Düğün İçin Başka Şehirden Gelen Kaynımın Eltimin Benim Evimde Kalması.. !!

Her bir tarafın empati yapması gerek bu durumda. Bize derdini açmış arkadaşımız biz de saygı çerçevesi içerisinde fikrimizi beyan edelim, yardımcı olmaya çalışalım. Bu yorumların kimseye faydası olmaz, her insanin kişiliği farklıdır arkadaşın nişanlısının da kişiliğini değiştiremeyiz değil mi bize sadece destek olup daha cazip fikirler sunmak düşer...

Alintıladığın yorumda saygısız birsey mi var, isteyen istediği yorumu yapar konu sahibi istediğini beğenir uygular istemediğini sallamaz ya da hiçbirimizi sallamaz

Medcezir, bu olay üzerinden nişanlınızın bencil olması sorununu, sinirli olmasını ve sorun odaklı olup alternatif çözümlere yanaşmaması sorununu çözmeye bakın.

Çoğu arkadaş söylemiş, tekrar etmek istemem ama nişanlınızın size karşı davranışları hoş değil. Siz oturup bunu konuşun...

Evlilik ne zamandı, az zaman kaldı diye asıl sorunu ötelerseniz canınız daha çok yanacak gibi...

Her bir tarafın empati yapması gerek bu durumda. Bize derdini açmış arkadaşımız biz de saygı çerçevesi içerisinde fikrimizi beyan edelim, yardımcı olmaya çalışalım. Bu yorumların kimseye faydası olmaz, her insanin kişiliği farklıdır arkadaşın nişanlısının da kişiliğini değiştiremeyiz değil mi bize sadece destek olup daha cazip fikirler sunmak düşer...

Alalım cazip fikrinizi

Bende istemezdim içine girmediğim evimin içine benden önce başkalarının girmesini ama olacağı da varsa buna karşıda gelemiyorsan boşuna canını sıkma. Aslında erkekler için böyle şeyler önemsiz gelir. Bu yüzden senin bu konuyu ona Söylemen saçma sapan gelmiştir. hani yorum yapanlar nişanlına söz geçirmemek gibi şeylerden bahsetmiş bence nişanlın kendine soruyordur ben nasıl bir kızla evleniyorum diye. Bunlar çok küçük şeyler rahat ol. senin en mutlu anların geçecek ve birdaha geri gelmeyecek. Sonra çok pişman olacaksın basit şeyler için canımı sıkmışım diye. Bu konuyu eltinin düşünmesi lazım aslında yeni gelin evinde ne işim var diye ama ne yapacaksın altı üstü iki çarşaf yıkayacaksın. Ne olur sanki canınız sağolsun. Tekrar söylüyorum bu günler geri gelmez herşeyi oluruna bırak sıkma canını ölüm değil sonuçta kırma kalbini sevdiğinin. sende düğün gününü mahvetme.

Ve tabii iki tarafın da hakli yönleri var, misafirler kim olursa olsun ortada kalamazlar onlara daha iyi bi yer ayarlamak iki taraf için de en doğrusu fakat bu pek kolay olmayacak belli. Ama kesinlikle gelinin evinde kalinmamali. Gelin arkadaşım sen elinden geleni yapmaya çalış sinirlenme kimseyi kırma tatlı dille dediğini yaptırmaya çalış

Konuya şu ana kadar yazılmamış cazip fikriniz nedir ? Yazın biz de öğrenelim.

hadi iki gece kaldılar yer yoktuda düğün gecesi nerde kalacaklar o kadar misafir düğünden sonra gece gece hemen evlerunemi donecekler.... çok saçma sen haklisin gelin evinde kalınmaz nisanlina anlat bunu ki böyle bir şeyi nasıl teklif ediyorlar anlamiyorum

benim eşim kütahyalı ben mersindeyim hem mersin hem kütahyada düğün yaptık yaşayacağımız evde mersindeydi..e haliyle mersindeki düğüne eşimin ailesi araba tutup geldiler..annemlerde ve bi akraba kaldı çoğu ,yer kalmadı bizim yeni dizdiğimiz eve gidip kaldı eşimin annesi babası ve kuzeni ve eşim..içim gitmişti üzülmüştüm ama elden gelen birşey yoktu Allahtan kaynanam çok anlayışı bir insan evi derlemiş toparlamış temizlemiş hiç kalınmış gibi değildi ama o an içim gitti mi gitti yapacak birşey yoktu hepsi geride kalıyor inanın o an o iç tuhaflığını hüznünü çok iyi bilirim ama dediğim gibi geçiyor geçti de ama siz bu kadar basit bakabilecekmisiniz olaya bilmiyorum

