Düğün İçin Başka Şehirden Gelen Kaynımın Eltimin Benim Evimde Kalması.. !!

Eger nilanlınızın akrabaları yoksa sizin olduğunuz yerde,sizin misafiriniz sayılır gelenler aileniz ilgilenir heralde yer bulurlar bizde öyle olur insanlar kimseyi tanımıyorsa siz ayarlarsınız yatacak yeri, madem kendi evinde kalmalarını istemiyorsunuz..

hiç ah vah etme arkadaşım. eğer son dakikada ipleri koparmayacaksan o eve gelip kalacaklar, senden depaşa paşa kabul etmeni bekleyecekler.

bakınız ben..
Düğünüme iki hafta kala çeyizlerim serildi. kayınvalidem kalacak bşka yer yok edalarıyla düğünüme bir ay kala evime yerleşti. onun elbiselerini itip kendi elbiselerimi aynı gardroba astık. pisliğini bile temizleme gereği duymadı. yeni eşyaların içinde kızartma da yaptı. banyo da yaptı. bir hafta kala da kayınpederim geldi aynı eve. düğün günü boşalttılar evi. çeyizimin yarısını seremedim. düğünün ertesi günü mutfak temizlemekle başladım işe.....

diyeceğim o ki boşuna kendini hırpalama, olacağın önüne geçemiyorsun.

Annenizin evinde misafir edin onları

su an çıldırıyorum ama elimden hiç bir şey gelmiyor
Elinden nasil gelmiyor.. Acacaksin telefonu benim icime sinmez oyle benim girmedigim eve misafirin girmesi diceksin. Hem coluk cocuk mahvederler. Olmaz anne baska bir cozum bulun diceksin kayinvalidene.

Sacmaliga bak sen sakin izin verme arkadasim. Birde ustine 2 cocuk suna bak

Herkes sizin kv gibi anlayışlı olmaz ya batirirlarsa evi

benim evimde de ablamlar kalmıştı. ama çok çaresizdik. gece 1 gibi girip yattılar sabah 7 de çıktılar.

Yukarıdaki arkadaşa katılıyorum. Tamam ilk gecenin belki özelliği var ama biraz anlayışlı olmak lazım bence. Sonuçta o insanlar uzaktan sizin mutluluğunuza ortak olmak için geliyor. Bu insanlar da sizi rahatsız ettikleri için zaten rahat olmayacaklardır.
Evinizde kalmalarını istemiyorsanız öneri ile gidinki kimse rencide olmasın. Yokmu sizin hiç aileniz akrabanız. Yukarıda denildiği gibi onlarda kalsınlar. Veya siz kalacak uygun fiyatlı bir yer bulup öneri vereceksiniz. Önemli olan her zaman birşeyi sorun olarak görüyorsan çözümü ile beraber dile getirmektir.
Ben de ilk gecemde evde misafir ağırladım. Ama biz şöyle bir çözüm bulduk. Ağır misafirler diğer tarafta, daha çok benim yanlarında rahat edeceğim genç kesim bizim evimizde kaldı. Zaten yorgunluktan sızıp kalmışız akşam. Uyandığımızda saat 12 falandı. Evdeki misafirleri de gelip almışlar, herkes öbür tarafa gitmiş kahvaltı yapmışlar.

Bi akrabanda kalabilirler ya da bir gecelik otel parası kaç para Allah aşkına
Normalde kalsınlar derdim de daha gelin evini kullanmadan başkası nasıl kullanır, teklif edilmesi bile hata

Ben liseye giderken bir düğüne gitmiştik. Kayınvalide altta gelinin evi üstte idi. Sonra bize evi gezdirdiler. Manzara şöyle idi;

Misafir odasında (oturma odasında kanepede değil nedense) güzelim açık renk koltukların üstünde bir çocuk uyuyordu. Aklıma ya salyası aksa ya da altına yapsa ya da sıcak yaz günü terliyor çocuk. Bunu ben düşünüyorum ama gerizekalı anası düşünemiyor, alt katta rahat edemediği için çocuğu buraya çıkarmış ...

Neyse evi gezerken bir de tuvaletten bir adam çıktı... Nasıl leş gibi kokuyor ortalık... yani çok insanî bişey ama... alt katta halledebilirdi ya da çok yakınlarda bir camii var oraya gidebilirdi... Neden ille de yeni gelinin evi..

Çok acımıştım geline...

Size gelince açık ve net olun sinirlenmeyin... orası sizin eviniz... rahatsızsanız bu konuda gayet sakin bur şekilde kayinvaldenize esinuz de orasa iken evimi ilk ben kulkanmak istiyorum ev sahibi yokken uygun degildir. Kalacak baska bir yer ayarlayin deyin.

benim dugunumde kayinvalidem 5 gorumce 5 damat 12 torunu kendi evine sigdirmisti. evimin anahtari vardi onda. kina gecesi gunu de dahil iste oldugum icin disardan gelen herkese evi gezdirip tekrar goturuyodu. 5 dakika bile ev de oturmadan. esim teklif etmisti hatta kalanlar olursa kalsinlar diye ablalarina. hepsi de sacmalama olmaz oyle sey dediler kalmadilar

Bunları bilmiyordum
3 kişinin gelin evinde yatılı kalmasından daha büyük bu sorunlar
Onlar gider ama eşinin huyu değişmez ki

dün akşam oldu bu olay dün eve gitti.. ailesile konuştu uzun süre yazmadı daha sonra bu durum patlak verdi kesin ya görümcem yada kayınvalıdem dedi bu durumu onlardan başka diyebilen ollmaz çünkü..

yeni gelin evi yeni gelin evi
mubarek muze sanki.
eşyaları bu kadar hayatınızın merkezine koymayın.
evinizi eşyanızın falan yenileyebilirsiniz. ama kırılan kalpleri kopuk ilişkileri duzeltemezsiniz.
şimdiden gorumcenızden nefret edıyorsunuz, lısteye kaynınızı ve eltınızı de eklemeyın ılk gunden.

dün akşam oldu bu olay dün eve gitti.. ailesile konuştu uzun süre yazmadı daha sonra bu durum patlak verdi kesin ya görümcem yada kayınvalıdem dedi bu durumu onlardan başka diyebilen ollmaz çünkü..
Bence sen eşinin asabiyetine bahane arıyosun
Kayınvalide ya da görümce dedi ondan oldu süsü veriyorsun
Biri dese bile bana evi yaktırtma şimdi ne demek ? Abartılı tepkiler bunlar

Arkadaşım sen bu adamla evleneceksen bunları bir güzel yutup evini açacaksın gelenlere. Durum onu gösteriyor. ANlaşılan nişanlın ailesine hayır diyememiş ve bu saatten sonra da dönemiyor sözünden.

Bırak kalsınlar huzurunu bozma o zaman. Verebilecek başka tavsiyemiz yok maalesef.

Annesi ya da ablası doldurdu ne demek, benim onlar kadar etkim yok demek, adam salak dolduruşa geliyo demek, haksız mıyım
Her bir tarafın empati yapması gerek bu durumda. Bize derdini açmış arkadaşımız biz de saygı çerçevesi içerisinde fikrimizi beyan edelim, yardımcı olmaya çalışalım. Bu yorumların kimseye faydası olmaz, her insanin kişiliği farklıdır arkadaşın nişanlısının da kişiliğini değiştiremeyiz değil mi bize sadece destek olup daha cazip fikirler sunmak düşer...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…