- 9 Ocak 2012
- 14.812
- 28.352
dedim söyledim konuştum ama kıymatler koptu ne yazıkki.
Ben bu kadar ayrıntılı ve güzel bir dille anlatamazdım içimden geçenleri. 3 günlük dünya değer mi bu kadar huzur bozmaya?Neden bilmiyorum ama bu tür şeyleri ömrümce sallayamadım. Evime ilk ben gireceğim, ben kalacağım, onlar da kim vs vs? Ya ne bileyim bunların hepsi materyal, materyallere bu kadar bağımlı kalmayın, metalar için maneviyatınızı bu kadar lekelemeyin. Ben ilk gecemi kendi evimde bile geçirmedim, kv evindeydim. E biz ne yapalım ölelim mi? Evi olmayan, ev düzemeyen, kv'sinde yaşayanlar ne yapacak Allah aşkına? Onlar insan değil mi? Onlar eksik, yarım mı? Analarınızın, ninelerinizin çoğu yeni gelin evi mi gördü???
O evde ilk siz kalınca cennete mi gireceksiniz? Başkası kalınca kutsallık mahrem kalmayacak, ilk o evde siz kalınca evliliğiniz daha mı yağlı ballı olacak?? Kardeşiniz, anneniz, babanız bu teklifle gelse onlara da böyle agresif mi olacaktınız? Asla başınızla beraber... Belki nişanlınıza da emri vaki yapıldı, O da hayır diyemedi, hemen nişanlınızın burnundan mı getireceksiniz? Ben bunu asla sorun olarak görmem, sallamam ummrum olmaz, belki nişanlınızda benim gibi düşünüyor. Sizin gibi düşünmüyor, materyalleri sallamıyor diye adam kötü adam mı oldu?
Bu yeni gelin evi, mahrem, ilk gelin kalsın, elti kalmasın, görümce gebersin, kv zaten Allah bir türlü cezasıını versin offff offf yani.
Girmelerini istemediğiniz yerleri kilitlersiniz, eşyalarınızı toplarsınız, eşinize de abinle uygun dille konuş evi tertipli kullansınlar dersiniz, güler yüzle buyrun ev sizin dersiniz olur biter? Yarın öbür gün deprem olur, sel olur, fırtına olur, yangın olur o körü körüne bağlandığınız üç beş kuruşluk eşyalarda olmaz ama insanlık baki kalır bebişim benden demesi...
Bence nişanlında gergin sanırım sert konuşma geçti aranızda biraz inatlaştınız düşündüğünde hak verebilir sana ve bence henüz yer kalmama olayı olmamış sadece belirtmiş fikrini dur bakalım o zaman geldiğinde belki de yer bulunacak hiç konuşmaya bile gerek kalmayacak kayınvaliden izin vermeyecek belki haberi bile yok kadınınben dedim canm gelsinler bizim evde kalsnlar dedim.. evdede annemle ikimiz kalıyoruz babam vefat etti kardeşim yok..
bana verdiği cevap.. kendi evim dururken hadi abi seni kaynanamlaramı götürüyüm diyecem saçmalama diyerek telefonu yüzüme kapattı
ben dedim canm gelsinler bizim evde kalsnlar dedim.. evdede annemle ikimiz kalıyoruz babam vefat etti kardeşim yok..
bana verdiği cevap.. kendi evim dururken hadi abi seni kaynanamlaramı götürüyüm diyecem saçmalama diyerek telefonu yüzüme kapattı
Neden bilmiyorum ama bu tür şeyleri ömrümce sallayamadım. Evime ilk ben gireceğim, ben kalacağım, onlar da kim vs vs? Ya ne bileyim bunların hepsi materyal, materyallere bu kadar bağımlı kalmayın, metalar için maneviyatınızı bu kadar lekelemeyin. Ben ilk gecemi kendi evimde bile geçirmedim, kv evindeydim. E biz ne yapalım ölelim mi? Evi olmayan, ev düzemeyen, kv'sinde yaşayanlar ne yapacak Allah aşkına? Onlar insan değil mi? Onlar eksik, yarım mı? Analarınızın, ninelerinizin çoğu yeni gelin evi mi gördü???
O evde ilk siz kalınca cennete mi gireceksiniz? Başkası kalınca kutsallık mahrem kalmayacak, ilk o evde siz kalınca evliliğiniz daha mı yağlı ballı olacak?? Kardeşiniz, anneniz, babanız bu teklifle gelse onlara da böyle agresif mi olacaktınız? Asla başınızla beraber... Belki nişanlınıza da emri vaki yapıldı, O da hayır diyemedi, hemen nişanlınızın burnundan mı getireceksiniz? Ben bunu asla sorun olarak görmem, sallamam ummrum olmaz, belki nişanlınızda benim gibi düşünüyor. Sizin gibi düşünmüyor, materyalleri sallamıyor diye adam kötü adam mı oldu?
Bu yeni gelin evi, mahrem, ilk gelin kalsın, elti kalmasın, görümce gebersin, kv zaten Allah bir türlü cezasıını versin offff offf yani.
Girmelerini istemediğiniz yerleri kilitlersiniz, eşyalarınızı toplarsınız, eşinize de abinle uygun dille konuş evi tertipli kullansınlar dersiniz, güler yüzle buyrun ev sizin dersiniz olur biter? Yarın öbür gün deprem olur, sel olur, fırtına olur, yangın olur o körü körüne bağlandığınız üç beş kuruşluk eşyalarda olmaz ama insanlık baki kalır bebişim benden demesi...
Ben de olsam istemezdim ki bana teklif ettiler istemiyorum dedim uygun bulmuyorum dedim, basima da geldi yani. Net olacaksin, varsin herkesle sevgi kelebegi olmayiver, zaten agzinla kus tutsan en ufak beklentileri karsilanmadiginda bu kiz iyi kiz demezler, zaten soyle boyleydi derler, emin ol. O yuzden kimseye kendini sirin gostermek sevdirmek icin kendinden taviz verme derim ben
Ben orasini kaçirmisim, o zaman neden evleniyor ki? Tavsiyemi 180 derece degistiriyorum, ikinci kere düşünmeliAma adam evi yakarım demiş çekilmiş kenara, lafı söylersin ama karşıda da anlayan biri lazım
Ben orasini kaçirmisim, o zaman neden evleniyor ki? Tavsiyemi 180 derece degistiriyorum, ikinci kere düşünmeli
Ama adam evi yakarım demiş çekilmiş kenara, lafı söylersin ama karşıda da anlayan biri lazım