Son düzenleme:
Konuya şu ana kadar yazılmamış cazip fikriniz nedir ? Yazın biz de öğrenelim.
Ben yazılmamış cazip fikirler ortaya atacağımı iddia etmedim yanlış anlaşılma olmasın yazdıklarımı düzgün okumaya gayret edin lütfen. İnsanların her çeşit karakteri olabilir burada bahsedilen damat adayı agresif olabilir düşüncesiz olabilir ya da bunların hic biri olmaya da bilir bu fikirler bizim anladığımız kadarıyla yorumladığımız fikirlerdir sonuçta her ikisini de tanımıyoruz değil mi? Burada 'damat sözünü geçiremiyor, demekki salak' gibi cümleler, söyleyen için kolay olabilir ama mağdur olan bi kız var onu kahretmeyecek şeyler yazalım şeklinde bi yorumum oldu başka yerlere cekmeyin. Kolay değil bu evlilik süreçleri kizin aklından zaten adam hakkında bin tane tilki geçiyor bu konu yüzünden biz de burda klavyemizi konuşturmak adına saygısızca yorumlarda bulunmayalım dedim. Bunun nesini anlayamadınız?

Ben yazılmamış cazip fikirler ortaya atacağımı iddia etmedim yanlış anlaşılma olmasın yazdıklarımı düzgün okumaya gayret edin lütfen. İnsanların her çeşit karakteri olabilir burada bahsedilen damat adayı agresif olabilir düşüncesiz olabilir ya da bunların hic biri olmaya da bilir bu fikirler bizim anladığımız kadarıyla yorumladığımız fikirlerdir sonuçta her ikisini de tanımıyoruz değil mi? Burada 'damat sözünü geçiremiyor, demekki salak' gibi cümleler, söyleyen için kolay olabilir ama mağdur olan bi kız var onu kahretmeyecek şeyler yazalım şeklinde bi yorumum oldu başka yerlere cekmeyin. Kolay değil bu evlilik süreçleri kizin aklından zaten adam hakkında bin tane tilki geçiyor bu konu yüzünden biz de burda klavyemizi konuşturmak adına saygısızca yorumlarda bulunmayalım dedim. Bunun nesini anlayamadınız?

Annesi ya da ablası doldurdu ne demek, benim onlar kadar etkim yok demek, adam salak dolduruşa geliyo demek, haksız mıyım

Alıntıladığınız arkadaş yorumunda damat sözünü geçiremiyor , salak dememiş ki. Adam içinden geleni yaparken , kesin başkaları dolduruşa getiriyor diyerek adamı aklamanın ne denli mantıksız olduğunu belirtmiş bence.

Yok artık sayın seyirciler :KK12: aç ağzını yum gözünü gelin girmemiş eve miaafir kalıcak insanlarda hiç öi akıl yok anlamıyorum

Konu tam benlikkkkkkkkkkkk
Canımm benim de aynen yasasıgım sehir e evlendim, eşimin ailesi akrabaları düğün için geldi.hemde aramız bozuk du.ve amcası düğün gecesi kalp krizi gecirdi hastaneye kaldırdılar.biz sadece düğün gecesi evimizde basbasa kaldık, ertesi gün ailesi geldi, hasta taburcu oldu düğünümün ertesi ve tam bir hafta boyunca herkes biİm evimizde kaldı.sonrada iznim bitti. Balayında ben yemek yapıp hasta baktım.hastaya birşey diyemem ama.kayınvalidenler bir hafta kaldı şaka gibi ve düğünde hiç birşey yapmadılar altın takmadılar.ama ben yüzümü bile egmedim.misafir dedim 3 öğün yemek hazırladım 2 günlük gelinken

Nisanlin kesinlikle kalacaklar diyorsa vazgeciremiyorsan fazla da üstüne gitme derim ya da şimdiden ayrıl ki 3,5 ay sonra cicimler bitince emin ol başına kalkacaktır çünkü eşine bu durum normal geliyor ha bunlara katlanirim diyorsan senin tercihin

