Düğün Fotorafları Hakkında

MIRA_26

A.Ş.K
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2013
245
115
Merhaba Arkadaşlar.

12 Ekim 2014 tarihinde evlendim Ocak Ayında düğün fotoraflarımı alabildim düğün salonuna 6 bin TL verince kendisinin anlaşmalı olduğu bir fotorafçı olduğunu söylediler ve biz örnek çekimlerine baktım çokta begenmiştim. Kabul ettik ve dış çekimimiz yapıldı teslim aldığım an şok yaşadığım çoğu yerde karanlık çıkmışız bazı yerlerde de flaş resmen yüzümüzde patlamıştım tam bir hayal kırıklığı ve şok yaşadım o gün bugündür de o fotoraflara bakasım dahi gelmiyor.

- Eşime dedim yeniden gelinlik kiralayalım yeniden fotoraf çekimi yapalım diyorum. Ama aileler ve eşim gereksiz görüyor hemde o heyecan olmayacak diyorlar.. Eşim profosyenel bir fotoracıyla konuşup fotorafların belki düzgün hale getirilebileceğini söylüyor sizce düzelebilir mi ?

Yada napmalıyım.
Değerli vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekür ederim.

Tekrar gelinlik kiralamak yüksek bir maliyet olur
belki ücretsiz bir gelinlik bulursan eşin ikna olabilir
fotoğrafçı ayarlar ama sonuçta pozlar falan içinize sinmemiş

belki yıldönümünüzde çekim yapmaya ikna edebilirsiniz
erkekler genelde gereksiz buluyor böyle şeyleri ama

düzgün çıkanlardan kusurlu olanlara fotoshop yapacaklar .yapılabilir

düzeltmeye çalışmak daha mantıklı

evet malesef gelinlik fiyatlarını araştırdık yıldönümü için sadece fotoraf çekimi dememize rağmen en ucuzu 600 tl fiyat verdi.
Bakalım fotorafçıyı denicem bide ama benim pek umudum yok ne yazık ki.

Teşekürler.
Umarım dediğiniz gibi olur. :) hafta sonu gideceğim ve dilerim sizin dediğiniz gibi olur.
Hadi bakalım inşallah.Yalnız hepsini vermeden önce bir tanesine bakın bakalım dilediğiniz gibi olacak mı?
Ayrıca rezil kepaze olursa diye hepsinin parasını peşin vermeyin.Elinize aldığınızda tamamını verin.Yarısı önce kalanı bitiminde hesabı yani.

Benimde dugunumde kuaforle ilgili problemlerim olmustu.o yuzden gelinligimi giyip fotograf cekilmek istiyorum derdim.ama artik gecti bebis gelecek benimde istahim kalmadi
Size tavsoyem icinde kalacaginizdansa bence yapin

Şu düğün fotoğraflarına neden bu kadar önem verilir anlamam. Yeni evli kaç kişinin evine gittiysem duvarlarda boy boy fotoğraflar, kalpler çiçekler falan. Bir bana mı tuhaf geliyor? Bir de hepsi aynı, çimenlere yayılmış bir gelinlik ve yerde oturan gelin, kucağa uzanmış damat, köprüde ya da iskelede arkası dönük elele gelin damat. Çok acayip. Ben düğünümde dış çekim falan istemedim. Fotoğrafçıyla anlaşmadık. Arkadaşlarımız en doğal hallerimizi pozlamış. Bence çok da güzel olmuşlar.

Şimdi gelinlik kiralamak en az 500 lira, iyi bir fotoğrafçı bin liradan aşağı çekmez o fotoğrafları etti mi sana 1500.. Gidin üç gün başbaşa tatil yapın o parayla. Yazık günah. Var olan fotoğraflarınızı da verin bir bilene düzeltebildiği kadar düzeltsin.

cd deyse resimler kurtarılır, neden gereksiz olsun bizde eşimle her sene beyaz bir elbise ve takım elbise ile resim çektirmeyi düşünüyoruz, anı kalsın güzel şeyler gereksiz değil.

O fotoğrafçıdan fotoğraflarla ilgili düzeltme isteyin, yapsınlar. Dijitallerini düzeltsinler.
Çekim bitince dijitallerini neden kontrol etmediniz ki?
Yeniden kiralamak ya da fotoğraf çektirmek bana da mantıklı gelmiyor.

Benim için sadece düğün fotorafları değil önemli olan her anım özel ve değerlidir ve tek bir kare resim kaybolsa üzülürüm çünkü o anların tekrarı yok . Ani ölümlerde elime kalan sadece mutlu fotoraf karelerim olmuştur.

Değerli yorumlarınız için çok teşekür ederim.

Fotorafları kurtarabileceğiniz buna inanıyorum ve başaracağım :)

Ben fotoğrafçı olarak size söyleyeyim o resimler düzelmez yüzümüzde flash patlamış diyorsunuz bu hatanın düzeltilmesi mümkün değil.Adam belli ki ışığı ayarlayamamış karanlık çıkmış.Üzüldüm sonuçta önemli bir şey ömür boyu hatıra kalacaktı onlar size.Ben amatör olarak çekim yapıyorum hobi olarak.Hangi sehirdesiniz size yardımcı olmak isterdim aynı şehirde isek.Çekimlerinizi ücretsiz yaparım kadın dayanışması

Benimde dugunumde kuaforle ilgili problemlerim olmustu.o yuzden gelinligimi giyip fotograf cekilmek istiyorum derdim.ama artik gecti bebis gelecek benimde istahim kalmadi
Size tavsoyem icinde kalacaginizdansa bence yapin
Bebeğiniz hayırlı olsun.Bence hamileyken çekim yaptırın giyin beyaz bir elbise kocanızla beraber.Yani düğünün geri dönüşü olmaz ama bu şekilde içinizde kalmazdı.Bi de doğunca cektirin özellikle doğum fotoğrafçıları harika iş çıkarıyorlar.

Ben olsam çok üşenirdim. Şimdilerin modası doğum fotoğrafları. Ben sadece onlarla ilgileniyorum artık. Düğün resimlerini attım bir kenara. Bebeğiniz olacağı zaman iyi bir fotoğrafçı çağırırsiniz. Şimdi vereceğiniz parayla tatile çıkın. Gelinlik kiralamak satın almakla ayni

Onlar gelinle damadın 30 yıl sonra "şu fotoğrafa bak ya ne kadar şapşalmışız o zamanlar, şu saça makyaja bak heheh" demeleri için

Cok sorumsuzca bisey gercekten benm babam fotografci oldugu icin biraz sansliydim bu konuda iki sehirde dugunum oldu kendi sehrimde babamin elemanlari yapti cekimimizi diledimiz gbi cekildik dger yerdeki dugub salonnda ayni dedgnz gbi vasat olan fotograflar vardi dugun salononn fotografcisi.
Hatta dugun kasedimizi bile almadik daha yok kayda gecicez isleme sokucaz oyaladilar baya sonra gtmye frsat olmadi basta parayi aldiklari icin bastan savdilar resmen bizi.
Bazi karanlik resimler duzelebilir resimleri bi flasha atip baska fotografciya goturup duzelttreblrsnz .
Yeniden olmasi zor insan bkere evleniyor onuda boyle maf ediyolar istee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…