• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğün öncesi doğum kontrol hapı

mmrmmr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2012
20
0
36
Ankara
kızlar 19 mayısta evleniyorum.Doğum kontrol hapı aldım bugun yasmin.sizde başladınız mı hapa?hangisini tavsiye ediyorsunuz?

kızlar 19 mayısta evleniyorum.Doğum kontrol hapı aldım bugun yasmin.sizde başladınız mı hapa?hangisini tavsiye ediyorsunuz?

bir hemşire olarak ve yakın zamanda evlenmıs biri olarak hap kullanımını asla önermiyorum tamam koruyuculugu prezervatife göre yüksek ama uzun süreli kullanımlarda bebek olması zorlasıyor ve vücudunda cok şey değişiyor fikrim esın korunsun

bende sürekli kullanmayı düşünmüyorum,yan etkileri çok fazla evet ama ilk günden de onun korunmasını istemek nasıl olur bilmem.

ben bu yaz evlendim düğünden bi önceki adetimde kullanmaya başladım geçen aya kadarda kullandım
hiç bir yan etkisini görmedim sadece biraz kuruluk yapıyo
ne kilo aldım ne verdim hiçbir etkisini görmedim yani
bebek yapmaya karar verdik geçen ay bıraktım ve bıraktığım ilk ay hamile kaldım
sürekli kullanmayı düşünmüyosan bile bence alışma sürecinde kullanmalısın
bende öyle bi kaç kullanırım sadece die düşünüyorum aslında ama rahatlığını görünce ve bi kaç doktorlada gidip konuşunca içim rahatladı ve yaklaşık 9 ay filan kullandım
bence bi süre dene bi zararını görürsen bırakırsın

bir hemşire olarak ve yakın zamanda evlenmıs biri olarak hap kullanımını asla önermiyorum tamam koruyuculugu prezervatife göre yüksek ama uzun süreli kullanımlarda bebek olması zorlasıyor ve vücudunda cok şey değişiyor fikrim esın korunsun

bişey sorucam kusura bakmayın...12 mayıs dugunum.. hapla ben korunucaktım,forumu ve yan etkılerını okuyunca vazgectık ve eşim korunucak.. ve ben prezervatıfın daha guvenlı oldugunu zannedıyodum.. yazınızdan anladımkı hap daha guvenlı koruma acısından.. öylemı acaba

bişey sorucam kusura bakmayın...12 mayıs dugunum.. hapla ben korunucaktım,forumu ve yan etkılerını okuyunca vazgectık ve eşim korunucak.. ve ben prezervatıfın daha guvenlı oldugunu zannedıyodum.. yazınızdan anladımkı hap daha guvenlı koruma acısından.. öylemı acaba

Evet hap daha güvenli. Çünkü vücutta en az 2 farklı yoldan koruma sağlıyor.

ben bu yaz evlendim düğünden bi önceki adetimde kullanmaya başladım geçen aya kadarda kullandım
hiç bir yan etkisini görmedim sadece biraz kuruluk yapıyo
ne kilo aldım ne verdim hiçbir etkisini görmedim yani
bebek yapmaya karar verdik geçen ay bıraktım ve bıraktığım ilk ay hamile kaldım
sürekli kullanmayı düşünmüyosan bile bence alışma sürecinde kullanmalısın
bende öyle bi kaç kullanırım sadece die düşünüyorum aslında ama rahatlığını görünce ve bi kaç doktorlada gidip konuşunca içim rahatladı ve yaklaşık 9 ay filan kullandım
bence bi süre dene bi zararını görürsen bırakırsın

hangi hapıkullandınız acaba,yasmin aldım ben eczacı en hafiflerinden birisi dedi ama bilemedim.2gündür kullanıyorum bende yatmadan once iç dedi mide bulantısını hissetmezsin dedi.Gerçektende öyle herhangi bi bulantı sorunum olmuyor.

benim de 7 ekim daha var ama yasmini doktorlar öneriyo hafif ve etkileri daha az olduğu için benim merak ettiğim bişi daha var adeti düzenlemede bu ilaçlar etkili mi 7 ekime yakın bi tarihte adet görüyorum ne kadar önce kullanmaya başlamam gerekio bilmiorum.....

bende sürekli kullanmayı düşünmüyorum,yan etkileri çok fazla evet ama ilk günden de onun korunmasını istemek nasıl olur bilmem.

o senin müstakbel kocan neden çekiniyorsun kı canım oturup konusun ve bence o korunsun

