- 14 Nisan 2013
- 2.182
- 2.122
- 333
- Konu Sahibi AnlatmayaGerekYok
-
canım üstteki yeşil şeye basınca kapağı kitleniyor, kenarında mandal gibi bir şey var o da kapağı açmak için, bir iki diye numaralı olan şeylerde buhar ayarı, pişirirken buhar ayarını ister 1'e getir ister 2ye, piştikten sonra buhar ayarı 2deyken byharı bitince 1e getir sonra 0'a getirki tamamen boşalsın buharı. ondan sonra kaparğı açarsın. ama tabi ben benimkine benzettim tencereyi, sen tencereyle oyna gene, farklı olabilir, bu arada ben mercimek pişirmeye cesaret edemiyorum düdüklüde
Ben denedim düdüklüde mercimek çorbasını ve çok beğendimcanım üstteki yeşil şeye basınca kapağı kitleniyor, kenarında mandal gibi bir şey var o da kapağı açmak için, bir iki diye numaralı olan şeylerde buhar ayarı, pişirirken buhar ayarını ister 1'e getir ister 2ye, piştikten sonra buhar ayarı 2deyken byharı bitince 1e getir sonra 0'a getirki tamamen boşalsın buharı. ondan sonra kaparğı açarsın. ama tabi ben benimkine benzettim tencereyi, sen tencereyle oyna gene, farklı olabilir, bu arada ben mercimek pişirmeye cesaret edemiyorum düdüklüde
Web sitesinde kullanma kılavuzu vardır oradan bakmanız en sağlıklısı zira hepsinin kullanımı farklıdır. Benimisi Tefal Acticook o yüzden sadece onun kullanımını biliyorum
Anneminkiyle çorba yapıyodum 10 dakikada o yüzden en çok mercimek yaparım diye düşünüyorum :/ o 3 2 1i neye göre ayarlıcam her yiyeceğin ayrımıdır buhar ayarı
Ben denedim düdüklüde mercimek çorbasını ve çok beğendimGönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz hatta daha lezzetli geldi kendi buharında pişince sanırım :)
Modeliyle birlikte google'a yaz öyle tarat. Nedeni ise bazı yiyecekler 1'de bazıları 2'de pişiyor ve kullanımı da değişiyor. Düdüklü tencere deyince ben tırsarım bilmediğim bir modeli kullanamam mesela. Anneminkine bile cesaret edememyok baktım şunlar yazıyo
- Tessa düdüklü tencere tek elle açılıp kapanabilen ergonomik kapak sistemi ile mutfaklarınızda kullanım kolaylığı sağlar.3 farklı basınçtaki pişirme seçeneğiyle güvenli kullanım özelliği sağlar.Pişirme süresinde %70, enerjiden ise %50 tasarruf ederek yemeklerinizi hızlı ve lezzetli bir şekilde pişirebilirsiniz.
- 18/10 Cr-Ni paslanmaz çelikten mamüldür.
- Homojen ısı iletimi sağlayan alüminyum kapsül taban.
- 3 kademeli pişirme basıncı fonksiyonu.
- El yakmayan ergonomik bakalit kulplar.
- İndüksiyon ocağı dahil tüm ocak tiplerinde kullanılabilen gövde.
Kesinlikle bir sorun olmuyor. Buharı ne açıdan tıkayacak ki? O zaman tüm yemekler tıkamalı. Ben gayette pişiriyorum bir tıkama sorunu olmadıtadı bambaşka oluyor doğru söylüyorsun canım ama beni korkuttular ya buharı tıkar falan diye o yüzden
Kesinlikle bir sorun olmuyor. Buharı ne açıdan tıkayacak ki? O zaman tüm yemekler tıkamalı. Ben gayette pişiriyorum bir tıkama sorunu olmadı
Benim duduklumde boyle.ben genelde 3 ayarinda yapiyorum herseyi.senin eski kullandigina gore daha tehlikesiz aslinda.alismislik onemli tabi..
En onemlisi bu tip yeni duduklulerin,emniyet kilidi olmasi..icindr hava varken mumkun degil acilmiyor..benimki oyle.sennkiside oyledir muhtemelen..
Yok canim.bak simdi,duduklunu doldur.sifir ayarinda altini yap..dudukluden fislama sesi cikinca ayarini ayapacaksin,ikiyse iki ucse uc.birakacaksin pismeye,kac dakikada pisecegini dusunuyorsan artik,ama aklinda bulunsun,eski duduklude yarim saatte pisen,bunda yirmi dakkaya pismis oluyor..pisti mi yiyecegin,ocagin altini kapat,ikiye al,yavas yavas gitsin havasi,bire alirsan daha hizli ve sesli sekilde cikar.sifirda ayni sekilde.ben isim acele olunca direk sifira aliyorum hava bir anda sesli bir sekilde cikiyor.duduklumu kisa surede acmis oluyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?