Düğün süreci beni çok yırapttı belki olayları mantıklı düşünemiyorum belki abartıyorum bilemiyorum sizlere sormak istedim düğünüme az bi zaman kaldı evim serildi eşyalarım geldi çok şükür.. Nişanlımın Abisi İstanbuldan gelecek düğün için eltimde öyle görümcem zaten gelmişti önceden.. ne yazıkki( düşman başına öyle görümce) .. Düğün zamanı nişanlımın ailesinden cok yatılı gelen olacakmış.. dolayısı ile o mısafirleri yatıracak yer kalmayabilirmiş eğer kalmassa.. Benim evimde yatarlarmış kaynım eltim görümcem..
bunu duyunca çıldırdım.. Düğün için gelen misafirlerden yatılı gelenlerden banane ki ?? Yer yoksa ben ne yapabilirim.. Daha birkere gidip kalmadığım evimde gelin olarak bile henüz girmediğim evimde düğün zamanı yatacak yer olmadı için benim evimemi gelecek insanları evimde kendim yokum kimse yok ooh evimde kalsınlar :KK43: :KK43: Bu benim için ilk gecemde misafir kalması kadar saçma bir durum geliyor
diyeceksiniz ki abisi.. yengesi... öyle ama her ne olursa olsun ben kesinlikle istemiyorum kalacak başka yer mi yok böyle bi saçmalık var mı eve daha gelin girmemiş gelinin evinde kalınacak...
Başka zaman olur biz evleniriz yatılı gelirler misafirliğe o ayrı ama sizce şimdi böyle olması mantıksız değil mi.. evimde ben yokum... birkere bile kalmamışım misafir gelecek evime tepe tepe kullanacaklar en az düğünden önce 2 gün kalırlar kına günü öncesi ve kına günü kalırlar neymişde yatacak yer yokmuş ya banane ki :KK43:(
Ben mi abartıyorum yoksa haklımıym kızlar yorumlara ihtiyacım var
düğün benim kendi yaşadım şehirde olacak evim kendi yaşadım şehirde serili
nişanlımın bacısı abisi istanbulda.. düğün için gelecekler..
ama düğünde cok misafir olacağı için onlara kalacak yer kalmaya bilirmsş
nişanlımda bana bizim evde kalırlar dedi ve ben çıldırdım.. daha evimde bir kez ben kALMADMM

Bu arada ilk gece kalmayacaklar kızlar kına günümden bir gün evvel ve kına günü kalacaklarmış..

Ne hissettiğinizi çok iyi anlıyorum, benzer şeyler benim başımdan da geçti, ama benim eşimin ailesinin kalabileceği kendi evleri yoktu, cümbür cemaat gelip bizim evde kaldılar. Bir farkla benim eşim zaten bizim evde kalıyordu evlenmeden önce. Ama anne ve babasının yatak odamızda yatması fikrini eşim ortaya atınca bunun kesinlikle olmayacağını belirttim. Hatta eşime kalsa düğün gecemizde de bizim evde kalacaklardı,Allah tan anne babası o kadar da olmaz demişler, ben eve gelmeden önce de evi temizlemişler. Ama sabah uyandığımda cam çaydanlığımın ibiğinin kırıldığını gördüm. Küçük görümcem yıkarken kırmış, içim acıdı resmen, ama yapacak bir şey yok dedim, iyi ki de kırmadım kalplerini boş yere diye düşündüm. Önemli olan sizin isteklerinizde ortak yolu bulmaya çalışan bir insanla Evlenip yuva kurmanız, hakkınızda Hayırlısı olsun

Ben damada sözünü geçirmiyo yazmadım dolduruşa gelecek kadar salak dedim, keşke sözünü geçirmeye çalışıp geciremeseydi en azından çabası olurdu

Herkes sizin kv gibi anlayışlı olmaz ya batirirlarsa evi

Valla bilmiyorum konuyu okudum soklardayim. Mesela benim teyzemin esi polis bizimle hic alakasi olmayan bir sehirde ogluna dugun yapti. Bir teyzemin evi birde dugun evi vardi o sehirde bize dugun evini actilar. Zaten yemek icmek teyzemlerdeydi sadece yatmaya gittik ve kendi nevresimizi goturup sadece salondaki koltuga serip ne tuvalet ne banyo ne mutfak kullandik. Gelin evi bozulmasin diye.
yeni gelin evi yeni gelin evi
mubarek muze sanki.
eşyaları bu kadar hayatınızın merkezine koymayın.
evinizi eşyanızın falan yenileyebilirsiniz. ama kırılan kalpleri kopuk ilişkileri duzeltemezsiniz.
şimdiden gorumcenızden nefret edıyorsunuz, lısteye kaynınızı ve eltınızı de eklemeyın ılk gunden.

Hay agziniza saglik ya. Sabahtan beri yorumlari gordukce sok oluyorum. Alt tarafi bir ev ve esya sanki hayatlarinda hic esya gormemis gibi saldirip butun evi yerle bir edecek degiller ya. Buyuk ihtimalle dikkat edecekler aman birsey olmasin diye. Benim dugunumde de kalindi hic aklima bile gelmedi sorun cikarmak. Esyalarin incileride dokulmedi. Eve geldigimde hicte kalinmis gibi degildi.

Esya yuzune insanlari kirip dokmek ne kolay geliyor anlamis degilim. Konu sahibi sozum sana degil. Sana nisani at diyecek kadar gaza getirenlere.

