Düğün İçin Başka Şehirden Gelen Kaynımın Eltimin Benim Evimde Kalması.. !!

bu kadar büyütmeyin bence

eşimin ailesi şehir dışından geldi eşimin bekar evini kapatmıştık yeni evimizde tek kalıyordu eşim ama yatağımıza uyumuyordu. düğün öncesi aileside kaldı 2 gün kalacak başka yerleri vardı ama bn hiç kafaya takıp bu kdr büyütmemiştim açıkçası yazılanları okuyunca şok oluyorum... evlendiğimiz gece bizi yalnız bırakıp akrblrnda kaldılar evimde tertemizdi hatta ben yokken evi merak edenlere göstermişler çay demleyip içmişler napim yapmayınmı deseydim kalp kırmaya değmez ne olacak sanki :):)

Eger oyleyse baska altarnatif sunulabilir ki bircok uye soylemis. Insanlarinlarin kalbini kirmadan halledilebilir. Konu sahibi bir yakinin evini ayarlayip oraya davet edebilir ne bileyim bana cozulemeyecek kavga cikarilacak nisan atilacak bir mesele gibi gelmedi. Ya da baska cozum yolu konu sahibi ilk basda ama ben arkadaslarimlar kina gecesi kalacaktim evde size baska yer ayarlasak felan diyebilirdi.

Simdi sanki elti ile gorumceyi istemiyormusda evde bahane gibi olmus.

Tam tersi olsaydi. Gelin hanim abim ile yengem bizim gelin evinde kalacak dediginde damat sorun cikarip bana ne senin abinden yengenden gitsin nerede istiyorsa kalsin beni ilgilendirmez deseydi. Inanin ne okuzlugu ne hoduklugu kalirsi bu forumda.

Ilk gece kalınmıycakmış zaten Kına gecesiyle birlikte iki gece, ayrıca beni ilgilendirmez nerde yatarsa yatsınlar olmaz, düğünde eşimle gelenlere biz yer ayarladık akrabalarımıza gönderdik, benim evim kendi memleketimde olsa yatırırdım zaten.

daha beterini yaşadım bi sürü yakın akrabaları olmasına rağmen yatılı olmayan misafirlerimi bile konuk etmediler kendileri evimde kaldılar sonuç içine edilmiş halıları kaldırılmış bir yığın mutfak pisligiyle bana kalan yeni gelin evi hâlâ üzülürüm

tabii o konuda haklisiniz, bencede sakin bir sekilde kesinlikle istemedigini söylemeliydi.

Ayyy okurken bile sinirlendim ki snin sinirini suan düsünemiyorm böle sacma b*ktan birsey olamaz yeni gelin girmeyen eve misafirde giremez efendm sacmaligin daniskası yani

İyyy nefret ediyorum düşüncesiz insanlardan sen canını sıkma git bir otele yassa öğretmen evine yer ayırt ve ara de ki yerlerinizi surdan ayirttim haberiniz olsun... bu ne yaa insan mis gibi eve önce kendi gelinliği ile girmek ister sonucu da yaz tatlım canını da sıkma gerekirse suçu nisanlinin ustune at... ama evinde birakma onları

Hak verenler olmuş , eyvallah.
Peki konu sahibi bunu istememesi önemli değil mi ? Nişanlısı tarafından ikna edilmesi gerekmiyor muydu guzel bir şekilde.
Ortak hayat kuruluyor. Oyle " evi yıkarım yakarım" la olmaz.
Bu demek oluyor ki kadının istemediği bir çok şey böyle dayatılarak yapılacak.

Konu sahibini bilmem ama burdaki insanlar gibi akraba karşıma cikmaz insallah.Her seye kutsal anlam yükleyip sonrada hayata kendinize zindan ediyorsunuz kına gecesi zaten gec gelecekler oturma Odasında da yatarlar hepsi de yetiskin insanlar o bir gecelik otel parası çıkmamış olabilir sonucta dugun sahibiler.Burda yakıp yıkan insanlar olmus sakin onlara uymayın derim ben olacağı varsa zaten olacak siz tribinizle kalacaksınız

