- 8 Ocak 2012
- 1.129
- 959
- Konu Sahibi Kendiniarayankiz
Sen evlenmek istemeyebilirsin, gelinlik sevmeyebilirsin vs. Birinin düğününe gitmen seni bunları yapmaya mecbur etmez. Bu bir kültür.. İş kıyafeti vardır, tatil kıyafeti vardır, düğün kıyafeti vardır. Sadece senden beklenen yerine göre giyinmen. Evet, ayıp oluyor yakın birinin düğününe kotla gitmek. Spor, zarif, abiye olmayan, düz siyah bir elbise de giyebilirsin babetle, içinden geliyorsa abartıp abiye de. Elbise mi sevmiyorsun, o zaman bir kumaş pantolon, şifon bluz giyersin. Burdaki amaç yerine göre giyinmek, karşındaki insana değer verip özen göstererek o ortama gitmek. Bu bir iş yemeği, sevgiline eşlik etmek, biriyle tanışmak ya da tatile gitmek de olabilir. Tatile çıksan gündüz vakti plaja nasıl uzun kotla gitmeyeceksen düğün de öyle bence.. Her kıyafetin yeri var.Benim çok yakin bir akrabamin düğünü var. İki gun sonra .ben ,kot pantolon ile t-shirt giyeceğim.
burda bir konuda gordum , dugunede kotla gidilmez demis. Bana mantikli geldi bır de birinci dereceden akraba olunca.
Ama elbise giyinmek istemiyorun , lakin bizim dugunlerde 2. 3. Dereceden akrabalar bile elbise giyer ,kuaföre fln gider. Ama bana göre degil bunlar evlensem bile düğün yapmam sirf gelinlik giymemek için yani o derece gerçi evlilik bile bana cok yabancı geliyor.neyse cok uzattım . Buarada direkt konuşurlar dugundekiler giydigine bak fln diye
napsam bilemedim , ne yapmaliyim sizce?