Düğün süreci beni çok yırapttı belki olayları mantıklı düşünemiyorum belki abartıyorum bilemiyorum sizlere sormak istedim düğünüme az bi zaman kaldı evim serildi eşyalarım geldi çok şükür.. Nişanlımın Abisi İstanbuldan gelecek düğün için eltimde öyle görümcem zaten gelmişti önceden.. ne yazıkki( düşman başına öyle görümce) .. Düğün zamanı nişanlımın ailesinden cok yatılı gelen olacakmış.. dolayısı ile o mısafirleri yatıracak yer kalmayabilirmiş eğer kalmassa.. Benim evimde yatarlarmış kaynım eltim görümcem..
bunu duyunca çıldırdım.. Düğün için gelen misafirlerden yatılı gelenlerden banane ki ?? Yer yoksa ben ne yapabilirim.. Daha birkere gidip kalmadığım evimde gelin olarak bile henüz girmediğim evimde düğün zamanı yatacak yer olmadı için benim evimemi gelecek insanları evimde kendim yokum kimse yok ooh evimde kalsınlar :KK43: :KK43: Bu benim için ilk gecemde misafir kalması kadar saçma bir durum geliyor
diyeceksiniz ki abisi.. yengesi... öyle ama her ne olursa olsun ben kesinlikle istemiyorum kalacak başka yer mi yok böyle bi saçmalık var mı eve daha gelin girmemiş gelinin evinde kalınacak...
Başka zaman olur biz evleniriz yatılı gelirler misafirliğe o ayrı ama sizce şimdi böyle olması mantıksız değil mi.. evimde ben yokum... birkere bile kalmamışım misafir gelecek evime tepe tepe kullanacaklar en az düğünden önce 2 gün kalırlar kına günü öncesi ve kına günü kalırlar neymişde yatacak yer yokmuş ya banane ki :KK43:(
Ben mi abartıyorum yoksa haklımıym kızlar yorumlara ihtiyacım var
düğün benim kendi yaşadım şehirde olacak evim kendi yaşadım şehirde serili
nişanlımın bacısı abisi istanbulda.. düğün için gelecekler..
ama düğünde cok misafir olacağı için onlara kalacak yer kalmaya bilirmsş
nişanlımda bana bizim evde kalırlar dedi ve ben çıldırdım.. daha evimde bir kez ben kALMADMM

Bu arada ilk gece kalmayacaklar kızlar kına günümden bir gün evvel ve kına günü kalacaklarmış..

2 gün öğretmenevinde kalsınlar, yada otelde kalsınlar canım. Ev kurulsa bile daha evlenmediniz, nişanlının ailesi kendi başına öyle bir karar vermez. Senin ailen kabul etmesin. Gelin girmeden o eve girilmez.

Valla bilmiyorum konuyu okudum soklardayim. Mesela benim teyzemin esi polis bizimle hic alakasi olmayan bir sehirde ogluna dugun yapti. Bir teyzemin evi birde dugun evi vardi o sehirde bize dugun evini actilar. Zaten yemek icmek teyzemlerdeydi sadece yatmaya gittik ve kendi nevresimizi goturup sadece salondaki koltuga serip ne tuvalet ne banyo ne mutfak kullandik. Gelin evi bozulmasin diye.

Hay agziniza saglik ya. Sabahtan beri yorumlari gordukce sok oluyorum. Alt tarafi bir ev ve esya sanki hayatlarinda hic esya gormemis gibi saldirip butun evi yerle bir edecek degiller ya. Buyuk ihtimalle dikkat edecekler aman birsey olmasin diye. Benim dugunumde de kalindi hic aklima bile gelmedi sorun cikarmak. Esyalarin incileride dokulmedi. Eve geldigimde hicte kalinmis gibi degildi.

Esya yuzune insanlari kirip dokmek ne kolay geliyor anlamis degilim. Konu sahibi sozum sana degil. Sana nisani at diyecek kadar gaza getirenlere.

Ne yazikki herkes sizin kayinvalideniz Kadar anlayisli veya görgülü degi.

Bende misal büyük eltimin ve kaynimin benim evimde ben yokken kalmalarini istemezdim. Cünkü cok eminim onun benim esyalarimi karistirip özel esyalarima bakacagina, veya koltuk yerine yatakda yatcagina. Sonrada herkesin yaninda ben senden önce senin yataginda yattim derdi sirita sirita.

Cok sever öyle seyleri. konu sahibide bu nedenden dolayi istemiyor bence.

Allah insanın karşısına anlayışlı bilinçli insanlar çıkarsın bana göre sen istesen bile onların mantıklı düşünüp kalmaması gerekir ama işte mantık da şu zamanda herkezin kendi çıkarına göre düşünmesi olmuuş Allah yardımcın olsuun

X