı gelıne , gerısı erkege aıttır. ılla adet dersen usul budur. ama ben adet kısmısına karsıyım kımın neye gucu yetıyorsa onu yapsın hatta kısıler aılelerden beklemeden kendı yaglarında kavrulsunlar taraftarıyım.

takı kısmına gelınce hepsı kınada dugunde vs takılanlar ıkınızındır kımseye vermeyın bence kendı borcunuzu kapayın kalanı ıle de ılerde ev araba alırsınız ...

ama ılla aılelere vercez dersenız de kendınıze ayırın hatıralık bır set bılezık falan anne babanın taktıgı seyler mesela, kalanından borcunuzu kapatacak kısmını bozdurun, kalanını da her ıkı aıleye esıt dagıtın..!!!

bizde evlendik k peder bir pul bile almadı ev aldıkları için alamayacağını soyledi..Madem oyle ben 10 .000 tl kredi çektim eşimde çekti..Aileme tek kuruş harcatmadım.. düğünümüzde takılan takıları da kimse alamadı..Alamazdı da.

Siz de yatak odası ve perdenin parasını verin onlara..Altınları istemesin

Ailelerinizden birşey beklemeyin.Kendi eksiklerinizi kendiniz giderin.Kendi borçlarınızı da takılarla ödeyin.Ailelere bu kadar bağımlı olmayın.Aile değil,evlenen kişiler karar vermeli.Yaşlar çok büyük değil sanırım.

iyi sende masraf çıkar şu bu diye..Anne tarafın kesinlikle altın para vs takmasın annene versin..KAzık kadar oğlunun bir gün evleneceğini bilip te birikim yapamamış mı..çene çalışıyor car car
Su zamana kadar hep fazla yük olmamak icin hep uygun seyler baktım. Hatta onların alması gerekn seyleri biz nisanlımla ortak paramızla aldık. Ama onlar bizden artırıp öbür oğulları icin simdiden birikime basladılar.

Hiç karışmayın aileler kendi aralarında halletsinler

Düğünü kim yapıyor? Salon mastrafı falan. Balayına onlar mı yolluyor gerçekten?

Kendi borclarımızı ödicek bi takı yokki karsı taraftan zaten. Hicbi sekilde tek bisey vermiyorlar bize. Ben 22 yasındayım nisanlım 25 . Zaten biz yapmamız gerekenleri yaptık ama nisanlımın ailesi tarafından takıların hepsi alınıcal fikrimizi almadılar bile adet öyleynis.

annene deki parkbyulun selamı var kınada takılanları sen almazsan kaynana onuda alacak ..toptan üstüne su içeriz malum oğlunu satıyor..ha pardon dolandırıyor satışını yapıp oğlunun üstüne de konar....işin iğnesi şakası bi tarafa konu sahibi o altınlarıda alır o açgözlülükle ben sana deyim..hatta sen bence bu evliliği bir gözden geçir..başını yakma derim..malum sıkıntılı bir kadına gelin gideceksin.

Düğünü kim yapıyor? Salon mastrafı falan. Balayına onlar mı yolluyor gerçekten?
Düğün salonunun 1000 lirasını verdiler. Geri kalan takılardan vericek. Fotografcıdır kuafördür herseyi nisanlım ödedi. Balayını da kendi ortak paramızla ödedik bitti. Onlarınki sadece etrafa söylemek baska bisey degil. Bana yapmaları gerekn altınları takıları yaptılar ama onun bile simdiden lafını yapıyorlar ilerde sıkısırsak yardım edersin diyorlar.

Yaşlar çok genç.Bu yaşta evliliklere malesef aileler karışıyor.Bu işin adetle alakası yok.Vermek istemiyorsan vermeyeceğim diyeceksin.Eğer çok masraf yapıp borca girdilerse,borcun bir kısmını üstlenebilirsiniz.

ya sen dediğimi yap annen senin tarafa soylesin takı takmayın..ok.. annene versinler..Bizde adet boyle dersiniz.

erkek tarafının taktıklarını vermiştim bende bin pişmanım aileler otursun konuşsun onların adeti varda sizin yokmu ben salak gbi saydım ellerine hatta üzerime bile takılmadan aldıklarıda varmış sonradan duydum ben naptım işsizim güçsüzüm diye aileme vermedim bizim tarafın taktıklarını.. Madem öyle sizde ailenize verin yada oda vermesin ..

İste öyle olmuyor ben istediğimi söylim yine de onlar bizde böyle diyip ckiliyorlar. Annemde bırak ne halleri varsa görsün diyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…