• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düdüklü tencere kullanımı yardımmm

AnlatmayaGerekYok

Ekspresko sıcak içilir lütfen.
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
2.182
2.122
333
Ablalarımmm ve tecrübeli kızlar :KK24: daha evleneli 1 ay olmadı çalışıyorum yemek yapmak zor gerçekten ama bi şekilde hallediyorum internetten tariflere bakıyorum. Tencere takımımın içinden çıkan düdüklü tencereyi kullanmayı bilmiyorum. Annemin eski klasik düdüklüsü vardı onu kullanıyodum suyun altına koyuyodum kaldırıyodum çubuğunu gidiyodu havası. Benim tencerem bizim klasiklerden değil. Eşyalar dizilirken ev kalabalıktı içinden kullanım kılavuzu çıktı mı bilmiyorum şuan evde yok. Varsa şu tencereyi kullanan bir yardım etsin. Mercimek çorbası yapmak istiyorum et haşlamak istiyorum ama nasıl kullanılır bilmiyorum. Hava kısmında 3 2 1 yazıyo o ne oluyo? Ya da diğer klasikler gibi bunu da suyun altına sokabilirmiyim? o_O

Bu arada markası Korkmaz

Eklentiler

• korkmaz.jpg
    korkmaz.jpg
    19,4 KB · Görüntüleme: 3.540
Web sitesinde kullanma kılavuzu vardır oradan bakmanız en sağlıklısı zira hepsinin kullanımı farklıdır. Benimisi Tefal Acticook o yüzden sadece onun kullanımını biliyorum :21:

canım üstteki yeşil şeye basınca kapağı kitleniyor, kenarında mandal gibi bir şey var o da kapağı açmak için, bir iki diye numaralı olan şeylerde buhar ayarı, pişirirken buhar ayarını ister 1'e getir ister 2ye, piştikten sonra buhar ayarı 2deyken byharı bitince 1e getir sonra 0'a getirki tamamen boşalsın buharı. ondan sonra kaparğı açarsın. ama tabi ben benimkine benzettim tencereyi, sen tencereyle oyna gene, farklı olabilir, bu arada ben mercimek pişirmeye cesaret edemiyorum düdüklüde

canım üstteki yeşil şeye basınca kapağı kitleniyor, kenarında mandal gibi bir şey var o da kapağı açmak için, bir iki diye numaralı olan şeylerde buhar ayarı, pişirirken buhar ayarını ister 1'e getir ister 2ye, piştikten sonra buhar ayarı 2deyken byharı bitince 1e getir sonra 0'a getirki tamamen boşalsın buharı. ondan sonra kaparğı açarsın. ama tabi ben benimkine benzettim tencereyi, sen tencereyle oyna gene, farklı olabilir, bu arada ben mercimek pişirmeye cesaret edemiyorum düdüklüde

Anneminkiyle çorba yapıyodum 10 dakikada o yüzden en çok mercimek yaparım diye düşünüyorum :/ o 3 2 1i neye göre ayarlıcam her yiyeceğin ayrımıdır buhar ayarı

Ben denedim düdüklüde mercimek çorbasını ve çok beğendim ;) Gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz hatta daha lezzetli geldi kendi buharında pişince sanırım :)

Web sitesinde kullanma kılavuzu vardır oradan bakmanız en sağlıklısı zira hepsinin kullanımı farklıdır. Benimisi Tefal Acticook o yüzden sadece onun kullanımını biliyorum :21:

yok baktım şunlar yazıyo
  • Tessa düdüklü tencere tek elle açılıp kapanabilen ergonomik kapak sistemi ile mutfaklarınızda kullanım kolaylığı sağlar.3 farklı basınçtaki pişirme seçeneğiyle güvenli kullanım özelliği sağlar.Pişirme süresinde %70, enerjiden ise %50 tasarruf ederek yemeklerinizi hızlı ve lezzetli bir şekilde pişirebilirsiniz.
  • 18/10 Cr-Ni paslanmaz çelikten mamüldür.
  • Homojen ısı iletimi sağlayan alüminyum kapsül taban.
  • 3 kademeli pişirme basıncı fonksiyonu.
  • El yakmayan ergonomik bakalit kulplar.
  • İndüksiyon ocağı dahil tüm ocak tiplerinde kullanılabilen gövde.

