• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dudak kenarındaki kesik gibi yara

eylul07

bigün bende anne olacağım
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2007
609
3
96
51
Antalya
Arkadaşlar merhaba,
aşağı yukarı 2 aydır dudaklarımın iki tarafındada kesik gibi yara var..ağzımı açmak bile bana acı veriyor..b12 eksikliği dendi vitamin hapı kullandım ama çare olmadı..Bilgisi olan arkadaşım varmı..lütfen yardım..

Aynı sorun bende de var ve kızarıyor :( kabuk da tutuyor. Dermatolağa gitmeyi düşünüyorum.

bndede vardı..1 aydan uzun surdu..kendi halıne bırakmıştım ben..yalnız dış fırçaladığımda kesıkler dahada açılıyor yanıyordu..kötu bır durum..genelde soğuklarda oluyor sankı..

bende de oldu, önce uçuk çıktı sonra dudak kenarlarımda yaralar oldu kabuklu, bepanthen kullanıyorum iyi geldi ve vazelin sürmenizi öneririm

kesıkte oluşan ınce tabaka kabuğu yolmayın ve diş fırçalarken o bölgeye nazık davranın..

Aynı şey bende de olmuştu. Dişçide ağzımı aça aça yara oldu:9: 1 ay falan geçmemişti hatta kafayı yiyecektim. Bepanthen merhem kullanın iyi geliyor bir süre sonra geçiriyor :)

b12 eksikliginden oluşan bir sorundur, dogru beslenmeye çalışmak gerekiyor, b12 içeren yiyecekler yemeniz gerekiyor. genelde vucut kendi ihtiyac duydugu şeyi dili olmadıgı için cilt ve vucut işaretleriyle anlatıyor, göz torbası, göz sarılıgı, cilt kurlugu, cilt alerjisi falan filan, sivilcelerde kdv si :)
sevgiler

Dün diş doktorum dudağımın kenarındaki yarayı görünce "sen de şeker var mı?" dedi. "Neden sordunuz?" dediğimde "bu tip yaralar şeker belirtisi olabilir, sakın ihmal etme ölçtür" dedi. İşin kötüsü geçen hafta açlık kan şekerim sınırda çıktığı ve bazı belirtilerini gözlemlediğim için gizli şeker veya benzer bir hastalıktan şüphelerim vardı:105:

Annemin de aynı şekilde ağız kenarlarında yaralar oluyordu.
"Mide Sarkması" na bağlı olduğunu söylemişti doktor.

Back