düğün hikayesi için: studio happy days

evet bu fiyatlar bana da fazla geldi. ama buna da şükür, ben daha fazlasından korkmuştum.
piyasada bu işi hakkıyla yapan profesyoneller çoğalsa da fiyatlar biraz daha normalleşse keşke.
şimdilerde eline bir dslr makine alan herkes dış mekan düğün fotoğrafçısı oldu, aralarından iyi işi iyi fiyata yapanları bulmak lazım. zor olan da bu...

bence ekipman kalitesi önemli bir unsur, baskı kalitesi de aynı şekilde önemli.
ama en önemlisi bakan göz ve tasarlayan beyin. bu, ekipman kadar hatta bazen daha da fazla önemli benim için.

pahalı bir ekipmanla basmakalıp pozlar çekip bunu üstün photoshop yeteneğiyle allayıp pullayan pahalı albümlere dolduran bir sürü ünlü fotoğraf stüdyosu var zaten. benim aradığım bu değil.

ben yaratıcı kompozisyonlar kuran, doğal ışığı nasıl kullanacağını bilen, kurgu yapmaktan anlayan, teknik bilgisi ve ekipmanı kadar vizyonu da geniş olan fotoğrafçıların yaptığı işleri takdir ediyorum. kendi düğünüm için de bunu yapabilecek biriyle çalışmak istiyorum.

umalım herkes aradığını verebileceği fiyata bulsun da, mutlu olsun. düğün-dernek bitince elimizde kalan anılar, fotoğraflar-videolar olacak nasılsa, değil mi?

Son düzenleme:
Ya ben daha farkli fotograflar istiyorum dugunumde. yani ne bileyim bu cekimler sanki genel olarak zaten pahali dugunler ya da yurtdisi cekimleri gibi duruyor. O yuzden de aaaa super fotograflar cekmisler bayildim diyemem yani. Benim dugunum nasil bir yerde olacak su an belli degil ama ben mekanin guzelligini istemiyorum sadece manzara fotografi gibi. yani beni oyle bir ceksin ki ben daha da guzel goruneyim. ne bileyim durusum bakisim vs vs vs vs vs cok mu sey istiyorum ne? pff.. yaza kadar arayisa devam..

valla düğünler pahalı düğünler miydi bilemem ama bu çekimler yurtdışında değil türkiyede yapılmış. ben bütün videolara baktım istanbulun muhtelif yerlerinde 1-2si de adapazarı-bolu-tekirdağ taraflarında çekilmiş sanırım. yani hepsi yalnız ve güzel ülkemin güzel manzaraları :)

mekan dışında ise daha güzel görünmek (bol bol photoshop) vs. daha doğal görünmek arasındaki tercih seçim yaparken önemli bir belirleyici. seçmek zor iş gerçekten, hepimize kolay gelsin.

Ben face sayfalarina goz attim sadece baslangicta profil fotografi bana dogal gelmedigi icin boyle dusundum belki de. yani digerlerinde de sadece fotograflara bakarak neresi adapazari neresi bolu, tekirdag vs ayirt edebilecek kadar iyi tanimiyorum malesef diger sehirleri. ne guzel siz ayrimsayabilmissiniz.

Bir de ekipleri hep sonradan bu alanda yetismis insanlardan olusuyor gibi gorunuyor sayfada. akademik kariyerleri farkli farkli noktalardaki insanlar yani hic mi biri akademik egitimli bir fotografci olamazdi diye dusundum. yani bu zamana kadar gorustugum fotografcilar genel olarak hep boyle. bir de biz piyasada pistik bu is boyle gibi tavirlari var genel olarak. Tabiki yetenege bagli bir meslek bu ama ben fotograf diplomasina sahip biriyim ya da ben halen su universitede bu egitimi aliyorum diyebilen ve bu sekilde piyasada olan birini bulmak hos olurdu. yaz sonuna kadar da vaktim var o sebeple biraz daha secici davraniyorum sanirim.

Ayrica benim demek istedigim bol bol photoshopla guzel gorunmek mevzusu degil. arkaniza cok hos bir manzara aldiktan sonra manzara karesine ilismis gibi gorunmek istemedigimi soylemek istemistim ben.

