Düdüklü tencerede pişirme süreleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi eny
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kırmızı mercimek pismeye baslayınca kabarıp,hava deliğini tıkıyor.Patlamaya sebeb oluyor.

Bekarkende kendi evimdede mercimeği hep düdüklüde yaparım, hiçbir sorunla karşılaşmadım, o kadar leziz bir tadı oluyorki düdüklüde yemklerin ben bayılıyorum, hem blendıra gerek kalmıyor mercimek için, hemde besin değeri kaybolmuyor,korkunuz yenin kızlar çok rahat.
Birde pişirme süreleri düdüklünün kalitesine göre değişir.
Annemin düdüklü nohutu 50 dak. pişirirdi benimkisei 30 dak. kalavuzda yazan ve duyduğunuza inanmayın derim hüsran olur sonuç.

ya kızlar korkuttunuz beni kullanmaya korkarım şimdi senağlama..sinbonun düdüklüsünü kullanan var mı elektrikli olanı varsa bana bilgi versin güvenli diye almıştım ama bu topici okuyunca korktum doğrusu

ya kızlar korkuttunuz beni kullanmaya korkarım şimdi senağlama..sinbonun düdüklüsünü kullanan var mı elektrikli olanı varsa bana bilgi versin güvenli diye almıştım ama bu topici okuyunca korktum doğrusu

Elektirikli hiç kullanmadım ama nrmal tencere çok rahat, yapman gereken içindeki buharının çıkmasını beklemek olucak yada acelen varsada tencereyi hiç bir işlem yapmadan akan suyun altında 1 dak. felan beklet ve aç, çok kolay

3 senedir Tefal clipso kullanıyorum. Benim elim ayağım gibi oldu, çoğu yiyeceğin normal pişirme sürelerini unuttum.

Düdüklü kullanımı modele göre değişiyor, kullanma kılavuzunda basınç ayarı, hava boşaltma nasıl yapılır öğrenebilirsiniz; ama pişirme ile ilgili bazı püf noktalarını verebilirim.

Öncelikle pişirme süresi ocağınızın ateşinin gücü, kullandığınız malzemeye ( kimi fasulye sert, kimisi yumuşak gibi ) göre değişiyor. Bilinen sürelerden çok sapma olmamakla birlikte ayarı kullandıkça öğreniyorsunuz. Bir süre sonra benim gibi kokusundan pişip pişmediğini anlıyorsunuz. Yemek yapmayı biliyorsanız, sebzenin sertini, yumuşağını ayırt edebiliyorsanız işiniz daha kolay :)

Su ayarında dikkat edilmesi gereken, fazla su koymamak; çünkü düdüklüde buharlaşma olmuyor. Yalnız 2 bardaktan az su da koymayın. Fazla su salan yemeklerde pişirme süresi kısaysa 1,5 bardak su koyabilirsiniz.

Pişirmeyi büyük ocak gözünde yapın. Altını kısma zamanı gelince, altını kısmayı unutmayın.

Bütün halindeki ( bütün tavuk, kuzu but gibi ) et pişirmelerinde eti bir kaç yerinden delin, yoksa et şişiyor, düdüklünün havası boşaltılırken et kesilirken kendinizi yakabilirsiniz. Bütün halindeki et pişirmelerinde havasını hemen boşaltmayın, hava tahliye deliğinden su fışkırabilir.

Dolma yaparken domates dolmasını pek tercih etmeyin, düdüklünün içinde takla atabiliyor domatesler :) Biber ve domates dolması 7-8 dk.da pişiyor. kabak dolması 5-7 dk.da... Ben çıkan kokudan piştiğini anlıyorum :)

Kırmızı mercimek hava tahliyesini tıkayabilir denilmiş; ama pişirme yaparken zaten hava tahliyesinden bir süre sonra bir miktar buhar çıkıyor, en azından clipsoda böyle.. O buhar çıkmazsa sorun var demektir, clipsoda tüm parçaları söküp yıkama yapabilirsiniz. Bu arada kırmızı mercimek 3 dk. da pişiyor.

Bir kere kullanmaya alışınca kesinlikle başka bir pişirme yöntemini kullanmazsınız.

NOT: Tamamen kişisel fikrimdir, fasulyeyi ıslatmadan pişirebilirsiniz, ancak ıslatmadan pişirmelerde fasulye güzel olmuyor. Nohutta sorun yok :)

banada biri yardımcı olsa benimki elektrikli iki defa kuru fasulye bir kerede mercimek yaptım hiç güzel olmadı evet iyi pişiriyo 30 dakikada hiç ıslatılmamış fasulyşeyi nerdeyse un gibi yaptı ama su ayrı fasuyyeler ayrı duruyodu ne yapmam lazım ya miktarımı tutturamıyorum acabı ?kullanma klavuzundada yazmıyo ki ..aranızda kullanan varsa lütfen yardım etsin.

3 senedir Tefal clipso kullanıyorum. Benim elim ayağım gibi oldu, çoğu yiyeceğin normal pişirme sürelerini unuttum.

Düdüklü kullanımı modele göre değişiyor, kullanma kılavuzunda basınç ayarı, hava boşaltma nasıl yapılır öğrenebilirsiniz; ama pişirme ile ilgili bazı püf noktalarını verebilirim.

Öncelikle pişirme süresi ocağınızın ateşinin gücü, kullandığınız malzemeye ( kimi fasulye sert, kimisi yumuşak gibi ) göre değişiyor. Bilinen sürelerden çok sapma olmamakla birlikte ayarı kullandıkça öğreniyorsunuz. Bir süre sonra benim gibi kokusundan pişip pişmediğini anlıyorsunuz. Yemek yapmayı biliyorsanız, sebzenin sertini, yumuşağını ayırt edebiliyorsanız işiniz daha kolay :)

Su ayarında dikkat edilmesi gereken, fazla su koymamak; çünkü düdüklüde buharlaşma olmuyor. Yalnız 2 bardaktan az su da koymayın. Fazla su salan yemeklerde pişirme süresi kısaysa 1,5 bardak su koyabilirsiniz.

