Düdüklü tencere alacağım...

narkosis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2007
652
2
96
42
Kilis
merhabalar düdüklü tencere almak istiyorum ama hangi marka almalıyım kaç lt lik olmalı nelere dikkat etmem gerekiyor bilmiyorum. yardımcı olabilir misiniz lütfen bana?

En iyisi Fissler. Maddi durumun elverişliyse kesinlikle Fissler almalısın

Ben tefal aldım çok memnunum.

Bi kere fissler, klasik kapaklı; klipsonun konforu yok onda.

Çok da çabuk pişiriyor.

Son düzenleme:
canım ben tefalinkini aldım çok memnunum alırsan dijital kapaklı al 6 lt aldım sanki 3 lt daha kullanışlı

canım ben tefalinkini aldım çok memnunum alırsan dijital kapaklı al 6 lt aldım sanki 3 lt daha kullanışlı

digital kapağı ne işe yarıyor? 3 lt daha mı kullanışlı? bir de saçma olacak ama düdüklüde buğday mercimek falan haşlayabiliyormuyuz? zamanında annem olmaz demişti deliği tıkar patlar düdüklü demişti ben küçükken ama ne kadar gerçek bilmiyorum???

canım düzeltiyorum dijital saatli clipso kapaklı demem gerekirdi normal tencerede yaptıgın herşeyi yapabilirsin 3 lt az kişysenız daha kullanışlı gibi şimdiden hayırlı olsun

Kardeşim Esse'den indirim varmış fissler Düdüklünün fiyatıda bayağı uygundu dedi tavsiye ediyor.

Düdüklü tencereleri en fazla 2/3 üne kadar doldurmak gerekiyor. Köpüren çorba gibi şeylerde ben pek yarıyı geçirmemeye çalışıyorum. Kapağın sık sık sökülüp temizlenmesi haline mercimek vs. her şey pişebilir. Normalde pişirmeye en büyük ocakta başlayıp düdüğü ötünce veya bazısında bir çubuk çıkıyor bir yerinden, o olunca altını kısıyorsunuz (kitapçığında yazar zaten). Kırmızı mercimek altını çabuk tuttuğu için onu en yüksek değil, orta ateşi olan gözde pişiriyorum ben.

3 litrelik biraz az olabilir. 4-4,5 yeterli bence, ama sık, sık kalabalık misafir falan gelebilecekse 6 lt. lik de düşünülebilir.

Çok bilinmedik, ucuz bir marka almayın bence. Düdüklü de biraz paraya kıymak yerinde olur kanımca. Bende eskiden Türkiye de lastiğini falan bulamadığım için değiştirmek zorunda kaldığım Silit Sicomatic marka bir düdüklü vardı. O düdüklü yiyecekleri çok kısa sürede pişirirdi. Daha sonra Tefal clipso aldım, bir de annemden kalan Emsan var. Tefal çok, çok daha pahalı bir tencere olamasına rağmen pişirme süresi açısından Emsan dan hiç bir farkı yok ve eski düdüklümden çok daha geç pişiriyorlar. Fissler kullanmadım ama hep iyi bir marka olduğunu, kullanananların da memnuniyetini duymuşumdur.

kesinlikle ama kesinlikle tavsiye etmiyorum tencerelerini
annem almış bi yemek yaptı ve yıkadı tencerenin dibinde siyah siyah lekeler oldu
sonra aldığı yer tenezül edip evden almadı annem koca kutularla geri götürdü
aradan 1-2 hafta bekledi yeni verdiler aynı sorun onlarda da oldu yine geri getirin diyorlar
annemin müşteri temsilcilerinle görüşmekten boğazları şişti artık
hiç birşey yapamıyorlar birde sen habire tencere taşıyorsun ordan oraya
pazardan alınan tencereler çok daha kaliteli emin olun
sakın ve sakın görünüşüne bakıp aldanmayın

Hangi markadan bahsediyorsunuz?

ben arzumun clıpsolusundan almıştım. ama hiçbirşekılde kullanamıyorum. ben çok becerıksızım sanırım yada yıldızım barışmadı tencereyle. anne usulu eski düdüklü tencereleri tek geçerim

Ben tefal nutricook kullanıyorum, çok memnunum. Alırken tek boyu vardı, o da büyük boyu, biz 3 kişiyiz ama büyük olması sorun olmadı benim için. Şimdi küçük boyu da var sanırım...

benim annem, teyzelerim hep fissler kullanıyor ve çok memnun olduklarını söylüyorlar. ben de fissler aldım, 4.5 lt blue point olanı 229 TL'ye almıştım 2-3 ay önce. Alman markası ve bir kere bile kaza yaşanmamış (patlama vs.). kapağı çok kullanışlı, kaydırarak tık diye kapanıyor ve açılıyor. hiç bi şekilde buhar kaçağı olmadığından daha kısa sürede pişiriyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…