Dugun kiyafeti sorunu

Aynen onlar da sizin gibi söyleyecekler ,bir de mimikleriyle belli edecekler.
Fikriniz için tesekkur ederimm
Dugunlerde herkes ayni olmak zorunda mi farkliliklara da saygi duyulmali bence

Bu farklılık değil ki...
Saygısızlık...
Özensizlik önemsememek
Ben olsam kırılırdım

Aynen onlar da sizin gibi söyleyecekler ,bir de mimikleriyle belli edecekler.
Fikriniz için tesekkur ederimm
Dugunlerde herkes ayni olmak zorunda mi farkliliklara da saygi duyulmali bence

Ayni olmak zorunda degilsiniz tabi ama daha farkli bir tarzla gidebilirsiniz. Bari tshirt giymeyin. Bir gomlek, pantolonun altina da stiletto falan giyebilirisniz..
Gerci siz bilirisniz dert etmissiniz ki buraya konu acmissiniz. Dugune gelecek olanlar da gormeyecegine göre bu yazdiklarinizi, bizden almak istediğiniz tavsiye nedir??

Dugunde kot giymeynen marjinal olunmuyor kotla gelen birini gorunce de yadirgamak aklima bile gelmezdi zaten zamaninda kot tshirtle de gitmisligim var dugunlerde sikiluyorum bu sebeple iki kere filan dugune gitmiaimdir zaten

Ayni olmak zorunda degilsiniz tabi ama daha farkli bir tarzla gidebilirsiniz. Bari tshirt giymeyin. Bir gomlek, pantolonun altina da stiletto falan giyebilirisniz..
Gerci siz bilirisniz dert etmissiniz ki buraya konu acmissiniz. Dugune gelecek olanlar da gormeyecegine göre bu yazdiklarinizi, bizden almak istediğiniz tavsiye nedir??

Sizinde dediginiz gibi dert edindim bu konuyu .
Cok uzun zamandir düğüne gitmiyorum . En son teyzemin dugunune 6 yasindayken gittim. Yani ne nasil olur bilmiyorum , tecrubem yok. Tanıdıklarına düğün fotoğraf larina bakiyorum hepsi elbise giyinmis ,benim tarzimlada uyuşmuyor . Ama çoğunluk oyleyken sizlere danismak daha dogru geldi . Kot t-shirt gerçekten fazla basit kaciyormus bunu anladim . Zaten yorumlar sayesinde fikrim degisti şık bir kapriyle guzel bir gomlek giyinecegim.
Yorum yazip ,akil veren herkese tesekkur ederim , sayenizde paspal bir şekilde gitmeyeceğim

Siyah asil renktir. Dugun gecesine siyahtan baska bi renk gitmez. O yuzden siyah rengi bi cepte sayalim.

Oncelikle kapri giyme derim ben. Kisa pantolon giyilirmi hic dugune.

Fikrimce kombin; siyah ispanyol paca pantalon( kadife yada kot malindan olmasin, satenmi derler oyle olsun).
Ve uzerine beyaz bi gomlek. Yada pekte karisik olmayan desenli bi gomlek.
Altina stiletto. Ekstradanda istersen bi ceket. Siyahta bi canta, guzelde bi salas topuz tamamdir.

Goz yorma, sade ve sik olmayi sey.
Aman el cok sade olmus demesin diye takip takistirma. Kombinlerinide " yaz ayi' na uygun olarak ayarlama sakin.
Bazi kadinlar bu hatayi yapiyor cunku.
Yaz ayi geldi diye rengarenk renkler, civil civil giyinmeler.
Dugune civil civil giyilmez sik giyilir.

Belki de benim konumdur o kotla gidilmez diyen :) Ben de klasik giyinmekten hoşlanmıyorum, bu yüzden iş hayatında da giyilebilecek olan kıyafet alacağım. Lacivert pantolon, üstüne de şık bir gömlek ya da bluz. Hatta her düğüne sabit kıyafetim bile olabilir.

Eğer giydiğiniz kıyafetin boyuna, dekoltesine dedikodu yapacak yoksa, abiye değil de ona göre bir elbise de alabilirsiniz. Benim için söz konusu değil bu, uzun elbise sevmem ve giymem.

