Dr. Meltem Kavcar Sırmalı ablacım nolursunuz yol gösterin bana ! :(

white_girl

Kıbrıslı gız
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2007
1.066
4
681
36
K.K.T.C.
merhaba. benim yaklaşık iki yıl önce başlayan mide bulantım vardı... dışarı çıktığımda, stres ve heycan olduğumda midem bulanıyodu ve çıkarıyodum.. bir psikiyatriye gittim 8 aydır tedavi görüyorum ve bu rahatsızlığım tamamen ortadan kalktı çok şükür ! fakat kullandığım ilaçtanmıdır nerdendir benim kişiliğimde çokk önemli değişikler oluyor kendimi tanıyamıyorum... duygu durum bozuklukları ortaya çıktı. ben eski ben değilim.. yerime hiç bişeyi pek takmayan, sinirli, duygularını pek fazla kontrol edemeyn, konuşma bozukluğu, yani nasıl anlatsam duygularım çoooook karmaşıkkk bazı zamanlar çok sevinçli ve bir anda sevincimin ortasında sebeb yokken karamsarlığa düşme intihar etsem mi düşünceleri kendimi ordan ora vurma hissi.. sebeb yokken surat asıyorum yaa inanamıyorum kendime offfff noldu bana bölee ben böle biri deildim çok çaresizim ( kullandığım ilaç cipralex 10 mg kullanıyordum.. epileptik nöbetler geçirmemi tetikledi bu ilaç ve 2 aya yakındır 5 mg ye düşürttü doktorum... zaten ne olduysa sanırım ilacı düşürttükten sonra oldu yani bana öle geliyor... oysa tedavinin 4 haftasından sonra falan çokk iyiydim ben etrafa neşe saçan güler yüzlü sosyal hayata dönen biriydim.geçen gün doktoruma gittiğimde bu olanları az çok anlattım bunun yanında bana geceleri kullanmam için seroquel 25 mg hap verdi.. ilacın içeriğini okuduğumda şizofreni tedavisinde kullanıldığını okudum ! ben şizofrenimiyim ??? bu anlattıklarım şizofrenii belirtisimi yani ? içmek istemiyorum bu ilaci korkuyorum çünkü psikolojik durumumun iyiden kötü olmasını istemiyorum ben bu durumdan daha fazlasını kaldıramam... insanlarla olan ilişkilerim bozulmuş durumda çünkü herkes değiştiğimi söylüyor en önemlisi sözlüyüm ve böyle olduğumdan dolayı ilişkimiz yıpranmış durumda ! değiştiğimin çok çok bilincindeyim ama bu benim elimde olan bişey deil.. tüm bunları minik bi hap mı yaptırıyo bana? yoksa başka bi sebeb mi var ? nolursunuz bana yol gösterin dayanamıyorum artık normal bi insan olmak istiyorum ! şimdiden çok tşkr ederimm drkavcar-sirmali ablacım
sevgiler.....

Sevgili white girl, Seroquel prospektüsünde yazdığı gibi sadece şizofreni tedavisinde kullanılmaz. Özellikle dağınık düşünceleri toparlamakta çok faydalıdır. Cipralex de aslında çok iyi bir antidepresandır. Epileptik nöbet geçirmenizi nasıl tetikledi? Önceden epilepsiniz var mıydı? Yoksa epileptik nöbet ile ne anlatmak istiyorsunuz? Tüm bunları doktorunuza çok detaylı bir biçimde anlatmalısınız. Kullandığınız Cipralex dozu da çok düşük. Normalde bırakma dozudur. Tüm bunları bu minik hapın mı yaptırdığını yoksa başka sebepler mi olduğunu - takdir edersiniz ki - sizi muayene etmeden söyleyemem.
Ama sevgili white girl, lütfen en kısa zamanda doktorunuz ile detaylı konuşun. Sonuçtan beni de haberdar ederseniz, sevinirim.
Sağlıkla kalın,

benim bu konuya yazmam ne derecede dogru bilmiyorum ama bende seroqual kullaniyorum o yuzden ilgimi cekti ve ingilizce oldugu icin okuyamadim ilacin etkilerini amacini yan etkilerini gerci bende sizofreni buldugu icin verildi ama depresan olarakda kullanilabiliyormus sanirim hemde 100 mg lik verildi bana ama ben etkisine inanmadigim icin ki kaldiki bir ay denemedim ama hic bir faydasini gormedim korkunc bir halsizlik ve uyku hali yasadim simdide doktoruma caktirmiyorum ama ben o ilaclari kullanmiyorum ben iyilescegime inanmiyorum ki insan nasil mutlu olur ilaclarla? sanki bu mutsuzluk isteksizlik basarisizlik benim yazgimmis gibi geliyor ne yapcagimi bende bilmiyorum kendimi resetlemek istiyorum ve bana baska veriler yuklensin ben hayata oyle baslim istiyorum... yardim edilcegine inanmayan birine yardim etmek cok zor degil mi ? sizce ne yapmaliyim ?

canm keşke içeydin ilaçlarını çünkü depresyon tedavisi bi iki günde tedavi olacak bişey deil bildigim kadarıyla ama işte şu depresyan ilaçlarının çoğu yan etki yapıyo... hele bi keresinde anafranil diye bi hap içmiştim komalık oluyordum hastaneye zor yetiştirdiler beni.. tabi bende yan etki yaptı bu herkeste yapacak diye bişey yok bünyeye bağlı bişey heralde ! allahım bi daha yaşatma bana o günleri... cnm sana da çok çok geçmiş olsun ne dicemi bilemiyorum inşallah atlatırız bu zor dönemleri... :1no2:

beni aydınlattığınız için öncelikle size çoook tşkr ederim meltem ablacım ! doktorumla görüştükten sonra sizi de bilgilendiririm..
sevgiyle kalın a.s.

,Merhaba kucukkarabalik, white girl doğru yazmış.
Eğer durumunuz tedavi edilemeyecek olsa, doktor neden çaba göstersin ki?
Ama siz iyileşmeyi istemezseniz, o zaman doktorların da yapacağı çok bir şey kalmıyor. Ayrıca bu iyileşmeyi istememeniz depresyonunuzdan da kaynaklanıyordur. Siz lütfen hem doktorunuzun size uygun gördüğü ilaçları kullanın, hem de terapi alın. Faydasını zaman içinde göreceksiniz.
Sağlıkla kalın,

ben yabanci bir ulkede yasiyorum ve zaten zor bir doktor buldum ve oda terapi uygulamiyor biraz dinledikden sonra ilaci yaziyor... ilaclarda beni kotu etkiliyor diye kullanmayi biraktim... dilim olmadigi icinde terapist bulamam cunku ben turklerin az yasadigi bir ulkede yasiyorum... ayrica ben iyilesmeyi istiyorum ama hastamiyim mutsuz basarisiz bir zavalli miyim ondan bile emin degilim ki ? burda olmam burda yasamak zorunda kalmam bir cocugumun olmasi hic birsey tamamen ozgur irademle olmadigi icin sanirim sorun yasiyorum hani hastalik vardir ya adini unuttum tam olarak ama daha cok taciz goren ve siddet uygulanan cocuklarda oluyormus... hani bu ben degilim burda olan ben degilim sendromu... o anda icinde bulundugu durumu sadece red eden bir piskoz durumu idi sanirim... sanki bunu yasiyorum bu ben degilim bu yasananlari ben yasamadim bu hayat bana ait demekden baska birsey yapmiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…