Düğün öncesi kavga lütfen yorum yapın

Nişan dönemini çılgınlar gibi yaşamış biri olarak (3,5 sene) ki öncesinde de 7-8 yıllık ilişkimiz vardı.
Evet nişan döneminde kavgalar olabiliyor ama neden kavga edildiği çok önemli. Bazı kavgalar ıvır zıvır mevzularda olurken bazı kavgalar kişilerin karakterlerini çok net gösterir. Doğrunun yanında durması önemli, öfke kontrolü önemli, kimin lafını dinlediği, cimri olup olmadığı vs...

Biz de düğüne az bi zaman kala bunalmıştık biraz onun ailesi ile ilgili biraz benim ailem ile ilgili mevzulardan daralıp birbirimizden çıkarmıştık. Mevzu dediğimde kimse bizimle ilgilenmemişti bazı sebeplerden dolayı, kendi kendimize işin içinden çıkamadığımız için geriliyorduk. Ancak nikah bize tazelik getirdi ilişkimiz artık farklı evlerde çok yorulmuştu.

Ben 2 sene beraber yaşadığım 20 küsür senedir tanıdığım adamla evlenirken bile gerildim. Düğünle ilgili falan bir sıkıntımız olmadı ama sebepsiz yere ilişkinin bir imzaya bağlanması, kurumsallaşması falan beni çok gerdi. Öyle ki bu dönemde hiç şaşmayan adetim 10 gün şaşmıştı. Hamileyim sanmıştım. Üstelik sistit olmuştum ve doktor stresten çişimin geldiğini iddia ediyordu inanır mısın nikahtan eve geldik şikayetlerim geçti. Ertesi sabah tuvalete koşmuyordum artık

Eşim nikaha doğru çok mutlu ve sakindi. O da nişandan evvel çok gergindi. Hiç tanık olmamış daha evvel. Elini kolunu nereye koyacağını bilmediğinden panik olmuş. Gece yatarken dokunmama bile müsade etmemişti 2-3 hafta. Sürekli düşünceli ve stresliydi. Nişandan sonra rahatladı.

Oluyor demek ki böyle şeyler. Ama tartışmanın içeriği, üslup vs önemli.

Ben nikahta esimin elini bile tutmadim ...foto cekilirken fotografci sormustu siz evli oldugunuza eminmisiniz diye .. olabiliyor eften puften tartismalar...buyuk birsey degilse ... Aldirma...

Ben yaşamadım kavga ama arkadasim artık kavgasız günü yoktu çocuk yıllardır tanıyor çok seviyordu biliyodu stres kaynaklı olduğunu evlendiler bitti kavga belki öyle olur sevdiğine eminsen stresin bitince duzelirsin

Normaldir evlenince geçer ama nişanlın bu süreçte yaptıklarını unutmazsa evlendikten sonra vıdı vıdı konuşur nerden mi biliyorum?

Boşansın dimi

Düğün gerginliği geçer inşallah, biz de düğün yaklaştıkça kavga etmiştik öyle herşeye

Benim konum daha problemli bakarsanız halinize şükredersiniz benim düğün ay kaldı ki bende anlaştığım insan la tartıştığım için konuşmama kararı aldım herhangi bir konu için konuşuyorsak tabi. Çok gerginim stresliyim Adet bile olamıyorum stresten

Nişanda tartıştık biz tüm aile bekliyoruz bir türlü gelmiyordu biraz yolları karıştırmış anlattım bana ne biçim anlatıyorsun bir de buralı olacaksın deyince kavga etmiştik sanırım
Bir de düğün günü. Sağolsun kayınvalidem damatlığın gömleğini ütülememiş bir de ütülelerim diye aldı vermemişti. Neyse bu aldı oturacağımız eve getirdi. Amcamlar annemler de bizde kaldılar bir gün önceden gelmişti uzun yoldan. Eve aldığımız ütü görümcemin ütüsünden ben istemiyorum dememe rağmen dinlemedi. Sonra bana sen yap dedi sanırım ben de buharlı ütü hayatımda hiç kullanmadım görmedim bilmiyorum dedim . Kullanma kılavuzu açtık bakıyorduk bakayım dedim sen bakma ya filan atarlı şekilde konuşunca ben de bir patladım güzel patladım. İyi al yap kendin bir daha da asla kıyafetlerini ütülemem dedim.
O gündür sadece canım isterse ütüsünü yapıyorum.

Valla eşimle düğünümüze giderken bile kavga ettik beni kuaförden çok geç gelip aldı diye hatta kuaför artık kapanacakto benimögitmemi bekliyorlardı çalışanlar. Salona gidene kadar tartıştık sonra salonda düzeldi herşey

Neyin stresi bu yahu bana çok saçma geliyor aşık olduğun adam ile evliliğinizi evinizi hazırlarken niye stres olunur biz çok mutlu ve heyecanlı idik her günün tadını çıkardık çıkan problemleri birlikte aştık çok güzeldi

Aslında normalde aranız böyle değilse sakin olun geçiyor sonradan

Düğün stresi bazılarında dengesizlik yapıyor.. Tabi ayarı kaçmasın.. Bende düğün öncesi herşeyi kafama takıyordum o olacak mı bu yetişecek mi ayy şunu ne yapcaz bunu ne yapcaz gibi saçma sapan triplere girmişliğim vardır.. ama benimki kısa sürdü.. Çünkü eşim beni bi kendime getirdi.. Bizde iki hafta falan sürekli aramız bozuktu.. Ama dediğim gibi geçiyor sonradan..

Sizde eğer böyle telaştan stres yapıyorsanız sakin kalmaya çalışın nişanlınızla en güzel zamanlarınızdan biri daha gelmeyecek bu zamanlar tadını çıkarın..

Bunun bir sebebi evlilik törenine çok anlam yüklenmesi bence. Bu kadar önemsemeyin gözünüzde stresiniz azalacaktır. Kavga kısmına gelirsek de tartışmanın şiddetine ve konusuna bağlı açıkçası normal olup olmaması.

Bende öyleydim normal gibi görüyordum amaviçten içe sanki neden evlendiğimi çok sorguluyodum ya da emin miyim gibi gibi o yüzdendi

Tartışmaların içeriği ve boyutu önemli. Açıkçası nişanlılık tartışmaları evlilikte de devam ediyor ve gerçekten çok ama çok yorup yıpratıyor ilişkiyi. İyi düşünmelisin. Önemli bir konu.

evli değilim ama yazınızı okuyunca aklıma gelen ilk şey düğün merasimini çok önemsiyor olabileceğiniz oldu. yani çevre baskısından dolayı da olabilir bu ama her şey en iyisi olsun istiyor olabilirsiniz. o günü eşinizle birlikte atacağınız bir adım olarak görseniz, rahatlasanız bence büyük oranda çözülür. millet ne der diye düşünmeyin ve bırakın hatalar olsun. hayat öyle güzel :) (bu arada eğer tartışma konunuz büyükse çözmeden evlenmeyin bence. büyük sorunları giderip öyle evlenin)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…