Beklentiler, zevkler cidden ayri ayri.. benim ayrinticiligim ise apayri bir konu anlasilan

hikaye ve düğün sinemasında çok başarılı bulduğum grup. aynı zamanda 40 haramiler üyesi fotoğrafçıları.
düğün sineması üzerine seminerler vermeye de başladılar.

selam kızlar =)) 4 aylık evliyim ve fotoğraf konusu kafamı en çok meşgul eden sorundu..ama öyle biriyle tanıştımki onunla çalıştığım için kendimi çok şanslı hissediyorum.hala fotoğraflarlarıma baktıkça mutlu oluyorum.ben kuaförden itibaren istemiştim.aslında çok anlatmakla olmaz.o muhteşem arkadaşın ismi mehmet kul..bence kendi internet sitesinden ve facebook daki kişisel sayfasından fotolara bakmalısınız.ben bir tane kendi fotomu koyuyorum örnek olarak =))

canım bide serhan budakla görüş istersen ben nisandaki düğünüm için anlaşdım kenndisii herşeyden önnce çalışşnmaları kuurguları çok basarılı zaten iyi birkanın fotoğrafçılııgını yapıoo en güüzelidfe fiyat ve fotoğğraf paketi konusuunda karsısındakine göre şekillleniiyo memnun ayyrılmasını saglııyoo, ben çok memnun ayrıldım stüdyosundan uygunda bir fiyata hallettim aynı şekilde ayrılmanızı isterim bir görüş istersen

fotograflarini nerde cektigini sordunuz mu?
web sitesindeki dugun galerisine girdigimde bana yabanci bir cekim gibi geldi ve asagidaki fotoyu aradim internette ve "Lauren Fair" in " Courtney & Lewis | Spring Hill Manor Vintage Barn Wedding Photography {Rising Sun, Maryland Wedding Photographer} " isimli albumunden alindigini gordum. Birlikte mi calisiyolar acaba? Bence bir sorun derim....

Son düzenleme:

canım ben baktım o fotografçının sitesine çok beğendim sence bi sakıncası yoksa bana bi fiyat bilgisi verebilir misin bide ben izmitteyim şehir dışına geliyodur inş :18:

Ben bu gelinliğin modelini çok beğendim resimlerde de çok şirin çıkmışş......nbuz modeli nerde yaptırdın...

kızlar uygun fiyata arıyorsanız gülümse photograpy derim..
Ben de o günü iple çekiyorum. Fotoğraflarını da beğeniyorum bir bakın derim face profilinde albümlerini bile gösteriyor

bu başlığı açalı neredeyse 2 sene oluyor :)) zaman ne hızlı akmış.
bu sürede düğünü yaptık fotoları çektirdik, albümümüze bakıp bakıp kitaplığa kaldırdık bile...

benim fotoğrafçı aramalarım 2011 kasımda başlamıştı ama bulduğum fotoğrafçılar o kadar pahalıydı ki sonunda eşim olaya el koydu. fotoğrafçıyı kendisi buldu başta biraz üzülmüştüm ama şimdi iyi ki ona bırakmışım diyorum.

fotoğrafçımız hem harika bir iş çıkardı hem de bizden 3-4 saatlik dış çekim için 700tl aldı ve albümler, slidelar vs bu ücrete dahildi. bu fiyat benim bulduklarımın yarısından bile az...bir de nikahtan önceki 3-4 saatimizi son derece eğlenceli, kahkahalı geçti nikaha sıfır stresle girdik. o günden tek aklımda kalan çekimde ne kadar eğlendiğimiz oldu, çocuklar gibi şendik resmen.

herkese tavsiyem; araştırın ve asla kendinizi yüksek fiyatlara ve kasıntı fotoğrafçılara mecbur hisstmeyin. güzel fotoğraflar kadar o günden kalan güzel/komik anılar da önemli.

Eklentiler

• $anonym damat.jpg
    42,5 KB · Görüntüleme: 96

işte bu=) özl mesaj atamıyorum fotoğrafçını adı bir bilgisini alabilir miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…