şöyle söyliyim hiç bir korunma yöntemi 100de 100 korumaz hapların koruyuculugu 100 de 95 se prezervatiflerin de 100 de 90 dır prezervatflerde patlak çıkması muhtemel olur ama onunda bilinen bir marka alınırsa sorun olmaz hem evlendıkten sonra sık sık ıdraryolu enfeksıyonu olur prezervatıf bunu engeller...

benım dusuncem ben vucuduma hıçbır kımsayasal sokmadım sokmamda hapla korunacaktım bebeği olmayan hastalarla karsılasınca vazgectım hapı 6 ay kullandın sonra bebek yapmaya karar verdin hapı kestikten sonra bile 6 ay koruyuculugu sürüyor karar senin :D

benim de 7 ekim daha var ama yasmini doktorlar öneriyo hafif ve etkileri daha az olduğu için benim merak ettiğim bişi daha var adeti düzenlemede bu ilaçlar etkili mi 7 ekime yakın bi tarihte adet görüyorum ne kadar önce kullanmaya başlamam gerekio bilmiorum.....

duzensız oluyorsan adetını duzenler illa kullanacam dıyorsan 3 ay öncesı yeterli olur ama dugun zamanı stres oluyor dolayısıyle erken yada gec olabılrsın ben tam dugun gunu regl oluyordum ama olamadım hapta kullanmadım dugun oldu bıttı balayına gıttık dondugum gun oldum :d

duzensız oluyorsan adetını duzenler illa kullanacam dıyorsan 3 ay öncesı yeterli olur ama dugun zamanı stres oluyor dolayısıyle erken yada gec olabılrsın ben tam dugun gunu regl oluyordum ama olamadım hapta kullanmadım dugun oldu bıttı balayına gıttık dondugum gun oldum :d

canım çok düzenli oluyor benim işte düğünden bi kaç gün öncesi bitmiş oluck ama o streste ne olcanı bilemiosun dediğin gibi. daha öncesine çekme ihtimalim var mı mesela adet günümü 21 gün kullanıp 7 gün bıraklıoruz yanlış bilmiosam ben biras önceye göreye ayarlasam onu ben mi yeni bişi yaratıom acaba böle bişi var mı ya:D

Bende düğünden önce dr a gidip muayene olmuştum ve dr ona göre bana da yasmin vermişti.Adetlerim zaten düzenliydi yasmin le de hiç şaşmadı gününden tam 2 sene kullandım,6 ay eşim korundu ve korunmayı bıraktığımız 2.ay hamile kaldım.Benim dr um çok kızıyor"d.k.hapı kullananların çocuğu olmaz" lafına...

Benim ablam da 1 yıl kullandı bırakır bırakmaz aynı ay hamile kaldı...

Bünye meselesi,vücuttan vücuda göre değişir o durum...Artık hormon değerleri aşırı yüksek değil çünkü,gönül rahatlığıyla kullanılabiliyor..

canım çok düzenli oluyor benim işte düğünden bi kaç gün öncesi bitmiş oluck ama o streste ne olcanı bilemiosun dediğin gibi. daha öncesine çekme ihtimalim var mı mesela adet günümü 21 gün kullanıp 7 gün bıraklıoruz yanlış bilmiosam ben biras önceye göreye ayarlasam onu ben mi yeni bişi yaratıom acaba böle bişi var mı ya:D

evet o sekılde oluyor 21 gun kullanıp 7gün bırakıyorsun bu dönemde regl oluyosun zaten bu sekılde ne kadar öne yada iler atabılrsın bilmiyorum zaten düzenli oluyormusun hapıda regl oldugun ılk gun almaya baslayacaksın zaten ya gecıktırıcı kullan yada bi kd dooktoruna danıs tatlım

evet o sekılde oluyor 21 gun kullanıp 7gün bırakıyorsun bu dönemde regl oluyosun zaten bu sekılde ne kadar öne yada iler atabılrsın bilmiyorum zaten düzenli oluyormusun hapıda regl oldugun ılk gun almaya baslayacaksın zaten ya gecıktırıcı kullan yada bi kd dooktoruna danıs tatlım

teşekkür ediyorum canım en iyisi bi gitmek doktora öğrenmek en azından geciktiriciler çok fena gerdi canım beni hayatımda bi kere kullandım düğünde yazık etmeyim nişanlıma da yazık o halimi görünce vazgeçer evlenmekten falan:1:

Geciktiriciden bende kullanmıştım bir defa.Aynı hasta olcakmıssın gibi bir agrı çekiyorsun ve göğüslerin baya şişiyor.bırakıncada patlıyor zaten:))

Back