• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün Anketi

farklı ilde yaşayan çiftler kaçar düğün yapmalı?

• tek ilde

OY: 64 64,0%
  • ikisinde de

OY: 38 38,0%

• Ankete Katılan
    100
  • Anket Kapalı .
bence de hiç düğün ama iki kişi evlenince karşı taraf ve aileler de işin içine giriyor ve her kafadan bir ses çıkıyor.
ne menem işlermiş bunlar işin içine girince hiç hoş olmadı :KK51:

Çevremde de eğer uzak şehirlere gidiliyorsa 2 düğün yapanlar var, kız tarafında ki kına düğün şeklinde oluyor. Sonuçta uzak mesafeye herkes gidemez akraba arkadaş vs.

Eğer kına istemiyorsanız sizin memlekette nikah yapın düğüne gelemeyen tanıdıklar nikaha gelir.

2 düğün altın vs için yapılmıyor bence sonuçta uzak mesafa olunca herkes şehir dışına gidemez ki 1000 km olsa iki şehir arası insanları çok yorar.

Yav bir düğün yeterince külfet ve masraflı ikinciye ne gerek var allah aşkına saçmalık. Kınayı kız tarafında yapılır düğün erkek tarafında yapılır. İki tarafta takısını toplamış olur erkek tarafı kızın yakın akrabaları için araba ayarlar durumları varsa ikinci düğünden daha az maliyetli olur zaten. Konu kapanıp gider.

Merhaba, sizlerle bir anket yapmak istiyorum. Farklı şehirlerde yaşayan iki kişinin düğünü 2 kere mi yapılır? Erkek tarafının olduğu ilde bir kez düğün yapılarak evlenilse olmuyor mu da iki kez düğün yapılıyor?
Kaldı ki düğün zaten başlı başına saçmalık bence. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Çok hastalıklı ve korkutucu şeyler duydum fikirlerinizi merak ediyorum :deli:
(not: kına gecesi, nişan vs. nin de olmayacağı, ailelerin tanıştıktan sonra kendi aralarında yüzük takmaları planlanmıştı)
bizim tarafta kızla erkek farklı şehirdeyse kız kendi tarafında ilk önce gelinlik giyer takı olur sonra bindallı giyer kınası vurulur.Erkek tarafında da düğün olur

Eğer iki il birbirine çok uzaksa kız tarafının yakınları, arkadaşları erkek tarafında olacak düğüne gelmeyecekse ve gelin adayı istiyorsa kız tarafının olduğu şehirde kına gecesi düğün gibi yapılabilir veya nikah kız tarafının orda yapılır ardından mini bir kutlama ya da yemek olur. Erkek tarafının orda düğün. Veya tam tersi de olabilir niye düğün illa erkek tarafının olduğu şehirde olsunki.

Benim çevremde öyle çok örnek var örneğin burda kına gecesini yapıyor ama kınaya çıkmadan önce gelinlikle çıkıp sonunda kına kıyafetine dönüyor bir de evleneceği tarafın şehrinde normal düğün yapıyorlar

Sizin keyfinize bağlı bir durum, eğer düğün olsun iki yerde de diyorsanız kına yaparsınız kendi şehrinizde ama sonuna dogru gelinlik falan giyersiniz. Ama yok tek olsun diyorsanız öyle de olur valla tamamen size kalmış

benim esimin ailesi baska sehirdeydi kendi yasadigimiz yerde kina esimin ailesinin yasasigi yerde dugun yapildi

Merhaba, sizlerle bir anket yapmak istiyorum. Farklı şehirlerde yaşayan iki kişinin düğünü 2 kere mi yapılır? Erkek tarafının olduğu ilde bir kez düğün yapılarak evlenilse olmuyor mu da iki kez düğün yapılıyor?
Kaldı ki düğün zaten başlı başına saçmalık bence. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Çok hastalıklı ve korkutucu şeyler duydum fikirlerinizi merak ediyorum :deli:
(not: kına gecesi, nişan vs. nin de olmayacağı, ailelerin tanıştıktan sonra kendi aralarında yüzük takmaları planlanmıştı)
Kına kızın yerinde düğün erkeğin yerinde.

Kuzenim ve ablam farklı şehirlere evlendiler. Resmi nikah bizim yaşadığımız şehirde yapıldı, bir hafta sonra da damadın yaşadığı şehirde düğün yapıldı.

Back
X