Sivilceli Ciltler Dr. Mehmet Öz'den cilt bakımı

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

skantaron

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2010
144
83
merabalar geçenlerde dr öz'ün siz güzellik sırları adlı kitabını okuyordum ve orda sivilcesiz sağlıklı bir cilt için kullanmamız gereken ürünleri ve aldığımız cilt bakım ürünlerinin içinde bulunması gereken olmazsa olmaz maddeleri sıralamış.. bnde aynen aktarıyorum

. A vitamini (retinoidler)
.B3 vitamini (niasin ya da nikotinamid)
.B5 vitamini (pantetotenik asit, pantenol)
.C vitamini
.E vitamini
.Alfa-hidroksit asitler
.Ubikinon ya da koenzim Q-10 (küçük molekül antioksidan)
.Ferulik asit (küçük molekül antioksidan)

Dr.Perry's NightSkin (A ve C vitaminleri, glikolik asit, meyankökü özü, bitkisel cilt rengi açıcı) ve Dr.Perry's DaySkin (çinko oksit-titanyum dioksit güneş koruyucu, B3,B5 ve E vitaminleri) bilimsel esaslı olan cilt kremlerine örnektir

bu ürünlerin içindeki vitaminler ve diğer asitler sivilcedir gözenektir bunların hepsine iyi geliyormuş ayrıca vitaminleri ağızdan da almak gerekiyormuş. en önemli nokta ise içinde A ve C vitamini bulunan kremleri gece sürmek gerekiyormuş çünkü gün ışığında etkisini yitiriyorlarmış..akannehir

arkadaşlar kimse yorum yapmamış ama bence bu bilgiler çok önemli özellikle dr.perry's ürünlerinin içindeki maddeler benim hep sivilcelere iyi gelio diye duyduğum maddeler örğ çinko oksit ve vitaminler. zararsız bi nemlendirici arıyordum hep. bu kremlerden bulursam mutlaka paylaşıcam sonuçlarını

Son düzenleme:
ben alcaktim ama pek emin olamadm. sanirm test yaptrmak grk . cinko degerm belkide normaldir. dogal yollara dvm cinko iceren besinleri dkkatle kullanmalyz destek lazim cildimizeee

Ne kadar çinko almalıyız?

Çinkoya olan ihtiyaç bir çok faktöre bağlı. Çocukların ve gençlerin yetişkinlere oranla daha az, hastaların sağlıklı kişilerden daha fazla, stresli tiplerin de sakin kişilere oranla ihtiyaçları daha fazladır. Uzmanlar, yetişkinler için günde 15 mg öneriyor. Çinko kürü yapmak isteyen üç ay boyunca günde 20-30 mg almalıdır. Gebe ve emziren annelerin ihtiyacı biraz daha fazla. Çocuklarda çinko azlığı gelişme ve büyüme bozukluğuna yol açabiliyor.
Çinko azlığı nasıl anlaşılır?
Özellikle enfeksiyonlara karşı zayıf olma çinko azlığının en önemli belirtisidir. Bunun dışında çocuklarda öğrenme yeteneğinin sınırlı olması, büyümedeki aksaklıklar, saç dökülmesi, kısırlık, soğuk eller ve ayaklar, koklama ve tat alma duygusunun sınırlı olması, tırnaklarda beyaz lekeler de çinko azlığının diğer belirtileri arasında yer alıyor.
Çinko hangi besinde ne kadar bulunuyor?
100 gr için;
İstiridye 7 mg
Peynir 2-4 mg
Sığır eti 5 mg
Sütsüz çikolata 2 mg.
Kuru fasulye 3 mg
Yumurta 1.5 mg
Mısır 2.5 mg
Brüksel lahanası 1 mg
Karides 2.3 mg
Brokoli 1 mg

Koenzim Q10 Hangi Besinlerde Bulunur?

Öncelikle balık (uskumru ve sardalye) ve ette (kalp, karaciğer, böbrek, sığır eti ve kümes hayvanları). Fakat genel olarak tüm canlılarda ve pek çok yiyecekte (yer fıstığı, soya yağı) çeşitli oranlarda bulunan organik, doğal, yağda çözünen, vitamin benzeri bir maddedir (Kızartılmış et ve tavuk, haşlanmış yumurta, susam tohumu, haşlanmış brokoli ve karnabahar, portakal, çilek).

Aha (Alfa Hidroksi Asitler): Bu asitlerin hangi besinlerde bulunduğunu bilmemiz gerekir. Bazıları hakkında şu bilgileri aktarmak isterim: Sitrik asit (turunçgillerde), malik asit (elmada), tartarik asit (üzümde), laktik asit (yoğurtta) ve glikolik asit (şeker kamışında) bulunur.

valla yüzümde çok sivilce olunca ben bi hafta çinko hapı kullanıyorum, bayağı faydası oluyo

Dr.Perry's NightSkin (A ve C vitaminleri, glikolik asit, meyankökü özü, bitkisel cilt rengi açıcı) ve Dr.Perry's DaySkin (çinko oksit-titanyum dioksit güneş koruyucu, B3,B5 ve E vitaminleri) bilimsel esaslı olan cilt kremlerine örnektir

bunları nereden alabiliriz kullanan varmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…