• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düdüklü Tencere

catlovefor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2022
582
823
33
Herkese Merhaba,
Korkmaz turbo A 155 eski tip bir düdüklüm var. Ya ben kullanamıyorum ya da onda bir problem var.
Genelde baklagil pişirmeye çalışıyorum. 1 gece önceden ıslatılmış nohut, kuru fasulye hazırlıyorum suyunu koyuyorum. Düdük açık orta ateşte başlıyorum kaynatmaya. Ortalama 15 dk bekliyor öyle ve düdük sesi falan da yok. Yoğun bir buhar çıkışı sonucu hep 15 dk sonra düdüğü indiriyorum. İndirdikten sonra 1 saat pişiyor, nohutu bi açıyorum hala diri kalmış. Yani neyi yanlış yapıyorum bilenleriniz aydınlatabilir mi?
Çalışan bir insanım düdüklü ile vakit kazanmam gerekirken çok daha uzun sürüyor.
Tecrübe ve önerilerinizi bekliyorum.

Sizin düdüklünüzü bilmiyorum fakat eğer gerçekten iyi bir düdüklü edinmek isterseniz fissler markasını tavsiye ederim. 10-15 dakikada bir yemek çıkarıyorum. Tencereyi kapatıp kapağını açmam 20 dakika en fazla sürüyor mesela kuru fasulye veya nohutta. Üst üste rahatlıkla 2-3 çeşit yemek yapabiliyorum 1 saat içinde.

Sizin düdüklünüzü bilmiyorum fakat eğer gerçekten iyi bir düdüklü edinmek isterseniz fissler markasını tavsiye ederim. 10-15 dakikada bir yemek çıkarıyorum. Tencereyi kapatıp kapağını açmam 20 dakika en fazla sürüyor mesela kuru fasulye veya nohutta. Üst üste rahatlıkla 2-3 çeşit yemek yapabiliyorum 1 saat içinde.

Yorumunuza imzami atarım.
Harika bir düdüklü, son 1 yıldır kullanıyorum, neden daha önce almamışım diye kendime kızdım.

Düdüklünüzün kapak lastiğini değiştirin. Muhtemelen ısıya maruz kalmaktan işlevini kaybetmiştir. Hava kaçırıyordur sanırım. Basınç oluşmuyor içerde ve yemeğiniz pişmiyor. Korkmaz’ın servisinde değiştirebilirsiniz. Ya da onlar yapmazsa semt pazarlarında yapan yerler olabilir. Bizimkini semt pazarında değiştirmiştik 1-2 kere. Ama kesin çözüm için düdüklünüzü değiştirmeniz gerekebilir.

Back