Pişirmeyi büyük ocak gözünde yapın. Altını kısma zamanı gelince, altını kısmayı unutmayın.

Bütün halindeki ( bütün tavuk, kuzu but gibi ) et pişirmelerinde eti bir kaç yerinden delin, yoksa et şişiyor, düdüklünün havası boşaltılırken et kesilirken kendinizi yakabilirsiniz. Bütün halindeki et pişirmelerinde havasını hemen boşaltmayın, hava tahliye deliğinden su fışkırabilir.

Dolma yaparken domates dolmasını pek tercih etmeyin, düdüklünün içinde takla atabiliyor domatesler :) Biber ve domates dolması 7-8 dk.da pişiyor. kabak dolması 5-7 dk.da... Ben çıkan kokudan piştiğini anlıyorum :)

Kırmızı mercimek hava tahliyesini tıkayabilir denilmiş; ama pişirme yaparken zaten hava tahliyesinden bir süre sonra bir miktar buhar çıkıyor, en azından clipsoda böyle.. O buhar çıkmazsa sorun var demektir, clipsoda tüm parçaları söküp yıkama yapabilirsiniz. Bu arada kırmızı mercimek 3 dk. da pişiyor.

Bir kere kullanmaya alışınca kesinlikle başka bir pişirme yöntemini kullanmazsınız.

NOT: Tamamen kişisel fikrimdir, fasulyeyi ıslatmadan pişirebilirsiniz, ancak ıslatmadan pişirmelerde fasulye güzel olmuyor. Nohutta sorun yok :)

keşek bende tefal alsaydım :çok üzgünüm:

banada biri yardımcı olsa benimki elektrikli iki defa kuru fasulye bir kerede mercimek yaptım hiç güzel olmadı evet iyi pişiriyo 30 dakikada hiç ıslatılmamış fasulyşeyi nerdeyse un gibi yaptı ama su ayrı fasuyyeler ayrı duruyodu ne yapmam lazım ya miktarımı tutturamıyorum acabı ?kullanma klavuzundada yazmıyo ki ..aranızda kullanan varsa lütfen yardım etsin.

Aldığın yere bir sorsan belki yardımcı olur lar

ya bi türlü doru yazamamışım fasülyeyi :roflol:..canım ya netten aldım şimdi sorsam ne bilecek sadece satıyo ama sinbonun müşteri hizmetlerini arayıp soracam belki yardımcı olurlar.

Bence mutlaka araştır kullan, o kadar para vermişsinidri yazık diil mi değsin, ama inanılmaz pratik bazen canım acaip patates salatası istiyor 15.dak pişiyor, yada mercimek çorbası anında oluyor, mutlaka öğren nasıl pişirildiğini.

canım anladığım kadarıyla özleşmemiş yemeklerin.bence suyunu fazla koymuş olabilirsin.düdüklü tencerede yemek yapılırken su daha az konulur.yinede müşteri hizmetlerinle görüşmende fayda var.a.s.

yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim :1hug: ... biraz önce kullanan bi arkadaştan aldığım bilgiye göre önce bu düdüklüde haşlayıp daha sonra normal tencere ocağa alıp pişiriyormuşsun ee ne anladım bu düdüklüden ben :oklava:

canım birde ıslatıp dene, ıslatmadan pişen kurufasulye güzel olmuyor dememdeki sebep buydu. Nohutta sorun yok; ama kurufasulye böyle :)

canım birde ıslatıp dene, ıslatmadan pişen kurufasulye güzel olmuyor dememdeki sebep buydu. Nohutta sorun yok; ama kurufasulye böyle :)

zen cim ilk önce ıstalılmış fasülye ile denedim sonuç felaket olunca bu sefer ıslatılmamış olarak denedim mercimekte aynı oldu eşim diyo bu kaynatmıyo herhalde :roflol: sanki sadece haşlıyo :çok üzgünüm: of ya çok canımı sıktı bu düdklü :kızgın:

düdüklüde kuşbaşı mercimek çorbası vede yaprak dolmasına bayılıyorum dolmayı görümcem yapıyor ben daha denemedim ama düdüklüde yapılan et ve mercimek çorbası kesinlikle tencereden daha lezzetli ve kıvamlı oluyor .yalnız 1 defa buğday haşlarken mahvoldum hertarafa fışkırdı köpükleri aşurelik buğdayı sakın denemeyin bence

birde ben kurufasulye yaptığım zaman düdüklüde suyu çok akıcı kalıyor birde ağzını açtıktan sonra ağzı açık mkalcak şekilde kaynatıyorum hafif helmeli olsun diye öyle daha güzel oluyor eşim çok kurufasulye sevdiğinden ayda 2 3 defa yapıyorum bana kalsa hiç yapmam ama....hehezemuszemus

ben de kullanıyorum vallahi
hem öyle yeni nesil düdüklülerden değil clipso falan gibi....
önceden almıştım tencere setimi içinde takım halinde herşey vardı
olduğu içinde sonradan clipso falan alma gereği duymadım....
kesinlikle çok büyük kolaylık
ister clipso tarzı olsun ister önceki modellerden ne olursa olsun...
düdüklü yemeklerin hem kısa sürede hem de daha lezzetli pişmesini sağlıyor

Güzel bi konuya değinmişsin sağol tatlım

Back
X