• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğün bu sene eylül ekim gibi mi yoksa 2013 yazına mı olsun...

bir garip oblomov

Guru
Kayıtlı Üye
19 Mart 2010
21.479
15.166
498
kızlar merhaba;
bugün nişanlımın dayısı yengesi anneannesi dedesi hep birlikte toplandık ve evlilik tarihi üzerine konuştuk benim daha hiç bişeyim yok ee nişanlımında maddi anlamda hazırlığı yok askerden bir sene oldu geleli ee altı ay sonra nişan oldu daha para falan biriktiremedik.bize alabileceklerinizi yapabileceklerinizi söyleyin gerisini biz yapalım dediler bu sene kurban bayramından sonra eylül ekim gibi olsun bu iş dediler çok kararsız kaldım nişanlımda taksitlerle sıkışmayalım yavaş yavaş yapalım 2013 yazın başında evleniriz dedi sizce ne yapalım deneyimli olanlardan yakın zamanda evleneceklerden yardım ve akıl bekliyorum hiç bişeyi olmayan ben bu sene apar topar mı evleneyim yoksa yavaş yavaş herşeyimizi alarak seneye mi evleneyim bizim karar vermemizi bekliyecekler biz tamam bu sene olsun dersek hemen herşey alınacak ve taksite girmek zorunda kalacaz ve bu arada kirada oturacam:31: off off karar veremedim lütfen yardım kızlar

bence para biriktirin herşey gönlünüze göre olsun. düğünde mayıs ayı gibi olsun. çok sıcak olunca misafirleri ağırlamak yada düğünde oynamak bile zor olur. çevremdekilerden biliyorum :)

bizde bu sene eylül ekim diye düşünüyorduk ama maddi açıdan sıkışacağımız için seneye hazirana düşündük çünkü eşya taksitleri,düğün masrafları,kira,elektrik,su,doğalgaz,mutfak masrafı derken evliliğimizden bişey anlamayız en iyisi kafa rahat olsunnnn zaman geçer nasılsa:34:

bizde bu sene eylül ekim diye düşünüyorduk ama maddi açıdan sıkışacağımız için seneye hazirana düşündük çünkü eşya taksitleri,düğün masrafları,kira,elektrik,su,doğalgaz,mutfak masrafı derken evliliğimizden bişey anlamayız en iyisi kafa rahat olsunnnn zaman geçer nasılsa:34:

aynen cnm sıkışmaya gerek yok bende acele ettim biraz ama anca taksitler falan bitsin rahat rahat evlenelim:16:

biz kasımda sözlenmiştik. nisan mayısta nişian yapacaktık ama iptal ettik bazı durumlardan dolayı. şimdi mesela düşünüyoruz yapsaymısız bide oraya masraf edecekmişiz diye. gereksiz diye. onunda benimde hiç bir birikimim yoktu. aileler desen herkes kendi kendine geçiniyordu. krediler işte taksitler su elektirik filan. Bizim oturacağımız ev sözlüme ait. ama sıfır daha hiç birşey yapılmamıs. biz hiç bişeyimiz yokken onu yapmaya basladık esya taksitine girdik ve onları kendimiz ödemeye basladık. sözlüm arabasını sattı ben kredi çekeceğim o da aynı sekilde. ailemin ufak yardımları dısında pek birşeyi olmuyor. daha üc ay öncesine kadar burada yazıyordum biz nasıl evleeneceğiz hic birikimimiz yokken cok zor diye. Ama Allah yuva kuranın yardımcısı oluyor. Tabi bizim avantajımız kira derdi yok. Siz kiraya cıkacaksınız. Ama sizinde bizimki kadar bir masrafınız olacağını düşünmüyorum. Yanlıs anlama sakın. Kiraya verceğimi tadilata veriyorum öyle düşün. Yani pek bir fark olmayacak. Sıkıntı yapma bence. Ama rahat rahat evlenmek istersende. tabiki beklemekte fayda var. Suan bende sıkıntı çekiyorum arada. Mesela görüşmelerimiz kısıtlı olmaya baslamıstı bir dönem haftada bir görüşür on günde bir görüşür olmustuk. Yemek içmek gezmek sinema bunlardan mümkün olduğunca uzaklasmıstık. En azından ayda bire indirdik. Mümkün olduğunca kısmaya basladık. Bunları da göz önüne almanı isterim. Ama yıprandıkmı yıpranmadık. Strese girdik belki ama hiç bir zaman öyle kavga etmedik tartısmadık. Yoksa yok ne yapalım dedk. Kısmamız lazım dedik cok az kaldı sabredelim dedik. Umarım verdiğin karar senin için doğru olandır canım.