Straplez elbise, çılgın farlı makyaj ve topuz düğün şıklığının olmazsa olmazı gibi bir olgu var nedense bizde ama %50ye yakışmaz %100'e göze çarpacak vay dedirtecek bir hava katmaz çoğunluk aynı giyindiği için. Koyu veya beyaz taşlamasız bir kot, şifon bluz, şık ayakkabı düğünler için gayet şık bir kombindir. Saçınızı kalıp gibi yapmayacak zevkli bir kuaförünüz varsa topuz dahi kaldırır. Özenli bir makyaj, saçla ortamdaki en zarif genç kız olabilirsiniz.

Elbise giymek zorunda degilsiniz. Krem bir pantolon uzerine sifon salas bir gomlek giyerseniz hem tarzinizin cok disina cikmamis olursunuz hemde şık olursunuz sacinizda uzunsa fon cektirip guzel bir at kuyrugu yaptirir kisaysa sadece duz fon cektirirsiniz oldu bitti.

Siyah asil renktir. Dugun gecesine siyahtan baska bi renk gitmez. O yuzden siyah rengi bi cepte sayalim.

Oncelikle kapri giyme derim ben. Kisa pantolon giyilirmi hic dugune.

Fikrimce kombin; siyah ispanyol paca pantalon( kadife yada kot malindan olmasin, satenmi derler oyle olsun).
Ve uzerine beyaz bi gomlek. Yada pekte karisik olmayan desenli bi gomlek.
Altina stiletto. Ekstradanda istersen bi ceket. Siyahta bi canta, guzelde bi salas topuz tamamdir.

Goz yorma, sade ve sik olmayi sey.
Aman el cok sade olmus demesin diye takip takistirma. Kombinlerinide " yaz ayi' na uygun olarak ayarlama sakin.
Bazi kadinlar bu hatayi yapiyor cunku.
Yaz ayi geldi diye rengarenk renkler, civil civil giyinmeler.
Dugune civil civil giyilmez sik giyilir
.

Şu kısma çok katılıyorum. Bence de özellikle salon düğünlerinde renkli kapriler, baharlık gündelik elbiseler bir değişik kaçıyor.

Kot tişört ne ya olurmu öyle saçmalık.Tamam bende abiye mabiye giymeyi saç baş yaptırmayı sevmem ama,saçlarımı düzleştiririm evde,çok hafif bi makyaj bide sade bi elbise.Bide beni yormicak kısa topuklu bi ayakkabı.En kötü olması gereken bu.Kot tişört giyip milleti başınıza güldürmeyin,herşeyden önce yakın akrabanızın düğünü sonuçta,kendinize saygınızdan bunu yapmamanız lazım.

Şık bi gömlek ya da sifon bi ust altina da bilekte biten bi keten ya da kumas pantolon giyebilirsn. Güzel bi topuklu tamamlar. Bence kot tişört giyme asla yavas yavas alış.

Tum konuyu okumadimda yas kac? 15-16 bile olsan kot goze batar. Git abiye giy denmiyorda yinede lcw de bile 50-60 liraya cok sik ama suslu olmayan elbiseler var. Yarim elma gonul alma iste napicaksiniz. Hayat hep idare idare idare

düğün şık bir salonda ise sizi öyle salona bile almayabilir görevliler ama sokak düğünü ise benimde çok vardır kot tişort gittiğim , hiçte bişey olmaz sokakta ise.

bir bayan güzel giyinmelidir diye bir şart mı var ?

nasıl rahat ediyorsanız öyle yapın neden başkalarının takdirine kalsın nasıl giyineceğiniz

herkes aynı olsa, toplumsal normlar şekil verse herşeye hayatın rengi mi olur ?
Elbette dogru ama belli yerlerinde bir adabi var. Eger biz onlarda esnemeye gidersek o zaman bir duzeni kalmaz. Misal bayramda herkes guzel ve ozenli giyinir ama yapmazsak sonra hayiflanmaya baslariz nerede o eski bayramlar diye.. Heryerin bir adabi var uyumlu olmak lazim. Benim 1. Derece akrabam dugunume kotla gelse sahsen onemsememis derim. İlla kadin kadin giyinsin degil ama biraz ozensin o ozel bir gun benim icin herkeside oyle gormek isterim. Yoksa tabiki herkes ne isterse yapsin, kafasina gore takilsin..ama belli basli seyler disinda.

****ne uzun olmus :)))

*******sokak dugunu diye birsey hic bilmedigimden aklima gelmedi ben hep mekan icin dusunup yazdim.

X