Dr. kimyasal gebelik, kürtaj yapmamız gerekiyor dedi:(((

serozi

Mete 11.11.2014
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
178
Puanlar
133
arkadaşlar cmt.i günü beta hgd 105.30 çıkmıştı bugün tekrar gittim 44 e düşmüş doktor düşük demektir dedi ama muayene yapmadı. ben de belki bi yanlış olabilir diye 2. bi doktora gittim orda da 42 çıktı ve vajinal ultrasyonla rahimde kalınlaşma var çarşamba değişmezse kürtaj yapacağız dedi. neden dedim açıklama yapmadı beni tatmin etmedi açıkcası ne yapsam bu kimyasal gebelikmiş ama kanama falan yokkk ne yapayım yarın başka bir doktora mı gitsem ilk gebeliğimdi çok korktummm

yok mu bilen yardım lütfen

yok mu bilgisi olan ya da önerisi lütfen bi yardım edin

cnm merhaba
öncelikle geçtiğimiz hafta benimde değerim 160 dı kanamam başladı ve değerlerim düşmeye başladı 1 hafta adet oldum ve tekrar test yaptırdım değerim 4,97 ye kadar düştü ve kürtaja gerek kalmadı sende korkma lütfen sadece bi kaçgün sonra kan testini tekrarla 5 in altına düşerse sorun yok düşmesse doktoruna tekrar muayene ol :)) geçmiş olsunn

allah razı olsun ama rahimde kalınlaşma 15 mm gibilerinden bir şey dedi çok korkuyorum çok tşk. ederim. bebek düşmüş yok dedi ama kanama falan da olmadı neden olabilir dedim nedenini açıklamadı doktor kimyasal gebelik dedi ilk gittiğim doktor senin adetinden kaç gün geçmişti. ben de sadece akıntı çok arttı ve göğüslerim çok acıyor zaman zaman da kasıklarımda ağrı var ama kanama yok

geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın. değer düşüyorsa düşükten kaynaklanıyor. kaç haftalıktı.

çok tşk.ler inşallah bi daha olmaz 2 haftalık falandı idrarda çıkmadı sadece kanda çıktı

kafamı karıştıran netteki araştırmalarıma göre kürtaja gerek yok diyor fakat doktor çarşamba hala kalınlaşma devam ederse içini bi temizleyeceğiz dedi bebek yoksa ne gerek var dedim tatmin etmedi beni açıklaması acaba başka bir şey mi var diye korkmaya başladım açıkcası

doktorlar 6 haftadan sonrası için kürtajı öneriyorlar parça kalmasın diye. sizin ki daha yeni. kendiliğinden düşmüş. rahim temizlenirse diğer gebeliğe hazırlık oluyor. ben de düşük yaptım 7+2 haftalık iken kürtaj oldum tabi. bu ayda korunmadım ama çok stresli geçirdiğim için bir beklentim yok açıkçası.

ben de parça yokmuş kese oluşmamış inşallah sorun olmadan regl olurumda sıkıntı olmaz çok korkuyorum kürtajdan burda ailemden kimse yok kendimi o kadar çaresiz ve kimsesiz hissediyorum ki rabbim yardımcımız olsun çok tşk.ler bu arada. sizin ki de mi kimyasal gebelikti

canım oncelıkle gecmıs olsun..buyuk ıhtımal bebegın tutunamamıs rahmıne kurtaj gereklı ama sen yınede bır dr a daha gorun..ama devlet degıl ozel hast.gıt cnm

göründüğüm 2 doktorda özeldi, 2 farklı hastaneye gittim biri kürtaja gerek yok dedi ama sadece kan değerine baktı. diğeri de inşallah çarşambaya kadar normalle dönerde kürtaja gerek kalmaz dedi. şimdi diyorum acaba yarın bi de devlete mi gitsem ne dersiniz?

canım, sana doğru düzgün anlatmadılar mı bu doktorlar?
sen sormadın mı enine boyuna ?
her iki doktor da özeldi diyorsun, nasıl bi, ilgisizlik olmuş, ben anlamadım açıkçası?