Anneminkiyle çorba yapıyodum 10 dakikada o yüzden en çok mercimek yaparım diye düşünüyorum :/ o 3 2 1i neye göre ayarlıcam her yiyeceğin ayrımıdır buhar ayarı

canım ben nohut kuru fasulye falan yapıyorum. genelde 2'ye getiriyorum ayarı, satıcı öyle demişti aklımda öyle kaldı, ama canım, mercimek çorbasında buharı tıkayabiliyormuş sanırım mercimek öyle şeyler duydum ondan korktum :))

yok baktım şunlar yazıyo
  • Tessa düdüklü tencere tek elle açılıp kapanabilen ergonomik kapak sistemi ile mutfaklarınızda kullanım kolaylığı sağlar.3 farklı basınçtaki pişirme seçeneğiyle güvenli kullanım özelliği sağlar.Pişirme süresinde %70, enerjiden ise %50 tasarruf ederek yemeklerinizi hızlı ve lezzetli bir şekilde pişirebilirsiniz.
  • 18/10 Cr-Ni paslanmaz çelikten mamüldür.
  • Homojen ısı iletimi sağlayan alüminyum kapsül taban.
  • 3 kademeli pişirme basıncı fonksiyonu.
  • El yakmayan ergonomik bakalit kulplar.
  • İndüksiyon ocağı dahil tüm ocak tiplerinde kullanılabilen gövde.
Modeliyle birlikte google'a yaz öyle tarat. Nedeni ise bazı yiyecekler 1'de bazıları 2'de pişiyor ve kullanımı da değişiyor. Düdüklü tencere deyince ben tırsarım bilmediğim bir modeli kullanamam mesela. Anneminkine bile cesaret edemem ;)

Benim duduklumde boyle.ben genelde 3 ayarinda yapiyorum herseyi.senin eski kullandigina gore daha tehlikesiz aslinda.alismislik onemli tabi..
En onemlisi bu tip yeni duduklulerin,emniyet kilidi olmasi..icindr hava varken mumkun degil acilmiyor..benimki oyle.sennkiside oyledir muhtemelen..

Benim duduklumde boyle.ben genelde 3 ayarinda yapiyorum herseyi.senin eski kullandigina gore daha tehlikesiz aslinda.alismislik onemli tabi..
En onemlisi bu tip yeni duduklulerin,emniyet kilidi olmasi..icindr hava varken mumkun degil acilmiyor..benimki oyle.sennkiside oyledir muhtemelen..

Peki direk 2ye alıp ocağın altını mı açıyosun yoksa kaynamaya başlayınca mı ayarlıyosun buharı

Yok canim.bak simdi,duduklunu doldur.sifir ayarinda altini yap..dudukluden fislama sesi cikinca ayarini ayapacaksin,ikiyse iki ucse uc.birakacaksin pismeye,kac dakikada pisecegini dusunuyorsan artik,ama aklinda bulunsun,eski duduklude yarim saatte pisen,bunda yirmi dakkaya pismis oluyor..pisti mi yiyecegin,ocagin altini kapat,ikiye al,yavas yavas gitsin havasi,bire alirsan daha hizli ve sesli sekilde cikar.sifirda ayni sekilde.ben isim acele olunca direk sifira aliyorum hava bir anda sesli bir sekilde cikiyor.duduklumu kisa surede acmis oluyorum.

Yok canim.bak simdi,duduklunu doldur.sifir ayarinda altini yap..dudukluden fislama sesi cikinca ayarini ayapacaksin,ikiyse iki ucse uc.birakacaksin pismeye,kac dakikada pisecegini dusunuyorsan artik,ama aklinda bulunsun,eski duduklude yarim saatte pisen,bunda yirmi dakkaya pismis oluyor..pisti mi yiyecegin,ocagin altini kapat,ikiye al,yavas yavas gitsin havasi,bire alirsan daha hizli ve sesli sekilde cikar.sifirda ayni sekilde.ben isim acele olunca direk sifira aliyorum hava bir anda sesli bir sekilde cikiyor.duduklumu kisa surede acmis oluyorum.

çok saol valla anladım internttende bakayım kaç dakikada pişiyomuş zamanla öğrenirim zaten pişirme sürelerini

Sebzeleri 5-10 dakika arasi 2inci ayarda,
Et haslamayi 3uncu ayarda damak tadina bagli 30dk kadar (kuzu ise alti cok kisik 45dk 1 saat haslayabilirsin)
Mercimek corbasi icin taktik: mercimegi bir saat oncesinden islatiyorum o zaman cok daha lezzetli oluyor ;) deneyin

Günaydınn
Biraz gün geçmiş üstünden ama açıklamak istedim yine de:)
Düdüklüde mercimeği pişirirken, mercimek pişince tamamen dağılıp dışını saran ince zarın ayrılıp buhar çıkışını kapama ihtimali olabiliyor (ama bu illaki olacak demek degil yine de uyarilari dikkate almak lazim)...elbette ki bu baklagillerin hepsinde geçerli ama bu durumun önüne geçmek için düdüklü tencere üreticileri kullanma kılavuzunda şu bilgiyi verirler... bakliyat pişirirken en fazla düdüklü tencere kapasitesinin üçte birine kadar doldurunuz.... kısaca mercimek dahil tüm baklagilleri aynı gönül rahatlığıyla pisirebilirsiniz tek yapmanız gereken üçte bir uyarısını mutlaka dikkate almanız. ..
Çok uzun yazdım kusura bakmayın ama yeni kullanmaya başlayacak arkadaşlarımızın korkularını yok etmek istedim:))
Kısaca düdüklü candir:)) bir evin olmazsa olmazidir:)

Back