Olaya esya gozuyle bakmak at gozlugunu takip bakmaktan baska bisey degil benim fikrimce.Benzer seyler yasayan uyelerimizin cogu evin kotu durumundan bahsetmis ne yazik ki dusuncesiz insanlarin hic olmagini soyleyemeyiz.Bahsettigimiz kisiler dugun sahibi uzakta da olsalar misafir sayilmazlar hanginiz kardesinizin dugununde diger misafirlerden bagimsiz kendi rahatinizi dusunursunuz yatak varsa siz yatin biz kivrilirz bi yere denir gelene gidene hizmet edilir . Boyle bisey teklif edilse bile kabul edilmez kendi ailesinin telasesini dusundugunden.Zorunlu bir durum da yok esi de afedersiniz ama tam bir hoduk evi yakarim ne ya gitsin yaksin ruyasinda gorur gelini de ahh be canim kolay degil ama birak bu oglani kardesi evinde kalcak diye degil seni onemsemedigi icin. Kucuksun daha Allah rahmet eylesin baban da yokmus boyle bir adama herseyim diyebilecek misin hem kocan hem arkadasin hem babam diyebilecek misin? Senin durumundan cok etkilendim gonul yapan insanlar olsasikinti etme derdik kalsinlar derdik ama anlattigin kadariyla ne eltin ne gorumcen oyle degil esin hic degil kendini harcama bu insanlarla kimse sevdigine isine gelirse demez gelmiyo desen nolcak ..... Soylenecek cok soz var sen kalcaklar mi kalmicaklar midan once nisanlinla omur gecirmeyi istiyo musun istemiyo musun onu sorgula annenle konus.Allahtan sonra ilk siginagin sana en dogru yolu gosterecek olanin o ....

Bu sebepten dolayi benm tanidigim enaz iki cift evlilik arefesinde evlenmekten vazgectiler.cok haklisiniz bende cildirirdim heralde.
Ama suz bi yolunu bulun ve olay kirize donmesin kotu oluyo

Dusuncesizler senin özene bezene dizdiğin evi kullanacaklar öyle mi. Kesinlikle izin verme gerekirse kimseye söylemeden kilidi değiştir.
Ne kadar uzak olursa olsun düğüne gideceğim zaman ev sahibinden bana yer ayarlamasini beklemem kendi işimi kendim hallederim gerekirse düğünden sonra donerim. O evinde kalmayı düşünen insanlar senin yerinde olsa onlar da müsaade etmezlerdi. Sen haklısın.

İşte Püf Noktası bu. Ikna edilmek. Oğlum olacağını öğrendiğimizde kayınvalidem rahmetli kocamın adını koyacağım deyip duruyordu sağda solda. Ben de koymayacağım diyordum ama içimden :) zamanı gelince koymayacaktım gerçekten. Eşim bir gün geldi ben çok istiyorum babamın adını koymak, seninde rızan varsa 2. Isim olarak koymak istiyorum dedi.

Memnuniyetle kabul ettim. Kayınvalidemin ne düşündüğünün Önemi kalmamıştı. Ben eşim için koydum o ismi çünkü insanca yaklaştı. Yakarım yıkarım ile değil.

Bence kisiye gore degisir. Sevdiginiz biri olur sagi solu kurcalamayacgni bilirseniz insan sorun yapmaz. Ama sevmedigin biri olur biraz da aralar bozuksa ve kalabalik coluk cocuk varsa kimse istemez.

Ayiptir ya,hadi onlar genc deyim de,bunlara yol yordam gosterecek hic mi adam yok,kaynanan gibi mesela,gelinin daha girmedigi evde yatili misafirin ne isi var diye...

Mata Hari , kesinlikle öyle.. Eşinizde kv.niz gibi davransaydı çok kavgalar olurdu, kırgınlıklar .

Şimdi bu adam konu sahibinin hayat arkadaşı mı olacak yoksa ona hayatı zehir eden, pasifleştiren bir ev arkadaşı mı ?
İkinci şık bana daha yakın geliyor bu dengesiz davranışlarıyla.
Diğer konuları da okuyunca..

Aynı benim olay gibi olmuş. Benimde düğünüm benim şehrimde oldu ve eşimin ailesi, aradaşları ve hatta akrabaları geldi..Bizim akrabaların evlerine serpiştirdik, kalan kayınvalidem, kayınpederim, halasının oğlu ve eşi, görümcem, abisi ve yengesi bizim evimizde kaldı ve ben bunu gönüllü olrak istedim, arkadaşları düğün gecesi yemeği ve üst değiştirmeyi yine benim evimde yaptılar. Düğün gecesi onlar rahatsız olmasın diye ilk gecemizi otelde geçirdik ve çok süper oldu..sonra ki gün evin oraya gittik eşim arabadan inip ailesiyle vedalaştı ve biz balayına kaçtık. Onlarda ertesü gün evimi temizleyip, anahtarı annemlere bırakıp memleketlerine döndüler..Herkes memnundu ve eşimin ailesinin rahatlığı en az kendi ailemin rahatlığı kadar önemli. Evimize geldikleride yatağımı vermekten bile çekinmem...Emin ol mutluluk ve huzur hiçte zor değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…