şu durumda, doktoruna güvenmen lazım. kürtaj da derlerse, korkacak bişey yok. etrafında aileye de ihtiyacın yok canım. eşin varsa yanında, endişelenme.

artık kürtajlar eskisi gibi ,korkulacak operasyonlar değil. küremiyorlar rahim içini. vakumla aspire ediyorlar. acı veren bir operasyon olduğu için, genel anestezi ile yapılıyor.
kürtaj öncesi bir hap ve fitil ile, rahim ağzının açılması, gevşemesi, yumuşaması sağlanıyor. sonra da bayıltılıyorsun, kürtaj yapıyorlar. ayılıyorsun. genel anestezi olduğu için, ayılırken biraz yorgun ve huzursuz olman normal. o sebeple yanında eşin olursa, çok iyi olur. 1 saat kadar yatırıyorlar. yemek yedirip genel haline bakıyorlar. her şeyyolundaysa çıkıyorsun. bu kadar hepsi. korkulacak ve sorun yapılacak bi operasyon değil yani.

hiçbir yan etkisi de yok. ben kürtajdan sonra, aynen eski düzenimde devam ettim hayatıma. 3 gün kanamam oldu, 28 gün sonra yeniden regl oldum. hiçbir düzen değişikliğim bile olmadı allaha şükür. korkma diye anlatıyorum bunları. endişelenme, doktoruna güven.

allah bir daha yaşatmaz umarım.

aslında ilk gittiğim yer cmt.i ki değerimle bugün ki değerime baktı vajinal ult. la bakmadı. ve 2 3 gün sonra adet olursun dedi. ben de bi umut belki tahlillerde yanlışlık olabilir diye başka bi doktora gittim o da vajinal ultrasyonla kese yok dedi ama 15mm bi kalınlık var dedi değerler düşerse 42 en son 20 falan olursa gerek kalmaz kürtaja dedi ama düşmezse kürtaj yapıp içini bi temizleriz dedi.bu konuda çok tecrübesiz ve de bilgisizim aklıma başka soru gelmedi sadece bir şey yoksa neden kürtaj dedim o da temizlemek için dedi hepsi bu 2 farklı yanıt kafamı karıştırdı iyice

cnm benım bır arkımde yasadı bu durumu ve mol gebelık teshısı konuldu kurtaj yapıldı 15 gunde bır gıdıp kan verıyor degerının 0 dusmesı beklenıyor ve ılac tedavısı gorecekmıs..umarım boyle bır durum egıldır sendekı fakat kan degerının dusmesı hıc normal degıl cnm 2 gunde 2 ye katlaması gerekıyor fakat senın deger dusuyormus..baska bır dr a gorun derım ben ama devlet has.bıseyden anlamıo..baska bır ozele gıdebılırsın..ıhmal etme kurtaj olmazsan senı zehırler..

geçmiş olsun çok üzüldüm allah bir daha yaşatmasın
hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah
bende düşük yaptım ve iki gün sonra başladı kanamam
kürtaj olmadım

evet doktorum eğer gebelik devam etseydi değerlerin 2 e katlanaması gerekir dedi.bunun için bebek gitmiş dedi kanama olmadan nasıl dedim gitmiş böbreklerle emmilmiş daha tek hücreden ibaretti dedi. yarın 2 doktordan randevu aldım biri özel biri de devlet karşılaştırma yapacağım inşallah sabaha kadar adet olurum da.ilginiz için çok tşk.ler allah razı olsun

canım geçmiş olsun inşallah birdaha yaşamazsın ama korkma lütfen kürtaj çokda korkulacak bişey değil, ben 3 kere kürtaj oldum hiçbirinde bi ağrı acı vs hissetmedim... parça yoktur sende henüz kese oluşmadığından ama kan pıhtısı filan olur onu temizlemek için kürtaj yapar, en son düşüğümde de benimde senin gibi oldu değerim yükseti sonra bi anda düştü kanamam vardı ve bi kan pıhtısı var dedi dr onu alalım yoksa kanaman 6-7 gün sürer dedi, kürtaj oldum 2 gün içinde kesildi kanamam, diğer türlü karnım filan da ağrıyodu... korkma olurmu birdaha yaşamazsın inşallah varsa pıhtı filan kendiliğinden düşer kürtaja da gerek kalmaz inş.ama kalırsa da endişe etme 3-4 satte herşey normale dönüyo sonrasında..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…