Üroloji - İdrar Yolları Hastalıkları drar sondayla boaltma

supericik

Guru
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2009
225
6
yardımınıza ihtiyacım var benim kızkardeşim doğuştan idrarını tutamıyor 5 yıl önce ameliyat oldu ama halen aynı doktoru sonda kullanacağını söyledi 4-5 saat arayla idrarını sondayla boşaltacak ve bunu hayatı boyunca yapacak başka bir çaresi olmadığını söyledi.sizlerin bildiği duyduğu başka bir çare varmı istanbulda önerebileceğiniz nöroüroloji doktoru varmı lütfen yardımcı olun

ne sondası ya? saçmalamasın.. başka bir doktora götürün olur mu öyle saçma sapan birşey.. önce ürolağa, sonra psikoloğa.. bir noktadan sonra psikolojik artık bu durum..o sondayı öneren doktora sondayı kendisinin takmasını söyleseydin.. bana bir kez ameliyat sonrasında takıldı, anlatamam o anki acıyı..sonra çıkarkenkini.artı o sonda çıkarken idrar yolları enfeksiyonuna da yol açılıyor..çünkü sonda o idrar yoluna sürtünüyor-tahriş ediyor..
önce üroloğu değiştirin ve psikologdan destek alın..

bahsettiğim doktor dışında 3 doktora daha götürdük hepside aynı şeyi söylüyor en son geçen hafta perşembe günü yine başka bi doktora götürdük oda aynı şeyi söyledi bir ilaç verdi bu ilacı kullanırsa günde diyelim 5-6 kere sondayla idrarını boşaltıyorsa bu ilacı kullanarak 3 e düşürecekmiş.psikologada götürdük ama rahatsızlığı psikolojik değil doğuştan nörojenik mesane inan sadece tek bi doktorla kalmadık götürdüğümüz bütün doktorlar aynı şeyi söylüyo...

öf canım ya çok geçmiş olsun.. sondayı tak çıkar yapmiycaksınız ama di mi, günde 3-5 kez takıp çıkartılmaz ki o meret. günde 1 falan ya da max 2 günde bir takıp çıkarmak lazım ama dediğim gibi illa ki idrar yolları enfeksiyonu olur.. ped falan kullansa ya. zor gerçi ama en azından enfeksiyon yapmaz..

çok saol her sıkıştığında sondayla boşaltması gerekiyor idrarını boşaltmazsa böbreğine zarar verirmişden en fazla 6 saat arayla sondayla boşaltması lazım idrarını boşaltığında sondayı takıyor işi bitince çıkarıyoor bazı hastalarda sonda sürekli kalıyormuş böyle vakalarda varmış Allah beterinden korusun yinede halimize şükrediyoruz.sonda kullanmasa idrarını tam olarak boşaltamıyor böyle oluncada sürekli tuvalete gidiyo hata kaçırmalar bile oluyo pedde kullanıyo aniden sıkıştırır diye dışardayken falan o yüzden...

canım bak şöyle bişey buldum...

hepsiburada.com/idrar-alarm-sistemi-audi-fx-2000/productDetails.aspx?categoryid=303173&productid=oyuneczaudi

bu işinizi görür belki ya ne dersin..

canım çok saol ilgilendiğin için olabilir aslında bende şimdi bakacam tekrar çok teşekkür ederim opuyorumnanaktan

rica ederim güzelim ya keşke daha da yardım edebilsem.. çünkü sonda tak çıkar yapması kolay ve sağlıklı bir yöntem değil, hasta eder enfeksiyon geçmez iş çıkartır başınıza bu sefer fena iş çıkartır yani...

düşün ben universal de ameliyat oldum sonda takıldığında, cerrahım son ana kadar taktırmadı sondayı anca çatlayacağım anda o da istemeye istemeye taktırdı... bir de o enfeksiyona antibiyotik almak zorunda kaldım.. sırf sürtünme bile enfeksiyon sebebi, bakteriye dahi ihtiyacın yok, tak-çıkar eşittir enfeksiyon..

bu ürün işe yararsa yurtdışından temin etmeye yardımcı olurum fiyat illa ki farklıdır yurtdışında.. ben çok fazla alışveriş yapıyorum yurtdışından, işinize yararsa bir fiyatlara bakalım, araştıralım.. accayip bi fark varsa yurtdışından temin ettiririz.. bizde tüm aile sağlıkçı, bir doktor aracılığıyla da temin ettiririz..

evet sonda kullandığı için sürekli idrar yollarında iltihap var antibiyotik kullanıyor ama yinede geçmiyor zaten enfeksiyon yüzünden sol böbreğinde küçülme var böbreğede zarar vermeye başlamış...tüm ailenin sağlıkçı olması gerçekten çok güzel keşke bizim ailede de en azından bir sağlıkçı olsaydı bu hastalıkla ilgili tüm yeniliklerden haberdar olurduk.

sende birşey istesem bu rahatsızlığın gerçekten başka bir tedavi yöntemi yokmu yani tek çare sonda kullanmakmı bunu tanıdığın bir doktora sorarmısın??

kardeşim şuan 20 yaşında eskiden fazla takmazdı yaşından dolayı ama son 2 yıldır hiç aklından çıkarmıyor.artık evlenme çağına geldim bu hastalıkla nasıl yaparım nasıl evlenebilirim diye düşünüp duruyor zaten hastalığı yüzünden sürekli insanlardan kaçtı sosyal hayatı hiç olmadı bari bundan sonra hayatını istediği gibi yaşasın diyoruz ama hangi doktora gittiyse bütün doktorlar aynı şeyi söyledi tek söyledikleri şey sondaya mahkumsun.sonda senin en iyi arkadaşın herşeyini unutabilirsin ama sondanı asla bunu bu şekilde kabul et.

kardeşim gibi olan çok kişi varmış bazısı doğuştan bazısıda geçirdikleri kaza sonucunda...omurilikle ilgiliymiş

canım ilgin için çok teşekkür ediyorum

evet canım benim anneannem 3 yıldır bu şekilde yaşıyor ve iyileşmiyor,sadece şu konuda bilgi verebilirim sondalara heyet raporu çıkarttık parasız alıyoruz ve jelli sonda kullanıyoruz.büyükanneminki ameliyat hatası bel ameliyatında omuriliği zedelemişler

canım yarın babamla bir konuşuyorum, ve hemen sana cevap yazıyorum..

öpüyorum seni de güzel kardeşini de kocaman :)

evet canım benim anneannem 3 yıldır bu şekilde yaşıyor ve iyileşmiyor,sadece şu konuda bilgi verebilirim sondalara heyet raporu çıkarttık parasız alıyoruz ve jelli sonda kullanıyoruz.büyükanneminki ameliyat hatası bel ameliyatında omuriliği zedelemişler

çok geçmiş olsun canım bizde heyet raporu çıkarttık daha yeni geçdiğimiz salı günü...raporu aldıktan sonra medikal eczaneye gittik ücreti bizden alacaklarını daha sonra sigortanın bize ödeme yapacaklarını söylediler böyle birşey varmı sizde mi bu şekilde aldınız

aslında para alınmıyor ama bizim gittiğimiz medikal eczane ödemeyi bizim yapmamız gerektiğini söyledi başka medikal eczane araştırıyoruz fındıkzadede olabileceğini söylediler

X