kirada oturmayacaksanız eylül ekim iyidir bence sonuçta kimse çok rahat evlenmiyo borca giriyo kira ödüyo eğer kira derdi yoksa ödenebilir taksitler :)

tarifsiz bir mutluluk ve aşk benimkisi. demek ki tarihte var bi hayır :1:

kızlar bende 18.09.2010 yazim bari :)))))) tarihte var bir hayır diyince, bence de :))

konu sahibi arkadaş, taksitleri ödeyecek maddi gücün varsa, yani özelde değilde devlette çalışıyorsan, yada ne bilim işin garantiyse
maaşın gününde yatıyorsa, bence neden daha fazla bekleyesin ki, evliliğin amacı yeni başladığın hayatın dört dörtlük olması mı?
yoksa sevdiğin insanla bir an önce yeni hayata başlamak mı?
bana sorarsanız, biran önce başlasın en pahalısından değilde gerekirse en ucuzundan olsun.
ama yeterki sabah gözümü açtığımda yanımda o olsun...
offf :(( duygulandım bak

kızlar benmde 21 ekimde düğünüm 19 ekimde nikahım olacak bizde borçla evlenicez ikimizinde ailesi destek veremeyecekler. herşeyi yeşil gözlümle beraber yapıcaz henüz hiç bir birikimimiz yok ama ekime kadar düzenli çalışırsak aldığımız maaşlarla bişiler yapabiliyoruz. 5000 lira kadar kredi çekmek istiyoruz. bu şekilde kredi çekerek evlenen var mı aranızda ...

merhabalar bende aynı durumdayım 29 ocakta nişanımız oldu eylül ekim gibi düğün düşünüyorduk ama nişanlımın ailesi bize uzak olunca çok fazla konuşulmadı tarih ama şimdide bu sene yapalım diyorlar kayınpeder hac org. işine baktığı için eylülün 15 den sonra gidicekmiş ya eylülün başında yapalım diyorlar yada kasıma kalır kış düğünü zaten istemiyorum vakit daraldı para yok böyle karışık durumlar nişanlımda diyor gereksiz eşya almayız sadece kullanılacak eşyalar alıp birlikte çalışıp borcumuzu öderiz diyor büyük ihtimalle öyle olacak açıkçası bende seneye kalmasını çok istemiyorum çünkü 7 senedir birlikteyiz ve farklı şehirlerdeyiz çok zor oluyor ayrı olmak bak yine burnumda tüttü :(( çok ciddi maddi sıkıntılarınız yoksa bu sene neden olmasın derim

kızlar merhaba;
bugün nişanlımın dayısı yengesi anneannesi dedesi hep birlikte toplandık ve evlilik tarihi üzerine konuştuk benim daha hiç bişeyim yok ee nişanlımında maddi anlamda hazırlığı yok askerden bir sene oldu geleli ee altı ay sonra nişan oldu daha para falan biriktiremedik.bize alabileceklerinizi yapabileceklerinizi söyleyin gerisini biz yapalım dediler bu sene kurban bayramından sonra eylül ekim gibi olsun bu iş dediler çok kararsız kaldım nişanlımda taksitlerle sıkışmayalım yavaş yavaş yapalım 2013 yazın başında evleniriz dedi sizce ne yapalım deneyimli olanlardan yakın zamanda evleneceklerden yardım ve akıl bekliyorum hiç bişeyi olmayan ben bu sene apar topar mı evleneyim yoksa yavaş yavaş herşeyimizi alarak seneye mi evleneyim bizim karar vermemizi bekliyecekler biz tamam bu sene olsun dersek hemen herşey alınacak ve taksite girmek zorunda kalacaz ve bu arada kirada oturacam:31: off off karar veremedim lütfen yardım kızlar

akışına bırak canım her şey yoluna girer

Back